به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان نخستین مقصد مسئولان استان عمارت صمیمی(باغ صمیمی) یا باغ امیر سپهدار از باغ های سکونتی - حکومتی دوره قاجاربود.
از این عمارت به عنوان حاکم نشین شهرستان رامهرمز استفاده می شد و متاًثر از باغ های فرنگی ساخته شده است .
این باغ شامل عمارت اندرونی است. عمارت به عنوان فضای ورودی بوده و در بیشتر موارد محل استقرار و سکونت نگهبانان و سایر کارکنان خدماتی صاحب باغ و مهمانانش بوده است.
عمارت اندرونی که همان کوشک میانی می باشد در دو اشکوب همکف و زیر زمین بنا شده است و محل کارهای حکومتی و دفتری بود ه و در دوران پهلوی این کوشک محل زندگی صاحب وقت باغ اختصاص داشت.
طبقه همکف این عمارت شامل سرسرا ،چهار اتاق و یک سفره خانه است که دارای سقف های گنبدی از نوع چهار بخشی و طاق و تویزه می باشد.
زیر زمین این بنا شامل دو اتاق و یک سرسرا بوده و دارای خیشخال و بارگیر نیز می باشد و به شماره ثبت 9956 در سال 12/6/1380 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مقصد بعدی مسئولان استان بازدید از محوطه باستانی چغاسفلی واقع در بخش زیدون شهرستان بهبهان بود.
چند ماهی است که یک هیات باستان شناسی از تهران برای کاوش به منطقه شرق خوزستان و بهبهان وارد شده اند.
این هیات به تازگی از کشف یک گورستان هفت هزار ساله در منطقه تلچگا سفلی در نزدیکی شهر زیدون در شهرستان بهبهان خبر داده اند.
طبق اطلاعاتی که این هیات عنوان کرده است بخشی از اجساد در این گورستان به صورت دست جمعی و بخشی به صورت فردی دفن شده اند که این مهم اطلاعات بسیار ارزشمندی را از این منطقه مشخص خواهد کرد.
مسئولان استان پس از بازدید از این محوطه باستانی پس از اقامه نماز ظهر برای بازدید از خانه تاریخی محسنی روانه شهرستان بهبهان شده و پس از آن نیز از روستای گردشگری پشگر این شهرستان بازدید کردند.
خانه های روستا گلی و قدیمی هستند و بافت قدیمی آن پلکانیشکل و زیبا و با وجود غیر مسکونی بودن هنوز قابل استفاده هستند.
خانه محسنی که قدمت آن به دوران پهلوی اول باز می گردد سبک معماری قاجاری دارد.
همچنین روستا پشکر در شمال بهبهان و در اطراف سد مارون در پای یکی از کوه های رشته کوه تنگ تنکاب، میان کوه و دره هایی به عمق 40 متر که رودخانه زیبا وخروشان مارون در آن میگذرد، واقع شده است. در این روستا، باغ هایی از لیمو و نخل و نارنج در دو بخش شرق و غرب وجود دارد.
امامزاده و گورستان پشکر که در تاریخ 27 آبان 1386 با شمارهٔ ثبت 20287 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید، مربوط به دوره ساسانیان - سده های اولیه دوران های تاریخی پس از اسلام است .
این امامزاده و در (شهرستان بهبهان، بخش مرکزی، دهستان منصوریه) ، 500 متری جنوب روستای پشکر واقع شده است.
همچنین در فاصله میان روستا و باغ های غربی حدود دویست متر تپه هایی وجود دارند که در ماه های پرباران سال از چمن و گل پوشیده می شوند.
این خانه حیاط بزرگی حدود 250 متر دارد که یک حوض و چاه آب در آن قرار گرفته و در گذشته با آب همین چاه حوض را پر می کردند. در این خانه تاریخی هم چنین زیرزمین بزرگی قرار دارد که بهبهانی ها به آن 'سرداب' می گویند.
اتاق های این خانه سه و پنج دری هستند و از آجر تراشیده شده ساخته شده اند. استفاده از اتاق های پنج دری در گذشته در بهبهان بسیار رواج داشته است. از این خانه تاریخی حدود پنج سال به عنوان کتابخانه استفاده می شد.
خانه محسنی ها در محله ملامحسنی ها و در بافت قدیم شهر بهبهان قرار دارد.
انتهای پیام/