به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، رويا ارجمندي افزود: براي مرمت و استحكام بخشي اين تعداد گچبري بيش از ۴۵۰ ميليون ريال اعتبار هزينه شده است و در صورت تامين اعتبار لازم مابقي گچبري ها نيز مرمت خواهد شد.
وي اظهار كرد: همچنين از مجموع ۳۰۰ قلم اشياي تاريخي موزه باستان شناسي دره شهر ۲۳ قلم شي از جمله خنجر، كاسه و پيكرك با ۸۰ ميليون ريال اعتبار مرمت و استحكام بخشي شده است.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايلام گفت: تا كنون در راستاي طرح ساماندهي و تهيه شناسنامه ثبتي اموال منقول تاريخي، يك هزار قطعه گچبري شهر تاريخي سيمره ساماندهي و شناسنامه اموال براي آنها صادر شده است.
ارجمندي افزود: بر اساس اين طرح، وزن، حجم، مشخصات ظاهري و ديگر ويژگي هاي مربوط به اين تعداد گچبري محاسبه و بصورت برچسپ بر روي گچبري ها نصب شده است ضمن اينكه از هر كدام از اين گچبري ها از زواياي مختلف عكسبرداري شده و ايرادات و اشكالات مربوط به آنها در فرم هاي استاندارد وارد شده است.
وي تاكيد كرد: شهر تاريخي سيمره در ضلع غربي شهر فعلي دره شهر در ۱۰۰ كيلومتري جنوب ايلام، حدود ۷۰ هكتار وسعت دارد و بزرگترين شهر شناخته شده در قلمرو استان ايلام است كه قسمتي از ديوارها و طاق هاي آن هنوز سالم بوده و يا در زير آوار مانده اند و در معماري بناهاي اين شهر تاريخي از قلوه سنگ و گچ و ساروج استفاده شده و نشانه هايي از وجود خيابان بندي و كوچه و ... در بافت ويرانه هاي آن مشهود است. استان ايلام يك هزار و ۵۰۰ اثر تاريخي دارد كه بيش از ۷۵۰ اثر آن در فهرست آثار ملي ثبت شده است.
انتهای پیام/