عضو هیات امنای صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی درخصوص گران شدن نرخ واگذاری بناهای تاریخی به سرمایه گذاران، گفت: دلیل گران شدن نرخ بناهای تاریخی در کشور ارتباط مستقیم با بحث عرضه و تقاضا و ارزش بناهای تاریخی دارد.

به گزارش ستاد خبری صندوق احیاء، اکبر تشکری نیا، افزود: ارزش حتی یک کالای معمولی نیز زمانی بالا خواهد رفت که تقاضای زیاد برای آن شکل بگیرد و اگر یک کالای معمولی استفاده ای نداشته باشد بازاری نیز برای آن وجود نخواهد داشت.
عضو هیات امنای صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی  تاکید کرد: در شرایط کنونی بناهای تاریخی باید به بخش خصوصی واگذار شوند.
وی افزود: بخش خصوصی برای پول و سرمایه خود دارای طرح و برنامه است. بنابراین باید دانست فردی که برای سرمایه گذاری در بناهای تاریخی حضور می یابد به دنبال سود است.
اکبر تشکری نیا با اشاره به این موضوع که از ابتدا گفته ایم صندوق باید به گونه ای عمل کند که سرمایه گذاران و بهره برداران از بناهای تاریخی احساس کنند، اگر در این حوزه سرمایه گذاری می کنند، بیشتر از حوزه های دیگر دارای منافع مالی خواهند شد، افزود: اگر این اتفاق در صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بیفتد، آنوقت می توانیم بگوییم که برد اصلی در خروج بناهای تاریخی از انزوا و تخریب نشدن آن ها با صندوق احیا است.
وی تاکید کرد: اگر مردم بدانند که در یزد یا شیراز یا اصفهان می توانند به جای یک آپارتمان 150 متری که باید 2 میلیارد تومان برای خرید آن هزینه کنند می توانند بهره بردار یک خانه تاریخی با متراژ 300 متر و هزینه ای کمتر حدود 5/1 میلیارد تومان شوند و حتی بدانند که از بناهای تاریخی می توانند استفاده گردشگری داشته باشند، آنوقت ترغیب به سرمایه گذاری در خانه های تاریخی خواهند شد.
عضو هیات امنای صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، با تاکید بر این که اگر از بناهای تاریخی کشور استفاده و بهره برداری نشود این بناها از بین خواهند رفت، گفت: باید یک دستورالعمل شفاف در موضوع بناهای تاریخی وجود داشته باشد، تا هم بهره برداران دلسوزانه از بناهای تاریخی نگهداری کنند و هم ارزش بناهای تاریخی روز به روز بیشتر شود.
تشکری نیا با تاکید دوباره بر حمایت از سرمایه گذاران و بهره برداران خانه های تاریخی گفت: سرمایه گذار باید بداند که با سرمایه گذاری در بناهای تاریخی کشور برنده است که اگر این اتفاق بیافتد قطعا منافع آن برای صندوق احیا بیشتر خواهد بود چون توانسته است بناهای تاریخی را به چرخه زندگی مردم بازگرداند و با جلوگیری از تخریب آن ها بناهای تاریخی را حفاظت کند.
عضو هیات امنای صندوق احیا با اشاره به اینکه هیچ چیز در شرایط کنونی ضروری تر از وجود قوانین شفاف در حوزه اقتصاد نیست افزود: قوانین موجود باید برای سرمایه گذاران تسهیل شود و همچنین باید به سمت تسهیل مقررات واگذاری بناهای تاریخی رفت.
وی گفت: منظور از تسهیل واگذاری البته فعالیت به زیان صندوق احیا نیست بلکه مرتفع کردن ابهامات برای سرمایه گذاران و بهره برداران از بناهای تاریخی است.
به گفته تشکری نیا، وقتی در سرمایه گذاری ابهام وجود دارد، درصد ریسک در سرمایه گذاری بالا می رود و از تعداد سرمایه گذارها نیز کاسته می شود.
او بار دیگر با اشاره به ضرورت وجود محاسبات دقیق و شفاف در سرمایه گذاری برای بهره برداری از بناهای تاریخی گفت: به نظر می رسد این اتفاق در همین مدت کوتاه و با تغییرات ایجاد شده در صندوق احیا در حال وقوع است و افراد اقدام به سرمایه گذاری می کنند.
عضو هیات امنای صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی افزود: در شرایط کنونی گردشگری داخلی و خارجی رونق یافته و انواع سفر و نوع اقامت مورد توجه قرار گرفته است. همچنین به لحاظ فرهنگی نیز اتفاقاتی افتاده است در نشان می دهد قالب سفر و حتی اقامت نیز تغییر کرده است.
