آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی شهرستان مهریز، پذیرای گردشگران و مسافران در نوروز 95 می باشد.
به گزارش روابط عمومي، امورفرهنگي و اجتماعي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يزد سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهریز گفت: مهریز در فاصله 20 کیلومتری جنوب یزد و در کنار جاده استراتژیک تهران- بندرعباس (یزد- کرمان) قرار دارد. مورخین بنای مهریز را به (مهرنگار) دختر انوشیروان ساسانی نسبت داده اند. وجود مناطقی به اسامی مدوار، مهریجرد، مهرپادین، استهریج، بغدادآباد و نیز دژ دفاعی خورمیز نشانی از دوره های کهن تاریخی پیش از اسلام دارند. مهریز را باغ شهر استان یزد و سرزمین کهن دژها می نامند. این شهرستان با وجود محدودیت ها و تنگناهای موجود در تأمین منابع آب، از پتانسیل های بالقوه در صنعت گردشگری برخوردار است که از جمله می توان به منطقه نمونه گردشگری سریزد که سرشار و غنی از جاذبه های متعدد و تاریخی می باشد، منطقه حفاظت شده کالمند بهادران با گونه های نادر جانوری، قلعه و سنگ نگاره های ارنان که مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد می باشد، کاروانسرای زین الدین تنها کاروانسرای مدور ایران، باغ جهانی پهلوانپور با قدمت زندیه و قنات 700 ساله جاری در آن، درختان کهنسال چنار تنگ چنار و سرو منگاباد، کوه ریگ و چشمه فصلی غربالبیز، مجموعه های تاریخی منگاباد، مهرپادین، باغ بهار، پیرنارکی، غارهای طبیعی، قلعه های تاریخی و باغ های سرسبز و بهم پیوسته شهرستان اشاره کرد.
محمدرضا فلاحتی افزود: این شهرستان با دو اقلیم کویر و بیابان و کوهستان طبیعتی چند وجهی و کاملا متفاوت دارد. از یک سو پهنه های بیابانی و از سوی دیگر به فاصله ای نزدیک ارتفاعات زیبا و سرسبز شیرکوه، جلوه های زیبای طبیعت را به نمایش می گذارند. دشت ریواس، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی، روستاهای سرسبز اطراف (منشاد، بنادک سادات، تنگ چنار) غارها، قلعه ها و... تماماً مجموعه ای ارزشمند و متنوع از سرمایه های گردشگری این شهرستان می باشد.
وی خاطرنشان ساخت: شهرستان مهریز به دلیل وجود مذاهب و آیین های گوناگون همواره یکی از مقاصد سفرهای گردشگران در مراسم گوناگون مذهبی بوده است. محرم و آیین های آن بسیاری از گردشگران را به خود جذب می نماید. مراسم های سالیانه مذهبی زرتشتیان در زیارتگاه پیرنارکی نیز هرساله تعداد کثیری از گردشگران زرتشتی از اقصی نقاط ایران و کشورهای مختلف را به این شهرستان می کشاند.
شایان ذکر است: در این شهرستان 95 اثر در فهرست آثار ملی کشور و یک اثر به نام باغ پهلوانپور در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/