مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: باید نهایتا به سازوکاری برسیم که صندوق بتواند در کنار موضوع واگذاری بناها و اماکن تاریخی، نقش نظارتی پر رنگ و جدی در این مقوله ایفا کند و ما نیاز داریم تا بسیاری از وظایف نظارتی در این حوزه در مجموعه ای مانند صندوق احیاء، تجمیع شود

فریدون الهیاری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: اصلی ترین پیش نیاز بهره برداری بهتر و مفیدتر از بناهای تاریخی کشور ایجاد یک درگاه واحد برای مدیریت این حوزه است و صندوق احیاء می تواند چارچوب این درگاه واحد باشد .

وی با اشاره به ظرفیت های اصفهان در حوزه بناهای تاریخی توضیح داد: اصفهان یک شهر معمولی نیست. شهری است که ۲ هزار اثر تاریخی را در خود و ۲۰ هزار اثر تاریخی را نیز در استان خود جای داده است. این واقعیت حاکی از آن است که برای احیا و حفظ این آثار باید هرگونه تلاش و همکاری لازم را انجام داد و همچنین در این راستا نیاز به هماهنگی فوق العاده ای وجود دارد .

الهیاری با اشاره به اینکه چنین ظرفیتی در بناهای تاریخی کما بیش در بقیه نقاط ایران هم وجود دارد، افزود: ساماندهی این بناها به هیچ عنوان کار یک ارگان و یک بخش نیست. نه بخش خصوصی ما به تنهایی می تواند بار این حوزه را بر دوش بگیرد و نه بخش های عمومی و تعاونی و خصوصا دولتی چنین توانی را به شکل مستقل دارند. بنابراین ما نیاز داریم تا از ظرفیت همه این بخش ها در مرمت و احیاء بناهای تاریخی خود استفاده کنیم. اما در قدم بعدی مشکلی که ایجاد می شود دیدگاه متفاوت این بخش ها در قبال مسایل فنی مرمت و احیاء و کاربری این بناهاست .

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان نقش صندوق احیاء را به عنوان یک هماهنگ کننده در این بخش بسیار مهم و تعیین کننده خواند و گفت: من فکر می کنم باید نهایتا به سازوکاری برسیم که صندوق بتواند در کنار موضوع واگذاری بناها و اماکن تاریخی، نقش نظارتی پر رنگ و جدی در این مقوله ایفا کند و ما نیاز داریم تا بسیاری از وظایف نظارتی در این حوزه در مجموعه ای مانند صندوق احیاء، تجمیع شود .

این مقام مسئول دولتی اضافه کرد: همانطور که سال 84، تعریف مجموعه ای جدید با عنوان صندوق احیاء در سازمان میراث فرهنگی اقدامی مثبت بود، امروز هم قدم بعدی باید با بازتعریف خیلی از آئین نامه های ناظر به اختیارات و مسئولیت ها و تجمیع موارد مربوطه در یک مجموعه واحد مانند صندوق احیاء، به توانمندسازی بیشتر این مجموعه کمک شود. چرا که همچنان ما سایه برخی از موازی کاری های حقوقی و ساختاری را حس می کنیم که باید برای شتاب بیشتر جذب سرمایه در حوزه گردشگری و مرمت بناهای تاریخی، رفع و رجوع شوند.

 

انتهای پیام/

کد خبر 1395011157