به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان همزمان با این بازی نمادین که در قسمت شمالی این میدان حد فاصل خیابان حافظ و سپاه اصفهان برگزار شد، راه شاهی کاخ عالی قاپو نیز با رژه سوارکاران در این مسیر گشایش یافت.
در این بازی نمادین، سوارکاران با لباس محلی در میدان حضور یافتند و گوی بازی(توپ مخصوص بازی چوگان) نیز توسط مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وسط زمین مسابقه انداخته شد.با برگزاری این بازی در میدان تاریخی نقش جهان، تلاش برای ثبت جهانی این بازی در یونسکو همزمان با دومین روز برگزاری برنامه موسوم به 'نوروزگاه' در اصفهان آغاز شد.
رویداد فرهنگی نوروزگاه از روز گذشته همزمان با 10 استان کشور در اصفهان آغاز شد.
قرار است در این مدت برنامه های متنوع فرهنگی با عنوان های'نوروز، پوشاک سنتی و صنایع دستی'،'نوروز، سوغات، غذاهای سنتی و گردشگری'،'نوروز و اقلیت های مذهبی' و همچنین'نوروز، نمایش های آیینی، موسیقی و میراث فرهنگی' با هدف آشنایی شهروندان با آیین ها و سنت های نیاکان برگزار شود.چوگان نیز بعنوان یکی از اصیل ترین ورزشهای سنتی ایران از جمله برنامه هایی است که قرار است در رویداد فرهنگی نوروزگاه به مردم معرفی شود.
ورزش کهن چوگان ایران زمین که بدلیل رواج در بین پادشاهان به 'بازی شاهان' معروف بوده، امروزه به ورزشی جهانی تبدیل شده است و بیش از 77 کشور مسابقات و برنامه های ویژه چوگان را برگزار می کنند.
چوگان در ابتدا عنوانی نظامی و جنگی داشت و نام آن برگرفته از چوبی است که سوارکاران حین بازی، بوسیله آن بر گوی افتاده بر زمین ضربه می زنند.
با انجام این بازی، سوارکاران ایرانی، آمادگی اسب های خود را ارتقا می دادند و این آمادگی را به نمایش می گذاشتند.
میدان نقش جهان یکی از استانداردترین و تاریخی ترین مکان های انجام این بازی است که همچون نگینی سبز در مجموعه تاریخی نقش جهان اصفهان قرار دارد.
این میدان از زمان تیموریان برای انجام بازی چوگان مورد استفاده قرار می گرفته و در زمان صفویان بازسازی شده است.
صفویان با بازسازی میدان چوگان نقش جهان اقدام به احداث مسجد، بازار و کاخ سلطنتی دورتادور این میدان کردند و از آن بعنوان مجموعه ای سیاسی، مذهبی، اقتصادی و فرهنگی ورزشی بهره گرفتند.
در کتب تاریخی آمده است که روزهای تعطیل، بازی چوگان در میدان نقش جهان برگزار می شده و پادشاهان صفوی با حضور در ایوان کاخ عالی قاپو، نظاره گر این بازی می شدند.
اصفهان مهد چوگان ایران و جهان شناخته می شود و همین عامل موجب شده است تا مسئولان سازمان میراث فرهنگی، فعالیت خود را برای ثبت جهانی بازی چوگان به نام ایران از این شهر تاریخی آغاز کنند.
انتهای پیام/