به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، دکتر حسن صادقلودراین مراسم برهویت بخشی به عنوان محور توجه به صنایع گذشته تاکید داشت و ایجاد درآمد پایدار در روستاها و شهر های کوچک را از مسیر توجه به دانشهای بومی دانسته و افزود: در بحث دانش های بومی ، کشور و بخصوص استان ما غنی بوده و امروزه اقتصاد مقاومتی نیز نیازمند توجه به دانش بومی بوده و دانشهای بومی دارای زیرساخت درون زایی اقتصادی می باشد.
استاندار گلستان با تأکید بر اهمیت صنایع دستی اظهار کرد: توجه به صنایع دستی گذشتگان و هنرهای آنان همچون ابریشم بافی، باید با محوریت هویت بخشی باشد.
وی ضمن تاکید بر توجه و جمع آوری دانش بومی گفت: ظرفیتهای موجود در هر منطقه ای دانش بومی آن منطقه را بوجود آورده و محیط،اقلیم و تواناییهای هر منطقه ای عناصر تشکیل دهنده دانش بومی آن منطقه می باشد.
دکتر صادقلو مهمترین بخش دانش بومی را هویت فرهنگی دانسته و تصریح کرد: در دانش بومی گذشته و در کنارکارگاههای کوچک هویت فرهنگی خلق شده و عرصه فکری و فرهنگی در همانجا در بین افراد تزریق می شده است و اگر به دانش های بومی توجه نشود در واقع هویت فرهنگی به مرور از بین خواهد رفت.
وی افزود: هویت بخشی در کارگاه های ابریشم بافی به گونه ای بود که زمینه های فکری و فرهنگی، در این فضاها به جامعه تزریق می شد و اندامی آرامش آفرین را ایجاد می کرد.
وی با بیان اینکه افتتاح این مرکز تنها یک آغاز نیست یادآور شد: تداوم مدیریت، فناوری روز، برندسازی کشوری و جهانی باید افق خانه ابریشم باشد.
استاندار گلستان، توجه به میراث گذشتگان را تنها منحصر به ایران ندانست و افزود: کشور چین برای احیای جاده ابریشم که مسیر تجاری چین به اروپا بوده است، قریب به 600 میلیارد دلار هزینه خواهد کرد و این در راستای احیای هویت این سرزمین صورت می گیرد.
دکتر صادقلو با بیان اینکه توجه به دانش بومی از نکات قابل توجه اقتصاد مقاومتی است، یادآور شد: در ابریشم بافی، عنصر درون زایی، توجه به دانش بومی و زیرساخت گرایی وجود دارد و این صنعت می تواند یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی استان قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت روستاها و شهرهای کوچک در مسایل اقتصادی گفت: برای افزایش درآمد روستاها، استخراج دانش بومی و آمیخته کردن آن با علم روز می تواند عاملی تأثیرگذار و حائز اهمیت باشد.
استاندار گلستان در پایان اظهار امیدوری کرد که افتتاح مرکز تخصصی ابریشم فقط آغاز راه نباشد بلکه با تداوم مسیر و علمی کردن دانش بومی برند ملی و جهانی ابریشم منطقه تحقق یابد.
صادقلو فرماندار رامیان نیز در حاشیه مراسم افتتاح این مرکز گفت: با توجه به اینکه نوغانداری و ابریشم بافی از دیرباز تا کنون در شهرستان رامیان رواج داشته و تولید صنایع دستی در این منطقه قدمت تاریخی دارد ،این مرکز می تواند کمک شایانی به بحث تولید،معرفی و درآمدزایی مردم کند.
ایشان با اشاره به اینکه دراین مرکز صفر تا 100 امور مربوط به ابریشم بافی و تولید محصولات بعدی انجام میشود افزود: این مجموعه دارای 4 فضای کارگاهی است که میتواند کمک حال کارآموزان و تولید کنندگان باشد.
وی خاطر نشان کرد: متقاضیان و بازدید کنندگان می توانند در این مرکز مراحلی همچون پرورش پیله،پخت،آهار و رنگرزی ،ابریشم کشی،و نخ ریسی و بافت پارچه را آموزش ببینند.
فرماندار رامیان تصریح کرد: در فضاهای دیگر کارهای تکمیلی همچون تبدیل ابریشم به البسه و محصولات متنوع دیگر انجام میشود و این مرکز دارای فضاهای کتابخانه و طراحی نیز می باشد و 15 نفر در این مرکز ارائه خدمت می کنند.
صادقلو در ادامه گفت: از مزایای این مرکز می توان به ساماندهی عوامل تولید ابریشم و بافندگان،بهبودی کیفیت ابریشم و محصولات ابریشمی،طراحی و بازاریابی بهتر جهت ارائه خدمات و محصولات اشاره کرد.
وی در پایان به تجار و بازاریابانی که علاقه به این بحث دارندخاطر نشان کرد:این مرکز تمامی خدمات و امور تخصصی مربوط به بحث ابریشم بافی و نوغانداری را ارائه می دهد و میتواند مرکز مهمی برای معرفی محصولات کاربافان و تولیدکنندگان باشد.
لازم به ذکر است؛ نخستین مرکز تخصصی ابریشم استان با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جهادکشاورزی در شهرستان رامیان افتتاح شد.
\n
انتهای پیام/