داوری دوازدهمین دو سالانه ملی نگاره های چوبی از 27 تا 29بهمن ماه با حضور 5 نفر از داوران متخصص این حوزه در 11 رشته هنرهای چوبی انجام شد و 12 هنرمند برتر در زمینه نگاره های چوبی فردا 3 اسفند ماه در مراسم اختتامیه در ارومیه معرفی می شوند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ گرامی داور دوازدهمین دوسالانه نگاره های چوبی در ارتباط با برگزاری این نمایشگاه گفت: نمایشگاه دوازدهمین دو سالانه ملی نگاره های چوبی که از 25 بهمن ماه در ارومیه آغاز به کار کرد با استقبال خوب عموم روبرو شد. در این دوره در مجموع در 11 رشته داوری اولیه آثاری که به لحاظ فاکتورهای داوری مشخصات کافی را داشتند صورت گرفت.
وی افزود: در ابتدا از هر رشته بین 3 و4 نفر انتخاب شدند که در ادامه داوری ها نفرات برتر در هر رشته برگزیده و مشخص شدند، در پایان در روز تجلیل از برگزیدگان از12 هنرمند در رشته های مختلف هنرهای چوبی تقدیر و یک اثر از این میان نیز به عنوان اثر کاربردی نمایشگاه مورد تجلیل قرار می گیرد.
گرامی افزود: مقرر است در روز تجلیل و تقدیر از برگزیدگان از محمد واصلی یکی از معلولین کشور که در این دوره دوسالانه ملی چوب با وجود به شرایط جسمی بسیار ویژه اثری بسیار خاص و زیبا در زمینه معرق ارائه کرده بود تجلیل شود.
وی تاکید کرد: همچنین در این دوره به منظور ایجاد انگیزه در جوانان و علاقمندان هنرهای چوبی و به طور کلی صنایع دستی از هنرمندان جوانی که در این دوره از دوسالانه آثار خوبی را ارائه کردند که دارای برخی از فاکتورهای قابل توجه بود نیز تقدیر و تشویق به عمل آید.
گفتنی است، تمامی هنرمندانی که در این دوسالانه شرکت کرده اند در پایان گواهی شرکت در دوسالانه را دریافت می کنند که می تواند در تشویق جوانان علاقمند در این حوزه موثر باشد.
محسن کاوه از دیگر داوران دوسالانه ملی نگاره های چوبی بااشاره بر برگزاری دوازدهمین دوسالانه ملی نگاره های چوبی و نمایشگاه نگاره های چوبی گفت: نمایشگاه دوسالانه ملی نگاره های چوبی به لحاظ کیفیت خوب و قابل قبول بود البته همواره انتظار داریم که برای سال های آینده این امر به صورتی گسترده تر برگزار شود.
وی افزود: کارها و آثار خوبی در رشته های مختلف نگاره های چوبی داشتیم که بسیار قابل تامل بود، همچنین در این دوره دوسالانه درحوزه فنی سعی شد به آثاری که تکنیک اثر، اجرای طرح، خلق و ایجاد نوآوری در آن ها رعایت شده توجه بیشتری شود. به ویژه در رشته های تخصصی تر مانند ساز سازی، معرق، منبت که ایجاد نوآوری و اجرای صحیح تکنیک در آنها بیشتر به چشم می خورد.
کاوه با اشاره بر تعدد آثار در برخی رشته های شرکت داده شده در دوسالانه ملی نگاره های چوب گفت: در رشته هایی چون معرق، منبت، خراطی، لایه چینی معمولا آثاری که در این دوسالانه شرکت می کنند جزو آثار برتر و نمونه کشوری هستند که بسیار مورد تامل است، البته به دلیل دوری مسافت برخی از استان های صاحب نام در رشته هایی چون گره چینی و خاتم به محل برگزاری این دوسالانه معمولا شاهد آثار محدودتری از این رشته ها در دو سالانه نگاره های چوبی هستیم که امیدواریم در سال های گذشته بر این تعداد افزوده شود.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر بخواهیم نمایشگاه های موفق تری را در سال های آینده شاهد باشیم باید ضمن تجلیل از هنرمندان و اساتید صاحب نام در این حوزه، افراد جوان و مستعد را بیشتر در این دوسالانه مورد حمایت و تشویق قرار داد، اکثر این افراد با حضور در این عرصه خود را معرفی می کنند و در صورت حمایت از آنها با انگیزه و قدرت بیشتری در رشته خود به رشد و شکوفایی می رسند.
این هنرمند هنرهای چوبی با تاکید بر لزوم توجه به پیشکسوتان این حوزه ادامه داد: در جریان برگزاری این دوسالانه همواره سعی داریم حضور افرادی که در برگزاری این دوسالانه ها متقدم بوده اند را گرامی بداریم، به این دلیل که حضور چنین افرادی به لحاظ اثرگذاری برگزاری نمایشگاه ها در کنار مسئولینی که دغدغه پیشرفت این هنرها را دارند بسیار موثر است.
وی افزود: تاثیرگذارترین جریانی که در نگاره های چوبی باعث رشد شد جریان نمایشگاه نگاره های چوبی بود که امیدواریم ضمن تقدیر از فعالین این حوزه تمامی دست اندرکاران امر در این نمایشگاه دور هم جمع شوند، حضور اساتید گرانقدر این حوزه برای جوانان علاقمند بیشترایجاد انگیزه می کند.
کاوه تصریح کرد: با برگزاری دوره ای و مستمر این گونه نمایشگاه ها می توان بر کیفیت آثار و ارتقا هنر اصیل ایرانی افزود. به این شکل باید بتوانیم در شاخه هنرهای چوبی با برگزاری این نمایشگاه ها و رقابت ها استعدادیابی کنیم که خوشبختانه این امر مهم در این نمایشگاه اتفاق می افتد.
گفتنی است، از پیشکسوتان برگزاری و داوری دوسالانه ملی نگاره های چوبی می توان به اساتیدی چون عبدالمجید شریف زاده، میرطیبی، بهمن آزموده، داریوش عباباف، اینانلو، طوسی، گلریز، امیرعطایی و دوستانی اشاره کرد که برای اعتلای هنرهای چوبی در این حوزه تلاش بسیار داشته اند.
انتهای پیام/