معاون میراث فرهنگی کشور عصر روز گذشته 21 فروردین ماه به همراه رئیس موزه لوور و هیات همراه اش از مجموعه جهانی کاخ موزه گلستان درحالی بازدید کردند که به گفته محمد حسن طالبیان، بیش از یک دهه است که فعالیت های علمی و بین موزه ای کمرنگ شده و زمان آن رسیده که همکاری های علمی وفرهنگی ایران با موزه های بزرگ دنیا از جمله لوور توسعه پیدا کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون میراث فرهنگی کشور روز گذشته به همراه مدیر موزه ملی ایران، مدیر اداره کل موزه های کشور و تعدادی از صاحبنظران میراث فرهنگی درمجموعه فرهنگی کاخ گلستان میزبانی «جان لوک مارتنیس» رئیس موزه لوور و هیات همراه 7 نفره اش را بر عهده داشتند.
«محمد حسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه هر پژوهشگر فرانسوی و شرق شناسی که در ایران فعالیت علمی داشته شیفته سرزمین ایران و فرهنگ آن شده است گفت: پژوهشگران فرانسوی و شرق شناسان بسیاری در ایران فعالیت های علمی انجام داده اند و در سالهای گذشته نیز آثار علمی قابل توجهی به جا گذاشته اند.او گفت: اما بیش از یک دهه است که فعالیت ای علمی و همکاری های بین موزه ها کمرنگ شده است اما در دوره ای که هم اکنون به سر می بریم اطمینان داریم که این همکاری ها توسعه پیدا می کند.
معاون میراث فرهنگی کشور تاکید کرد: فعالیت های فرهنگی ایران تنها در زمینه مباحث موزه ای نیست بلکه بحث حفاظت نیز موضوع مهمی است که هم اکنون ایران با دیگر نهادهای بین المللی از جمله یونسکو در تعامل است.
طالبیان گفت: مدیر موزه لوور با سفرهای متعدد به ایران می تواند از آثار و محوطه های باستانی ایران دیدن کند تا به صورت واقعی و عملیاتی همکاری و فعالیت های مشترک را تدوین کنیم.
رئیس موزه لوور: آرزوی من و همسرم دیدن ایران بود
«جان لوک مارتنیس»رئیس موزه لوور که برای نخستین بار است به ایران سفر می کند در جلسه ای که با معاون میراث فرهنگی کشور و مدیران وی داشت گفت: آرزوی من و همسرم دیدن ایران بود. از نظر من ایران یک تمدن بزرگ است و نام بردن از ایران همراه می شود با هنر و ادبیات. درحال حاضر نیز با دیدن ایران یکی از آرزوهای من به تحقق پیوست.
او همچنین پس از بازدید از بخش های مختلف کاخ موزه گلستان افزود: کاخ گلستان مربوط به دوره قاجار و دوره ای است که رابطه ایران با فرانسه شکوفا شد. به همین دلیل بسیار خوشحالم که در این کاخ جهانی حضور دارم.
رئیس موزه لوور اما با تاکید بر اینکه آثار و تمدن ایران در موزه لوور جایگاه ویژه ای دارد افزود: موزه لوور از دوره باستان تا دوره هخامنشی آثار بسیار باارزشی دارد و این فرصت بسیار بزرگی برای پژوهشگران و کارشناسان فرانسوی است تا با سفر به ایران فرهنگ ایرانی را مطالعه کنند.
او گفت: امیدوارم این همکاری ها و تعاملات تداوم پیدا کند و من در پاریس پذیرای صاحبنظرات حوزه میراث فرهنگی ایران باشم.
انتهای پیام/