مهاجرت پارسیان به هند و پیدایش برخی شاهان کلیدی هم پیوند با مزدیسنا در هند، سرآغاز تغییراتی تعمدی ،مهم و معنادار در زبان فارسی بوده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ،این مطلب را داریوش اکبرزاده ایران شناس و عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در همایش \"نوروز آتش جاوید \"مطرح ساخت .او در سخنان خود به فروپاشی شاهنشاهی ساسانی و از دست رفتن حامی اصلی و سیاسی دین مزدیسنا پرداخت و با اشاره با مهاجرت پارسیان به هند، مهاجرت آنان را سرآغاز تغییراتی مهم و معنادار در زبان فارسی تفسیر کرد .
وی از شمار این تغییرات به جابجایی و تغییر کران پادشاهی برخی پادشاهان چون گشتاسپ اشاره کرد و گفت : در اوستا تا شاهنامه فردوسی و دیگر متون فارسی، گشتاسپ یا ویشتاسپ در شمار نخستین حامیان پیامبر زرتشت عنوان شده است.
اکبر زاده افزود:هم چنین در بیشتر متون پیش ازاسلام تا به دوران اسلامی این شخصیت اساطیری در بلخ به پیدایی می آید؛ اما جای شگفتی است که شماری محدود از متون فارسی این شاه اساطیری را در هند به توصیف آورده اند.
وی در ادامه از دیگر شاهان اساطیری مهم در هند به هوشنگ و شاپور شاه ساسانی اشاره کرد و گفت : به اعتقاد من این تغییرات یعنی پیدایش برخی شاهان کلیدی هم پیوند با مزدیسنا در هند، نتیجه مهاجرت تاریخی پارسیان و تغییرات تعمدی از سوی آنان در نوشته های فارسی بوده است.
گفتنی است ، برنامه های هم پیوند با نوروز امسال (1395) بسیار باشکوه در دهلی نو با عنوان \"آتش جاوید\" برگزار شد.
میزبان این برنامه پارسیان هند بودند و یونسکو، دانشگاه لندن، دانشگاه کالیفرنیا، موزه ملی ایران، موزه بریتانیا، موزه ارمیتاژ روسیه، برخی موزه های چین و ازبکستان موزه ملی دهلی، مرکز ملی هنرهای ایندیرا گاندی، مرکز جهانی فرهنگ، دفتر نخست وزیری، وزارت تجارت، وزارت اقلیت ها، وزارت فرهنگ هندو...در این برنامه شرکت و یا حامی آن بودند.
افتتاحیه این همایش جهانی که به مطالعات ایرانی اختصاص داشت با حضور شماری از شخصیت های ایرانی، هندی و خارجی از جمله علی جنتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی همراه بود و شماری از اندیشمندان خارجی از جمله سیمس ویلیامز، آلموت هینزه، پاوول لوری و... در آن به سخنرانی پرداختند.
چاپ بیش از سه کاتالوگ و مجموعه مقالات همایش، نمایشگاه عکس از زندگی روزمره زرتشتیان ایران و هند، نمایشگاه نوروز، نمایشگاهی از نسخ شاهنامه و صحنه های آن، اجرای موسیقی سنتی توسط گروه ایرانی، نمایشگاه نسخ خطی اوستا و متون پهلوی، هفت سین ایرانی و...از برنامه های جنبی این مراسم بود.
همچنین در قالب این همایش آثاری از موزه های مختلف از جمله موزه ملی ایران در موزه ملی دهلی نو به نمایش در آمد . در این نمایشگاه علاوه بر 9 اثر فاخر از ایران آثار مهمی نیز از انجمن زرتشتیان تهران به نمایش درآمد که بیشتر به زندگی روزمره زرتشتیان در ایران اختصاص دارد.
لازم به ذکراست، که این نمایشگاه ها (موزه ملی دهلی و مرکز ملی هنرهای ایندیرا گاندی) تا پایان ماه می \"11خرداد \"برپاست.
\n
انتهای پیام/