به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، استاندار قم به همراه هیات همراه و مسئولان این اداره کل از کاروانسرای دیرگچین معروف به مادر کاروانسراهای ایران که باقی مانده از دوران ساسانی - صفوی با قدمتی 1750 ساله است بازدید کردند.
مشکلات این کاروانسرا از جمله تسهیل واگذاری آن به بخش خصوصی و بهره برداری از این کاروانسرا به عنوان یک مکان تاریخی و توریستی با تعامل و ارائه راهکار از سوی نهادهای مختلف توسط استاندار قم مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا از ظرفیت این کاروان برای توسعه زیرساخت های گردشگری، اقتصادی و اشتغالزایی استفاده کرد.
این کاروانسرا به خاطر قرار گرفتن در حاشیه جاده قم- گرمسار طرح حرم تا حرم که از سه استان قم-تهران-سمنان عبور می کند می تواند با اجرای برنامه هایی از جمله کویرنوردی، پرنده نگری، شترسواری و رصد ستارگان توسط بخش خصوصی نقش مهمی برای جذب حضور گردشگران در این منطقه کویری ایجاد کند.
کاروانسرای دیرگچین واقع در شهر قم بخش مرکزی بعد از روستای کورگل است که در اواخر سال 1382 با شماره 10408به ثبت ملی رسیده است و از آنجایی که با وسعت بسیار و تمام امکانات اقامتی، خدماتی، رفاهی و پذیرایی از جمله مسجد، آسیاب، حیات خلوت، حمام و توالت عمومی را دارد به عنوان مادر کاروانسراهای ایران نامگذاری شده است.
در ایام نوروز این کاروانسرا توسط کارشناسان و نیروهای یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم برای راهنمایی گردشگران آماده شده است تا با عظمت این کاروانسرا و بخش های مختلف آن آشنا شوند.
همچنین سید مهدی صادقی استاندار قم در سفر یک روزه خود در بازدید از آثار تاریخی استان قم، از کاروانسرای حوض سلطان مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار واقع در شهرستان قم، بخش مرکزی که در سال۱۳۸۱ باشماره ۷۶۹۵ به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است بازدید کردند.
مشکلات کاروانسرای حوض سلطان وجود مواردی از جمله تخریب اثر و موانع حضور گردشگران است که مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/