به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام، محمدعلی فیاضی در نشست ستاد هماهنگی خدمات سفر استان ایلام افزود: پروژه ای با عنوان اقتصاد مقاومتی به منظور آماده سازی زیرساخت های توسعه گردشگری روستایی در دولت یازدهم در حال انجام است.
وی ادامه داد: بر این اساس تا پایان برنامه ششم توسعه زیرساخت های گردشگری روستایی در 500 روستای کشور با اعطای تسهیلات کم بهره آماده سازی می شود.
وی اظهار کرد: در سطح ستاد در وزارتخانه های مختلف هماهنگی های لازم انجام شده است تا زمینه رشد و توسعه گردشگری با سرعت بیشتری در کشور فراهم شود.
**تدوین دستورالعمل ایجاد اقامتگاه های بومگردی
مدیرکل همکاری و توافق های ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: دستورالعمل ایجاد اقامت گاه های بومگردی در سازمان میراث فرهنگی تدوین شده است.
فیاضی افزود: این دستورالعمل با هدف استفاده از ظرفیت های اقامت سنتی در مناطق عشایرنشین کشور و استفاده گردشگران از غذاهای محلی، محصولات باغی و دامی، احیای صنایع دستی و همچنین بازدید از جاذبه های گردشگری و آداب و رسوم مردم مناطق مختلف کشور تدوین شده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در کشور ما تکثر قومیتی، ایلی و عشیره ای فراوانی وجود دارد، ادامه داد: یکی از مهمترین جاذبه ها در این زمینه نحوه زندگی عشایر است که برای گردشگران داخلی و خارجی جذابیت بسیار زیادی دارد و باید گسترش یابد.
وی اظهار کرد: در این راستا در دو سال بیش از 205 اقامتگاه بومگردی در کشور شناسایی و راه اندازی خواهد شد.
**اعطای یک میلیارد ریال تسهیلات 4 درصد برای ایجاد اقامتگاه های بومگردی
مدیرکل همکاری و توافق های ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برای ایجاد اقامتگاه های بومگردی یک میلیارد ریال تهیلات با نرخ 4 درصد به متقاضیان گرداخت می شود.
فیاضی افزود: اقامتگاه های بومگردی به سهولت و با سرعت آماده سازی می شوند و با هزینه بسیار اندک اشتغال بالایی نیز ایجاد خواهند کرد.
وی ادامه داد: در این راستا با سازمان دهیاری ها و شهرداری های کشور به منظور شناسایی اقامتگاه های بومگردی در روستاهای کشور تفاهم نامه ای منعقد شده است.
**ایلام ظرفیت بالایی برای ایجاد اقامتگاه های بومگردی دارد
مدیرکل همکاری و توافق های ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: استان ایلام ظرفیت با برخورداری از بافت سنتی و بکر روستایی و عشایری از ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد و توسعه اقامتگاه های بومگردی برخوردار است.
فیاضی افزود: ایجاد اقامتگاه های بومگردی ضمن حل مشکل اقامت و اشتغال در استان باعث تحول در ساختار روستاها و احیای صنایع دستی بومی محلی می شود.
وی ادامه داد: در این راستا لازم است همایش اقتصاد مقاومتی و توسعه گردشگری روستایی برای دهیاران روستاهای سراسر استان به منظور آشنایی با مراحل و همچنین مزایای ایجاد اقامتگاه های بومگردی برگزار شود.
وی اظهار کرد: در صورت آمادگی استان علاوه بر شش روستای هدف گردشگری 5 روستای دیگر نیز برای ایجاد اقامتگاه های بومگردی و توسعه زیرساخت های گردشگری روستایی در نظر گرفته شده است.
**تورهای آشناسازی با ظرفیت های گردشگری روستایی ایلام باید برگزار شود
مدیرکل همکاری و توافق های ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: استان ایلام یکی از مهمترین مناطق کشور برای توسعه گردشگری روستایی و ایجاد اقامتگاه های بومگردی در کشور است اما شناخته شده نیست.
فیاضی افزود: این ظرفیت بسیار مهمی است زیرا با روح و فطرت انسان سازگار است و نباید به سادگی از این ظرفیت گذشت و در این زمینه لازم است تورهای آشناسازی با حضور تورگردانان مطرح کشور و همچنین خبرنگاران حوزه گردشگری برگزار شود.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری تورهای آشناسازی زمینه جذب گردشگران را فراهم می کند، ادامه داد: یکی از مراحل توسعه یافتگی در دنیا این است که به نشاط و شادابی منجر شود و گردشگری روستایی به راحتی می تواند این زمینه را فراهم کند.
**برپایی چادر در طبیعت ایلام باید ساماندهی شود
مدیرکل همکاری و توافق های ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برپایی چادر توسط مردم استان ایلام به صورت پراکنده در طبعیت ایلام در ایام نوروز باید ساماندهی شود.
فیاضی افزود: ورود به عرصه های طبیعی به شکل بی برنامه باید به صورت مسئولانه مدیریت شود در غیراینصورت در آینده خسارت های جبران ناپذیری به طبیعت ایلام به عنوان یک جاذبه اصلی وارد می کند.
وی ادامه داد: ساماندهی و مدیریت مسئولانه یکی از الزامات ثبت این رویداد در فهرست آثار معنوی کشور است.
انتهای پیام/