مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: گیلان با تکیه بر آثار و بناهای تاریخی ارزشمند خود در جهت تحقق توسعه پایدار گردشگری در استان گام بر می دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان؛ رضا علیزاده با تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی ، از این اماکن ارزشمند بعنوان بخش عظیمی از هویت فردی و اجتماعی یاد کرد و اظهار داشت: جامعه ای که از داشته های فرهنگی و هویتی خود به درستی آگاه باشد هیچ گاه خواسته یا ناخواسته گام در تخریب  آن نخواهد برداشت.
وی با بیان اینکه گیلان استانی ممتاز در تعدد بنا و محوطه های تاریخی است، بر لزوم آشنا نمودن عموم مردم و تمامی لایه های اجتماعی با میراث فرهنگی گیلان تاکید نمود.
علیزاده؛ فرهنگ سازی را سریعترین و کم هزینه ترین راه برای معرفی میراث فرهنگی دانست و افزود: انتقال فرهنگ به نسل های بعد یک سرمایه گذاری ارزشمند است.
این مسئول استقبال گردشگران خارجی و داخلی از دیگر بناها و محوطه های تاریخی گیلان را در تمامی ایام سال به ویژه نوروز امسال بی نظیر خواند و افزود: مطالعات، برنامه ریزی، طراحی و اجرای طرح های ساماندهی و مرمت بافت ها و بناهای با ارزش فرهنگی و تاریخی باید با سرعت بیشتری دنبال شود.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان بیان داشت: بافت ها و بناهای با ارزش فرهنگی و تاریخی در فرآیند حفظ و تداوم حیات و باززنده سازی تاریخ ، فرصت های کم نظیری نصیب فضاهای پیرامون خود و حتی منطقه می نمایند و بسترهای متنوعی برای توسعه اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و گردشگری در سطح بنا، شهر و فراتر از آن فراهم می آورند.
وی با اشاره به اینکه گیلان با تکیه بر آثار و بناهای تاریخی ارزشمند در جهت تحقق توسعه پایدار گردشگری حرکت می کند،اذعان داشت: گیلان با برخورداری از 979 اثر فرهنگی و تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی، استانی غنی محسوب می شود.
علیزاده از ارسال پرونده چند بنای تاریخی برای ثبت در آثار ملی خبر داد و گفت: خانه عبدالعلی خان صوفی در املش،خانه آذربانی در رشت، خانه چینی چیان در رشت، خانه حاجی سیف در رشت، امامزاده عین علی در ماسوله، خانه پور جواد در رشت، مسجد صفی در رشت، بقعه سیدعلی کیا در روستای متعلق محله لاهیجان، بقعه چهل ستون در لاهیجان، باغ محتشم در رشت، حمام فشکالی در لنگرود، معدن تاریخی خون فوشه و نیز خانه تاریخی بریسم حقیری در لاهیجان از جمله بناهایی هستند که در شرف ثبت می باشند.
گردشگرانی که گیلان را بعنوان مقصد سفر خود انتخاب می نمایند ، علاقمند به بازدید از ابنیه و محوطه های تاریخی استان هستند و این اعا در ارزیابی های انجام شده اثبات می گردد.
این مسئول با بیان اینکه آمار بازدیدکنندگان از موزه ها و بناهای تاریخی در نوروز امسال از مرز 235هزار و 500نفر گذر نموده است، بنای تاریخی شهرک تاریخی ماسوله ،قلعه رودخان و موزه میراث روستایی گیلان را از پرطرفدارترین ابنیه و محوطه تاریخی استان در نوروز95 اعلام نمود. 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در پایان به تغییر کاربری برخی بناهای تاریخی و همسو نمودن خدمات ارائه شده در آنها با نیاز گردشگران اشاره نمود و از فعالان بخش خصوصی خواست تا برای رونق اقتصادی استان از طریق گسترش گردشگری و صنایع وابسته به آن تلاش نمایند.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395012927