به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، آزمون راهنمایان افتخاری، امسال با اعمال تغییراتی همچون افزایش تعداد شرکت کنندگان، پیشبرد مراحل ثبت نام ، و نیز برپایی کارگاههای آموزشی شش گانه دو روزه به عنوان پیش نیاز ، برگزار شد.
شرکت کنندگان در این دوره از آزمون با پاسخ به سرفصلهای آموزشی از جمله «فن تورگردانی»، «تاریخ و باستان شناسی هخامنشی»، «بازدید میدانی از سایت تخت جمشید»، «شهر پارسه با رویکردی نوین»، «معماری تخت جمشید»، «دوره های مرمتی تخت جمشید» که توسط اساتید مجرب و در قالب کارگاههای آموزشی ارائه گردید و همچنین کتاب « راهنمای مستند تخت جمشید» نوشته پروفسور شاپور شهبازی ، به منظور سنجش توانمندی های خود، به رقابت پرداختند.
به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و به گفته مسعود رضایی منفرد، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، تعداد شرکت کنندگان در دوره ذکر شده بیش از 150 نفر هستند که از این تعداد حدود 80 نفر برگزیده خواهند شد.
وی همچین اظهار داشت: بر اساس این رقابت تعداد راهنمایان افتخاری در اماکن تاریخی تخت جمشید، نقش رستم و نقش رجب به 40 تا 50 نفر در روز می رسد که می تواند خلا کمبود راهنما را در ایام نوروز برای گردشگران، تا حدود زیادی برطرف کند.
رضایی منفرد درباره فعالیت راهنمایان افتخاری نوروز گفت: در طول چند سالی که فعالیت راهنمایان افتخاری در تخت جمشید از حالت نمادین به شکل رسمی، تغییر رویه داد و در این راستا تقویت گردید، افراد این کارگروه اقدامات مهمی انجام داده و در طول ایام نوروز موفقشدهاند بار زیادی از دوش مجموعه در راستای مدیریت بازدید گردشگران ،آشنایی آنان با آثار، جلوگیری از سردرگمی مسافران در محوطه بدلیل عدم آشنایی با مسیر و آثار، کاهش صدمات احتمالی به آثار از سوی برخی گردشگران با ارائه توصیه های محتوایی از سوی راهنمایان و ... بردارند.
از این رو در سال 95 نیز با توجه به تدابیری که دستگاه میراث فرهنگی اتخاذ کرده، مجموعه میراث جهانی تخت جمشید هم با استناد تجربیات گذشته ، از ظرفیت راهنمایان افتخاری استفاده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه برابر تصمیمات اتخاذ شده ، پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اقدام به بکارگیری راهنمایان افتخاری در ایام نوروز سال 95 خواهد کرد، گفت: با توجه به نیازمندی مجموعه تخت جمشید، نقش رستم و نقش رجب ، راهنمایان افتخاری از 29 اسفندماه94 لغایت 12 فروردین 95 به کمک عوامل مجموعه میراث فرهنگی تخت جمشید میآیند.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در خاتمه تصریح کرد: برابر جلسات توجیهی که برای متقاضیان راهنمای افتخاری برگزار گردید، این افراد به شکل غیرمستقیم در امر حفاظت از آثار نقش خواهند داشت و مسئولیت اصلی حفظ و مراقبت از آثار بر عهده یگان حفاظت و مراقبین آثار مجموعه تخت جمشید بوده و کارکرد راهنمایان افتخاری می بایست در کنار مراقبین آثار و مأموران یگان حفاظت انجام پذیرد..
گفتنی است در پی برگزاری کارگاههای آموزشی و آزمون مذکور، مسئولان پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و کارشناسان و حراست مجموعه، با حضور در سالن برگزاری کلاسها و آزمون، ضمن گفتگو با شرکت کنندگان، نحوه برگزاری این آزمون را نیز بررسی نمودند.
انتهای پیام/