موزه تنوع زیستی اراک؛ جلوه ای از گوناگونی حیات وحش در بستر تاریخ


موزه تنوع زیستی اراک؛ جلوه هایی از گوناگونی حیات وحش استان مرکزی در بستر تاریخ را فراروی بینندگان به ویژه گردشگران نوروزی قرار داده است.
استان مرکزی به عنوان سومین استان کشور در تنوع زیستی مطرح است و موزه حیات وحش اراک نمایی از جلوه های طبیعی و چشم اندازهای بکر این استان را فراروی بینندگان و گردشگران نوروزی گذاشته است.
این موزه ارزشمند با چینشی دلنشین و تنوع گونه ای بالا از سال 1378 افتتاح شده و معرف داشته های طبیعی و زیستی استان مرکزی است. 
سه طبقه این موزه با وسعت 425 مترمربع، کلکسیونی از 13 هزار و چهار نمونه مهره دار و بی مهره ها است که با آرایشی زیبا فرا روی بینندگان است. 
بخش هایی از این موزه طراحی های زیبا از زیستگاه های طبیعی استان مرکزی است به طوریکه شکل منطقه بازسازی شده و نمونه های گیاهی و جانوری آن با ابعاد و شرایط طبیعی و واقعی در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
در این موزه بیش از 360 گونه از پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها به نمایش درآمده و 827 نمونه از بی مهرگان، 17 نمونه جمجمه و50 نمونه از سنگ ها و کانی ها به شکل جذاب و دیدنی در قسمتی از این موزه به عنوان داشته های تنوع زیستی جلوه گری می کند. 
264 قطعه پرنده شناسایی و رده بندی شده استان نیز در 16 راسته، 46 تیره، 100 جنس و 145 گونه در بخشی از این موزه به عنوان سرمایه های طبیعی نمایش داده شده و شرایط مقایسه ای آن با کل گونه های پرندگان ایران 9.88 درصد راسته ها، 8.64 درصد تیره ها، 8.47 درصد جنس ها و 6.29درصد گونه های موجود؛ نمایش داده شده است. 
وجود نمونه هایی از غاز پیشانی سفید کوچک که در فهرست گونه های آسیب پذیر قرار دارد از ویژگی های بخش پرندگان این موزه است. 
همچنین یک نمونه خروس کولی سینه سیاه که جزو پرندگان اتفاقی ایران است در موزه موجود است. 
نمونک 67 نمونه از پستانداران وحشی ایران که تعداد شناسایی شده آنها بالغ بر 160 گونه است، در موزه دیده می شود که از جمله آن می توان به قوچ، آهو، پلنگ، بز کوهی (پازن)، مرال و خرس اشاره کرد. 
بازدیدکنندگان از این موزه با بازسازی فضاهای مناطق تحت حمایت سازمان حفاظت محیط زیست استان با پوشش گیاهی نقاشی شده و حیات وحش تاکسیدرمی شده شامل مناطق سد 15 خرداد دلیجان، دره سیبک لته در و دره چکاب در منطقه حفاظت شده 70 قله و تالاب کویری میقان، منطقه سربند و شراء مواجه می شوند که هر بیننده ای را به وجد می آورد. 
تابلوهایی از جد پرندگان امروزی (آرکئوپتریکس)، پرندگان شکاری ایران، ماهیان آب های داخلی، پروانه های ایران، مارهای سمی، دایناسورها و ماکت ساخته شده از دایناسورها از دیگر بخش های این موزه است. 
در نوروز پارسال بیش از چهار هزار و 200 گردشگر نوروزی از جاذبه های طبیعی موزه حیات وحش اراک دیدن کردند و خاطرات شیرین همراه با اطلاعات آموزنده را با خود به یادگار بردند.
عاطفه سمائی مسئول موزه حیات وحش طبیعی اراک اظهار کرد: این موزه منحصر به فرد مرجعی برای حضور علاقه مندان به طبیعت ، دانش پژوهان و اقشار مردم است.
وی افزود: سالانه حدود دو هزار نفر از این موزه بازدید می کنند و اطلاعات مفیدی از گونه های تنوع زیستی استان و کشور در اختیار انان قرار می گیرد.
وی بیان کرد: این موزه در ایام نوروز در ساعات اداری پذیرای عموم مردم و مسافران است.
استان مرکزی با مساحت 29 هزار متر مربع در محل زاویه برخورد دو رشته کوه البرز و زاگرس واقع شده که 25 درصد وسعت آن را دشت و مابقی را نواحی کوهستانی و کوهپایه ای شامل می شود.
این استان خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی را به خود اختصاص داده و تاکنون 335 گونه جانوری شامل 53گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 19 گونه آبزی و یکهزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
12 و 25 صدم درصد از مساح

انتهای پیام/

کد خبر 1395010852