بررسی پرونده ثبت جهانی ارسباران و  قناتهای ایران در کمیته میراث جهانی یونسکو

معاون میراث فرهنگی کشور به دعوت میراث جهانی یونسکو، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (iucn) و شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی (ایکوموس) برای بررسی 2 پرونده نامزد در فهرست جهانی راهی پاریس شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ مسئولان و کارشناسان میراث جهانی یونسکو، ایکوموس و اتحادیه جهانی حفاظـت از طبیعت (iucn) با دعوت از مسئولان ارشد میراث فرهنگی خواستار بررسی 2 پرونده نامزد در فهرست جهانی به ویژه منطقه حفاظت شده ارسباران و 11 قنات ایرانی شدند. 
«محمد حسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی کشور در این زمینه اعلام کرد: ایکوموس واتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (iucn)هرسال جلسات مشترکی جهت بررسی پرونده های فرهنگی و طبیعی و همچنین ایجاد تعاملات بهتر با کشورهای عضو برگزار می کند.
او گفت: امسال نیز این دو مرکز جهانی با دعوت از کشورهای عضو و طرح نظرات پیشنهادی به بررسی پرونده های فرهنگی و طبیعی می پردازند.
معاون میراث فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه در این نشست قرار است پرونده قنات های ایرانی و منطقه حفاظت شده ارسباران مورد ارزیابی قرار گیرد افزود: چهارشنبه همین هفته قرار است جلسه مشترکی با مسئولان و کارشناسان میراث جهانی، ایکوموس و iucn درخصوص پرونده قنات های ایرانی و ارسباران برگزار و سوالاتی نیز دررابطه با این پرونده ها پرسیده شود. 
طالبیان گفت: ایکوموس و iucn دو نهاد جهانی فرهنگی و طبیعی محسوب می شوند که رویکردهای جدید پرونده ها را ارزیابی می کنند. 
به گفته او، فرایند ارزیابی پرونده های فرهنگی و طبیعی در تمامی پرونده های نامزد جهانی لحاظ می شود. 
پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران نیز که در تاریخ 29/5/1393 به شماره 204 در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده بود با مشارکت و همکاری جمعی از برجسته ترین محققان کشور تهیه شد. 
معاون میراث فرهنگی پیشتر گفته بود: ثبت جهانی پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران نه تنها از منظر حفاظتی بسیار اهمیت دارد که این فرصت را فراهم می کند تا جمع زیادی از گردشگران داخلی و خارجی از این منطقه بازدید کنند و این اتفاق منجر به شکوفایی اقتصادی جوامع بومی و محلی و زمینه ای برای ایجاد توسعه پایدار در منطقه شود.
طالبیان همچنین درباره ثبت جهانی پرونده زنجیره ای قنات گفت: ثبت جهانی 11 قنات شاخص کشور که قرار است تیرماه سال آینده در اجلاس جهانی یونسکو مطرح شود نخستین پرونده مشارکتی ، مهم و پیچیده است که با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی با هدف توسعه پایدار شکل گرفته است.
معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به بحران آب و لزوم توجه وزارتخانه ها به موضوع قنات افزود: با وجود بحران آب در ایران و لزوم توجه دستگاه های مختلف به میراث گذشته، از یکسال و نیم گذشته پرونده هایی برای ثبت در فهرست آثار جهانی انتخاب شده است که نیاز به مشارکت سازمان ها و شوراهای مردمی دارد..

انتهای پیام/

کد خبر 1394121835