اشتغالزایی و توانمندسازی فعالان عرصه گردشگری و صنایع دستی گیلان با رشد فزاینده ای مواجه است و برای ادامه مسیر نیازمند حمایت های بانکی می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان، محمدعلی نجفی در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری گیلان که در استانداری گیلان برگزار شد ، رفع موانع تولید در جامعه را یکی از مهمترین مقوله‌هایی دانست که باید بدان توجه ویژه نمود.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در نامگذاری سالجاری بنام « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اظهار داشت: تلاش جهت رفع معظل بیکاری و ارائه راهکار برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید سرلوحه مدیران دستگاه های اجرایی در سالجاری باشد.
نجفی با بیان اینکه نرخ بیکاری گیلان 2. 2 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است، تصریح کرد: نرخ بیکاری گیلان در سال 93 به میزان 13 درصد بوده که با همت خدمتگذاران نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش بخش خصوصی در سال گذشته به 11 درصد رسیده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: اشتغال  گیلان بر طبق بیش از 300 آیتم در مرکز آمار کشور مد نظر و پیگیری قرار گرفته که کاهش بیکاری گیلان نسبت به گذشته به ثبت رسیده است.
استاندار گیلان ادامه روند کاهش بیکاری در گیلان را بسیار سخت قلمداد کرد و افزود: باید از فرصت اقتصاد مقاومتی برای برطرف کردن نیاز اشتغال استان بهره مند شویم..
استاندار گیلان با اشاره به این مطلب که نرخ مشارکت در گیلان در بخش‌های مختلف اشتغال بالا بوده و بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته گیلان جزء سه استان برتر کشور از لحاظ مشارکت در اشتغال است، بخش‌های عمرانی، کشاورزی، گردشگری، تولید و صنعت و .... را جز مهمترین شاخص‌های کارآفرینی استان دانست.
 مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این نشست به ارائه گزارشی از فعالیت های این اداره کل در جهت اشتغالزایی و توانمندسازی فعالان عرصه گردشگری و صنایع دستی پرداخت و از روند رو به رشد اشتغال در حوزه های مرتبط خبر داد.
رضا علیزاده در خصوص اجرای طرح‌های اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان اظهار کرد: در سالجاری بیش از 245 طرح اعم از ایجاد ، احداث ، تکمیل و یا بازسازی در حوزه گردشگری با ظرفیت اشتغال قریب به 3 هزار در گیلان متقاضی دریافت تسهیلات از بانکها می باشند.
وی؛ ساخت، تکمیل، تجهیز و توسعه 59 هتل را در قالب طرح‌های مذکور عنوان کرد و گفت: با اتمام این هتل‌ها یک‌هزار و 227 شغل ایجاد می‌شود.
این مسئول ادامه داد: 68 طرح مجتمع گردشگری با یک‌هزار و 431 اشتغال، 65 طرح واحد پذیرایی و سفره‌خانه با 216 اشتغال، 20 طرح مهمانپذیر با 33 اشتغال، 7 هتل‌آپارتمان با 60 اشتغال و... از جمله طرح‌های قابل اجرا در سال جاری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان؛ حمایت تسهیلاتی بانک‌ها را در اجرای طرح‌های مذکور تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: اگر بانک‌ها حمایت تسهیلاتی نداشته باشند سرمایه‌گذاران نمی‌توانند طرح‌های نیمه‌تمام که از 25 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و بانک اطلاعاتی آنها موجود است را تکمیل و تجهیز کنند.
علیزاده خاطرنشان کرد: از مجموع طرح‌های احداثی 39 هتل، 55 مجتمع و 114 واحد پذیرایی و سفره‌خانه سنتی و هتل‌آپارتمان، یک مهمانپذیر، خانه‌مسافر، دفاتر خدماتی، مجموعه تفریحی و ... هستند.
وی با بیان اینکه در مجموع 114 طرح گردشگری استان احداثی است، یادآور شد: با اجرای این طرح‌ها 2 هزار و 500 شغل ایجاد می‌شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان بخشی از فعالیت‌ها را متمرکز در حوزه صنایع‌دستی عنوان کرد و افزود: سال گذشته در توزیع فعالیت‌های استانی بر اساس اعتبارات پیش‌بینی شده در بانک ملی، رفاه و صندوق کارآفرینی امید، 500 شغل ایجاد شد.
علیزاده خاطرنشان کرد: بر اساس اعتبارات مصوب بانک ملی با اعتباری بالغ بر 780 میلیون تومان، 186 طرح حوزه مشاغل خانگی معرفی شد که 112 طرح آن منجر به دریافت اعتبار و توسعه مشاغل خانگی گردید.
به گفته وی، در بانک رفاه نیز با اعتباری حدود 500 میلیون تومان 66 طرح در حوزه صنایع‌دستی و مشاغل خانگی معرفی شد که 37 مورد از طرح های مذکور منجر به دریافت تسهیلات بانکی شد. 
این مسئول با اشاره به دریافت اعتبار از صندوق کارآفرینی امید نیز متذکر شد: سهم این صندوق 2 میلیارد تومان اعتبار بود که پس از معرفی 102 طرح با ظرفیت اشتغالزایی برای 200 نفر، تاکنون 33 طرح منجر به دریافت تسهیلات به مبلغ 680 میلیون تومان شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 139501229