نزدیکی مفاهیم دروغ و عدل و ظلم به یکدیگر

ما در ایران باستان و ایران دوره اسلامی مقولاتی مشابهی داریم چنانچه دروغ در ایران باستان و عدل و ظلم در دوره اسلامی مفاهیم بسیار نزدیک به یکدیگر هستند. 

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ حسین آرامی رئیس کارگروه آمایش سرزمین همایش میراث فرهنگی و توسعه پایدار این مطلب را در مراسم پایانی این همایش مطرح ساخت.
او گفت:اکوسیستم طبیعی یک انسجام و نظمی را به همراه دارد که این نظم و انسجام نباید دچار تداخل شود. به همین دلیل است که در فرهنگ اسلامی با مفهوم ظلم و عدل مواجه هستیم. عدل به معنای آنست که هر چیزی در جای خودش قرار داشته باشد و با نظمی که در هستی و در طبیعت مستقر است هماهنگ باشد درحالی که ظلم خلاف این نظم عمل کردن است. 
به گفته آرامی، توسعه پایدار مستلزم شناخت نظم مستقر است و پایداری نیز در گرو هم راستایی با این نظم است. موضوعی که نیاکان ما در گذشته به این درک رسیده بودند. 
او با اشاره به اینکه برای رسیدن به پایداری و توسعه پایدار می بایست نظم مستقر شناخته شود ادامه می دهد: در سالهای اخیر به مقوله اهمیت فرهنگ و نگاه فرهنگی تاکید شده است و سازمان ملل هم در سالهای اخیر بر اهمیت فرهنگ در توسعه و توسعه پایدار تاکید کرده است. 
آنطور که آرامی می گوید: درحال حاضر پایداری اقتصادی،محیطی و پایداری اجتماعی و فرهنگی از جمله ابعاد توسعه پایدار به شمار می رودند که از اهمیت زیادی برخوردار هستند. 
او با تاکید بر آمایش سرزمین و تمرکز بر عنصر فرهنگ گفت:آمایش سرزمین بدون عمق و گسترش فرهنگ کارایی لازم را نخواهد داشت. به نظر می رسد مقولات مربوط به پایداری اقتصادی، محیطی و اجتماعی در نظام مدیریت و برنامه ریزی کشور مغفول واقع شده اند این درحالی است که تغییر نگاه در آمایش سرزمین به عنوان ضرورت نظام برنامه ریزی بسیار اهمیت دارد.
ظرفیت غیرقابل انکار ایران در توسعه پایدار گردشگری
«رضا معصومی راد» رییس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ارائه گزارش کارگروه گردشگری همایش توسعه پایدار به بررسی روندهای جهانی در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت:بررسی روندهای جهانی در حوزه گردشگری نشان می دهد که توجهات به سمت مقولات، عناصر و مفاهیم فرهنگی بوده و این توجهات نیز هر ساله رو به افزایش است چنانچه پیش بینی ها از محوری شدن فرهنگ به مثابه منبعی پایدار و بی نظیر در جذب انگیزه ها و مقاصد گردشگران حکایت دارد.
او همچنین تاکید کرد: ایران با برخورداری از جاذبه های غنی تاریخی،مذهبی،طبیعی و میراث فرهنگی ملموس و ناملموس مزیت غیرقابل انکاری در توسعه پایدار گردشگری دارد. ضمن اینکه با شاخص ها و معیارهای سیاست های فرادست و روندهای جهانی نیز همخوانی دارد.
معصومی راد تاکید کرد:ظرفیت های ایران مبنای قابل اتکایی برای تحقق اهداف توسعه پایدار که متضمن پایداری اقتصاد، منابع زیستی، مشارکت اجتماعی، وفاق و اجماع فرهنگی و صیانت از هویت و میراث فرهنگی است.
فراموشی روندها و تجربه‌ها
«شهرام کریمی»، رئیس مؤسسه ملی گنجینه آب ایران (وابسته به وزارت نیرو) با ارائه گزارش کارگروه مدیریت آب 5 مقاله با عنوان «گنجینه‌های آبی و طبیعی استان اردبیل و نقش فزاینده آن بر توسعه پایدار منطقه»؛ «مروری بر ابنیه و اسناد آبی – تاریخی جهت بهبود فرهنگ در حوزه‌های مختلف آب و تأثیر آن بر مدیریت منابع آبی»؛ «استخراج دانش فنی نهفته در سازه‌های آبی تاریخی؛ نیاز امروز صنعت آب کشور»؛ «مدیریت منابع آب در توسعه پایدار با تکیه بر دانش و تدبیر کهن در اصفهان»؛ «بررسی مقایسه‌ای روش‌های سنتی و جدید تأمین آب شرب و بهداشتی منطقه لارستان» و «شناخت و مطالعات آسیب شناختی پل-بند ایوان کرخه» مورد بررسی قرار داد. 
رئیس مؤسسه ملی گنجینه آب ایران از تلاش وزارت نیرو در مرمت برخی سازه‌های آبی و تاریخی کشور مانند بند گلستان در استان خراسان رضوی و مجموعه عباس آباد بهشهر یاد کرد و ترجیح داد که در جمع بندی مباحث، بدون یادآوری تجربیات تلخ گذشته در رابطه میان مهندسی آب و میراث فرهنگی، پاره‌ای آرمان‌ها در این حوزه را برشمارد که مهم‌ترین‌شان عبارت بودند از تقویت هماهنگی و به هم پیوستگی بخشی و فرابخشی در کلیه دستگاه‌های متولی و اجرایی،استفاده از قوانین و مقررات و الزامات قانونی و تهیه و اصلاح قوانین مورد نیاز به مظور تقویت و تسهیل کلیه فعالیت‌های بخش آب،شناسایی و پژوهش روی آثار و سازه‌های تاریخی آب برای بهره‌گیری مناسب در راستای مدیریت و تأمین آب، حفظ میراث آبی کشور و ایجاد موزه‌های آب،ایجاد سازمان نظام مهندسی آب و مرمت و بازسازی سازه‌های تاریخی آب و بهره برداری مجدد از آنها.

انتهای پیام/

کد خبر 139412033