به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ صبح امروز 22 فروردین ماه معاون میراث فرهنگی کشور درحالی نخستین نشست خبری خود در سال 95 را به همراه مدیرانش برگزار کرد که مدیر کل امور موزه ها و اموال منقول تاریخی در این نشست از تغییر نگاه جامعه به موزه داری و افزایش تقاضا برای راه اندازی موزه تاکید کرد.
«محمدرضا کارگر» با اعلام این خبر گفت: طی دو سال اخیر ما شاهد تغییر نگاه جامعه نسبت به موزه و موزه داری بوده ایم که افزایش آمار بازدید کنندگان از موزه ها دلیل این مدعا است.
مدیر کل امور موزه ها و اموال منقول تاریخی همچنین تاکید کرد: با اینکه در سال گذشته اداره کل موزه ها به لحاظ مالی و اعتباری سال خوبی را پشت سر نگذاشت اما این موضوع تاثیری بر عملکرد موزه ها نگذاشت، چراکه به قدری تقاضا برای ایجاد موزه وجود داشت که می توان سال 94 را سال ارتقاء موزه ها نامید.
به گفته کارگر، در سال 94 هر دو هفته یکبار یک موزه افتتاح و راه اندازی شد و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته امید می رود در سال جاری هر هفته یک موزه افتتاح شود.
کارگر معتقد است، درشرایط کنونی میراث فرهنگی باید از بحث حفاظت خارج شود و نقش حفاظتی را مردم و نهادهای اجتماعی بر عهده بگیرند. چراکه اگر کانون به مردم منتقل شود به طور قطع تنوع و کیفیت فعالیت ها نیز متفاوت خواهد بود.
مدیر کل امور موزه ها و اموال منقول تاریخی همچنین به نمایشگاه مکزیک در ایران اشاره کرد و افزود: یکی از پرسش های ما این بود که چرا آثار برای نمایش به کشورهای خارجی فرستاده می شود اما هیچ گاه آثار دیگر کشورها به ایران امانت داده نمی شود از همین رو با تلاش های صورت گرفته قرار است برای نخستین بار نمایشگاه مکزیک با عنوان تمدن مایاها و مایاها زبان زیبایی ها به مدت 4 ماه در تهران به نمایش درآید.
او همچنین از آمادگی موزه لوور برای برگزاری نمایشگاه در تهران خبر داد و گفت: حضور رئیس لوور در ایران اتفاق مهمی است. چراکه این امر نشان می دهد که موزه داری در ایران به رشد مناسبی رسیده که مدیر یکی از جریانات موزه ای دنیا به ایران سفر می کند.
کارگر تاکید کرد: درحال حاضر رسالت اداره کل موزه ها پاسخگویی به نیاز جامعه است. درحال حاضر نیز در این دولت و در شرایط فعلی تقریبا هیچگونه تصمیم اشتباهی در حوزه میراث فرهنگی رخ نداده و تمامی تصمیمات و فعالیت ها با هماهنگی مسئولان و با ارزیابی کارشناسان صورت می گیرد.
او گفت: امیدواریم از طریق ظرفیتی که در هیات امنا ی مجموعه های جهانی و همچنین برنامه ریزی صحیحی که صورت می گیرد مشکلات و مسائل پیش روی مجموعه های جهانی مرتفع شود تا این قله های جهانی به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنند.
انتهای پیام/