به گزارش میراث آریا(chtn) در این مراسم که عصر امروز 24 اسفند ماه و در ترمینال شماره 2 فرودگاه مهرآباد برگزار شد پروژههایی چون مرکز کنترل دوربینهای مداربسته، طرح ساماندهی محوطههای ترمینال یک و دو فرودگاه مهرآباد، بهرهبرداری از ایستگاه مترو این فرودگاه و طرح بهسازی ترمینالهای داخلی فرودگاه مشهد به بهره برداری رسید و همچنین پروژههایی در فرودگاههای تبریز، زاهدان، کرمان، شیراز و اصفهان رسما آغاز به کار کردند.
در این مراسم مسعود سلطانیفر معاون رئیس جمهور رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی از 4 ماه پیش کار خود را آغاز کرده است، گفت: برای خوب سپری شدن سفر یک گردشگر خارجی در ایران باید 27 سازمان، نهاد و دستگاه با هم هماهنگ باشند.
وی ادامه داد: در حال حاضر از نظر تعداد مسافر خارجی که به ایران میآیند جایگاه ایران با ارتقایی که پیدا کرده به چهل و هفتم جهان رسیده است. ما امیدواریم این رقم که در حال حاضر حدود 5 میلیون مسافر در سال را شامل میشود تا افق 1404 با رشد سالانه 10 تا 12 درصدی به حدود 20 میلیون گردشگر برسد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از اصلیترین حوزههای برنامهریزی در حوزه گردشگری باید به افزایش درآمد ایران از این محل اختصاص پیدا کند عنوان کرد: در حال حاضر ما با کسب درآمد 8 میلیارد دلار در سال در رتبه 36 جهان قرار داریم. ما قصد داریم با برنامهریزیهای انجام گرفته این سهم که حدود نیمدرصد از کل گردشگری جهان به حساب میآید را به حدود 2 درصد افزایش دهیم. ایران چه از نظر گردشگران طبیعی و تاریخی و چه از نظر گردشگران مذهبی و زیارتی جایگاه مناسبی دارد و ما باید این جایگاه را ارتقاء بخشیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به دخیل بودن حدود 27 دستگاه در حوزه گردشگری تصریح کرد: اگر که ایران قصد دارد جایگاه خود را در این عرصه بهبود ببخشد، باید تمام این دستگاهها از فرودگاهِ ورودی مسافر تا آخرین مقصد وی به شکلی یکپارچه عمل کنند و شرایط را برای افزایش تمایل برای سفر به ایران فراهم آورند.
سلطانیفر به طرح وزارت راه و شهرسازی و شرکت فرودگاهها برای بهسازی شرایط فرودگاهی کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با لغو تحریمها، این فضا به وجود آمده تا ما بتوانیم صنعت هوایی خود را چه در نوسازی ایرلاینها و چه در بهبود اوضاع فرودگاهی ارتقاء دهیم. با توجه به برنامههایی که وزارت راه تدوین کرده، تنها ظرفیت فرودگاه امام (ره) تا سال آینده دو برابر میشود و این افق روشنی را پیش روی ما باز میکند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تاکید جدی رییس جمهوری مبنی بر لزوم ارتقای سهم صنعت گردشگری در درآمدهای کشور از زمان آغاز به کار دولت یازدهم، تاکنون اقدامات بسیار مثبتی در این حوزه صورت گرفته و ما امیدواریم در آینده نیز با همکاری بخشهایی مانند شرکت فرودگاهها مقدمات بهبود و ارتقای جایگاه کشور در این حوزه مهم به وجود بیاید.
همچنین در جریان این مراسم مدیر کل شرکت فرودگاههای کشور با بیان اینکه پس از آغاز به کار طرح تحول ساختاری فضای کشور در هفته گذشته شرکت فرودگاهها طرح تحول خدمات فرودگاهی کشور را نیز اجرایی کرده که در حال حاضر بخش اصلی آن حول محور دو فرودگاه مهرآباد در تهران و هاشمی نژاد در مشهد قرار دارد.
به گفته رحمت اله مه آبادی طرحهای نهایی شده در این فرودگاهها قریب به 40 میلیارد تومان هزینه داشته و احتمالا تا نهایی شدن آنها در سال آینده حدود 10 میلیارد تومان نیز هزینه جدید به وجود خواهد آمد.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز نظارت تصویری در فرودگاه مهرآباد اظهار کرد: این طرح که می تواند برای دریافت اطلاعات دقیق از محوطههای فرودگاهی، شناخت و کنترل گلوگاههای ترافیکی و همچنین نظارت دقیق بر نحوه آمد و شدها نقشی مهم ایفا کند در حالی در فرودگاه مهرآباد آغاز به کار کرده که در برنامه بلندمدت باید به تمام فرودگاههای کشور برسد. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته امیدواریم تا پایان سال آینده امکان راه اندازی این مرکز نظارت در تمام فرودگاههای ایران به وجود بیاید.
وی تصریح کرد: در همین قالب پروژههایی در فرودگاههای مهرآباد و هاشمینژاد به صورت پایلوت به بهرهبرداری رسید.
مدیرکل فرودگاههای کشور با اشاره به اینکه علاوه براینکه فرودگاههای مهرآباد و مشهد پروژههای دیگری در تبریز، کرمان، زاهدان، شیراز و اصفهان به بهرهبرداری میرسد ادامه داد: برای اجرای این طرحها تاکنون حدود 40 میلیارد تومان هزینه شده که تا مبلغ 50 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به بهرهبرداری از مرکز نظارت تصویری فرودگاه بینالمللی مهرآباد، گفت: مرکز نظارت تصویری کل فرودگاههای کشور نیز تا پایان سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
انتهای پیام/