به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صابتا، در متن این پیام آمده است:
«بناها و محوطه های تاریخی» امسال در حالی پاسداشت می شوند که بیش از سه دهه از آن هنگام که روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی با تلاشهای سازمان های مردم نهاد، توسط یونسکو در تقویم بین الملل گنجانده شد، می گذرد و در طول این سال ها ایده ها، آراء و نظرات گوناگونی در اینباره در معرض دید افکار عمومی قرار گرفته است.
سال جاری با توجه به تحولات بی بدیل برآمده از رویکرد تعاملی دولت تدبیر و امید با جامعه جهانی، سالی است که نتایج این تعامل سازنده، بیش از پیش نمایان خواهد شد و در این میان برای اهالی و دوستداران بناهای تاریخی چه فرصتی از این سودمندتر که فضای بوجود آمده را در بزنگاه هایی نظیر روز جهانی«بناها و محوطه های تاریخی» به راهبردی برای معرفی یکی از نمادهای اصلی هویت کهن-کشور ایران، یعنی بناهای شکوهمند تاریخی تبدیل سازیم.
ضرورت شناساندن این ظرفیت عظیم و منحصر به فرد در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگر، مشهود است، فرصتی که مزایای مترتب بر آن، ایران اسلامی را به عنوان یکی از شرکای تمدن ساز جامعه جهانی، بیش از پیش به سوی رسیدن به قله های پیشرفت و توسعه رهنمون خواهد ساخت.نباید فرموش کرد که سال جاری همان زمان طلایی است و بناهای تاریخی ما همان گنجینه طلایی که ظرفیت داخلی مان را به رخ جهانیان خواهد کشاند.
از دیگر سو اقدام در این عرصه، آنزمان در بالاترین سطح بهره وری خواهد بود که آنچه باید انجام شود با تکیه بر برنامه های هدفمند به دست مردم سپرده شود، بر همین اساس صندوق احیاء با توجه به وظایف ذاتی خود، در تلاش است تا در قالب واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی برای مرمت، احیاء و بهرهبرداری، مردم را در دستیابی به چرخه دارای صرفه بهره برداری از بناهای تاریخی کمک کند و در این رهگذر زنجیره اقتصادی بوجود آمده را برای رسیدن به روز های بهتر و دمیده شدن روح و زندگی بناهای تاریخی سامان بخشد.
اقدامی که به یاری خدا و تلاش های انجام شده بخشی از آن در سال 94 محقق شد و می توان این مژده را به علاقه مندان به بناهای تاریخی داد که بزودی شاهد جهش تثبیت شده ای در عرصه واگذاری حق بهره برداری از بناهای تاریخی کشور به مردم و رونق و شکوفایی این عرصه خواهیم بود. عرصهای که به زدودن غبار از اماکنی تاریخی منجر خواهد شد که زنگار فراموشی آن ها را فرا گرفته است.
انتهای پیام/