وی گفت: نسل جدید به دنبال فضا و مکان جدید است و نگاهی که به اقامت دارد نگاه دیگری است. گردشگران زیادی نیز در جهان وجود دارند که دوست دارند به جاییی سفر کنند که به لحاظ اخلاقی مشکل نداشته باشد و ایران بهترین مقصد برای سفر است. آن ها هتل های 5 ستاره با تعریف غربی را به اندازه کافی دیده اند و حالا علاقمند به اقامت در خانه های تاریخی ایران هستند. این ها فرصت های اصلی سرمایه گذاری در بناهای تاریخی کشور است تا فردی که به دنبال هتل سازی است سرمایه خود را به خانه های تاریخی بیاورد و ضمن احیا و حفاظت از بناهای تاریخی کشور از آنها بهره برداری اقتصادی و اقامتگاهی کند.
تشکری نیا با ابراز خشنودی از تغییر رویکرد در صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور که تبدیل به کانون تصمیم گیری برای بناهای تاریخی شده است، افزود: حالادیگران هستند که باید به صندوق احیا مراجعه کنند و بگویند برای خانه های تاریخی شان به دنبال سرمایه گذار باشیم. حالا دیگر شهرداری ها به صندوق مراجعه می کنند و می گویند با خانه های تاریخی شان چه باید بکنند؟
به گفته این عضو هیات امنای صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور، شهرداری ها با مراجعه به صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی اعلام کرده اند که بناهای تاریخی روی دستشان مانده و نمی دانند که چگونه باید آن ها را واگذار کنند.
تشکری نیا، گفت: در گذشته نگاه این بود که همین مقدار بنای موجود در اختیار صندوق واگذار و کار تمام شود. در حالی که ماموریت اصلی صندوق احیا راه انداختن جریان واگذاری خانه های تاریخی است.
وی افزود: اگر این جریان راه افتاد دیگر 50 بنا برای واگذاری نمانده است بلکه 50 هزار بنا برای واگذاری اعلام موجودیت می کنند و شهروندان می دانند که صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی برای واگذاری خانه های تاریخی شان وجود دارد.
تشکری نیا بار دیگر بر ضرورت تغییر نگاه به صندوق احیا تاکید کرد و گفت: این صندوق جایی است که برای همه خانه های قدیمی و آثار تاریخی فکر، ایده و برنامه دارد. این صندوق جایی نیست که آخر سال تنها بیلان کار بدهد و بگوید که فلان قدر سود کرده است.
عضو هیات امنای صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی تاکید کرد: بیلان کاری صندوق در پایان هر سال باید این باشد که چند صد یا چند هزار متر از بناهای تاریخی کشور را از تخریب نجات داده و احیا کرده است.
وی گفت: صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی قابلیت زیادی برای جذب سرمایه گذار خارجی دارد تا جایی که نمی توان عددی برای آن تعیین کرد.
تشکری نیا اعلام کرد: بناهای تاریخی زیادی در اختیار مردم است و مالکین آن ها مستاصل مانده اند و ناراحت هستند که چرا بنای آن ها تاریخی است و نمی توانند کاری برای بناهای خود انجام بدهند. در حالی که صندوق احیا باید شرایطی فراهم کند که مالکین خانه های تاریخی با اصرار خود را در فهرست بناهای قابل واگذاری وارد کنند و ارزش دارایی آن ها چند برابر شود.
او گفت: منفعت مردم منفعت ما است و منفعت بیشتر صندوق آن است که آخر هر سال اعلام کند چند میلیون متر از بناهای تاریخی کشور را واگذار کرده است. اما اگر این اتفاق نیفتد صندوق تبدیل می شود به این که تنها چند ملک را واگذار کند که این اصلا زیبنده فعالیت های صندوق نیست.
عضو هیات مدیره صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی در پایان از ارایه پکیج های سرمایه گذاری و بهره برداری از خانه های تاریخی در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و در سالن 35 این نمایشگاه با عنوان خانه ایرانی شکوه ایرانی خبر داد و گفت: بازدیدکنندگان از سالن صندوق احیا متوجه خواهند شد که صندوق برای نجات بناهای تاریخی و واگذاری آن ها به سرماییه گذاران دارای فکر و برنامه است.

انتهای پیام/

کد خبر 1394112913