رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دبير ستاد اجرايي خدمات سفر شهرستان تربت حیدریه گفت: 13 هزار و 310 گردشگر نوروزی از 25 اسفند پارسال تا 13 فروردین امسال از اماکن تاریخی و گردشگری این شهرستان دیدن کردند.

به گزارش روابط عمومي دبيرخانه ستاد اجرايي خدمات سفر استان خراسان رضوي، هادی شریفان با اعلام اين خبر افزود: در این مدت چهار هزار و 613 نفر مسافر در چادر، مدارس یا مهمانپذیرهای این منطقه اقامت کردند.
وی با بیان اینکه از این تعداد دو هزار و 917 نفر در مدارس اسکان یافتند، گفت: 346 نفر نیز در مهمانپذیرها و بقیه در چادرها سکونت گرفتند.
شریفان افزود: در مدت یاد شده 30 هزار بروشور، کتابچه و اقلام فرهنگی به منظور راهنمایی گردشگران نوروزی این شهرستان بین آنان توزیع شد.
وی با بیان اینکه ستاد خدمات سفر شهرستان در قالب 10 کمیته از نیمه اسفند پارسال تا نیمه فروردین امسال فعال بود، گفت: هم اکنون سه واحد مهمانپذیر با 100 تخت در این شهر وجود دارد و پنج باب دفتر مسافرتی نیز در این شهرستان فعال است.
شریفان در خصوص پیشینه تاریخی تربت حیدریه گفت: نام این شهر برگرفته از نام عارف نامی 'قطب الدین حیدر' است که تقریبا از قرن نهم هجری به بعد بر منطقه ای که پیش از آن ولایت زاوه خوانده می شد، نهاده شده است.
وی افزود: زاوه بخشی از خراسان میانی محسوب می شد و از جمله مناطق آباد و پررونق بود که روزگاری نیز جزو قلمرو اشکانیان به شمار می آمد و در قرن 3 از ولایات شهر نیشابور و در عصر تیموری از توابع هرات شمرده می شد.
شریفان افزود: تربت حیدریه به مرکزیت شهر تربت حیدریه، در عصر صفوی به دلیل موقعیت ویژه اش (استقرار در مسیر جاده هرات) از اهمیت بسزایی برخوردار بود و در دوره قاجار، اسحاق خان قرایی برج و باروی محکمی برای آن ساخت و اوضاع شهر را سامان داد.

Click here to Reply, Reply to all, or Forward

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395011620