مرمت مسجد وکیل تا پایان امسال به پایان می رسد

پروژه مرمت مسجد وکیل شیراز که از 3 سال پیش با همکاری و مشارکت اداره اوقاف آغاز شده است پس از تخصیص اعتبارات تا پایان امسال به اتمام می رسد.

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ مسجد وکیل یکی از مجموعه بناهای زندیه، در کنار بازار وکیل و حمام وکیل در مرکز شهر شیراز قرار دارد. این بنای ارزشمند تاریخی درحالی یکی از بناهای شاخص و مستحکم دوره زندیه در شیراز است که پروژه مرمت سنگفرش و کف سازی آن از 3 سال پیش با همکاری اداره میراث فرهنگی استان فارس و اداره اوقاف این استان آغاز شده است.
«مصیب امیری» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با اعلام این خبر که مرمت و سنگفرش مسجد وکیل تا پایان سال جاری به اتمام می رسد گفت: درحال حاضر یکی از برنامه های مهمی که اداره میراث فرهنگی استان فارس در دستور کار قرار داده، ادامه مرمت و سنگفرش مسجد وکیل است.
او افزود: طبق توافق صورت گرفته با اداره اوقاف استان قرار است امسال نیز با تخصیص اعتبارات جدید مرمت این بنای ارزشمند تاریخی شیراز را به اتمام برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس اعلام کرد: این اداره کل فعالیت ها و اقدامات متعددی را با توجه به بودجه محدودی که داشته انجام داده است، به طوری که بخشی از مجموعه ارگ کریمخانی که شمال حیاط خلوت این بنای تاریخی می شود مرمت شده است. 
به گفته وی، همچنین نقاشی های مربوط به عمارت دیوانخانه نیز توسط کارشناسان تثبیت شده  و طی توافقی که با اهالی و کسبه بازار وکیل طی سال گذشته صورت گرفته قرار است به صورت مشارکتی مرمت های مربوط به بازار وکیل نیز صورت گیرد. 
امیری تاکید کرد: مجموعه زندیه یکی از آثار مهم شیراز است که در فهرست پروژه های ثبت جهانی آینده قراردارد از همین رو اداره میراث فرهنگی استان فارس تمام تلاش خود را برای احیاء و ساماندهی هر چه بهتر  این مجموعه انجام می دهد. 


 در هر قسمت مسجد وکیل  به‌ طرز شگفت‌آوری‌ دقت‌لازم‌ به‌ کار رفته‌ است‌ به‌ گونه‌ای‌ که‌ حجاری‌، کاشی‌کاری‌ و خطوط کتیبه‌های‌ مسجد هر یک‌ گنجینه‌ای‌ نفیس‌ از معماری‌ زمان‌ خود به شمار می رود.  
مسجد وکیل از لحاظ ساختمانی ،همانند دیگر عمارات کریمخانی از مستحکمترین و در عین حال هنرمندانه ترین آثار تاریخی شیراز به شمار میرود. این مسجد که مابین کاخ کریمخان و بازار وکیل واقع شده، ازمساجد بزرگ شیراز است که هم از نظر دیوارها وستونهای سنگی یکپارچه وهم از جهت نما سازی وکاشیکاری آن دیدنی است.  تاریخ بنای این مسجد ۱۱۸۷ هجری بوده است اما وجود کتیبه های کاشی با نام سلا طین قاجار این گمان را پیش آورده است که بعضی تزئینات مسجد که در زمان کریمخان کامل نبوده در عهد قاجاریه تکمیل شده ویا اینکه نسبت به تعمیر یا تعویض کاشیکاریها ی عهد کریمخان زند در دوران قاجاریه اقدام شده است. 

انتهای پیام/

کد خبر 1395012114