محمد علی حضرتی مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری از آثار و بناهای تاریخی گفت: آثار باستانی هر کشور بخشی از پیشینه و هویت تاریخی مردم آن کشور بهشمار میرود که با توجه به ارزش و اهمیت این آثار، تلاش جهت حفاظت، بهسازی و احیای آنها و جلوگیری از تخریب و ایجاد شرایط مطلوب امری لازم و ضروری است.
حضرتی کاخ موزه چهلستون یا عمارت کلاه فرنگی را از جمله آثار شاخص قزوین خواند و افزود: کاخ موزه چهلستون یکی از زیباترین و ارزشمندترین آثار تاریخی و تنها کوشک به جای مانده از مجموعه کاخهای سلطنتی دوره شاه تهماسب صفوی در قزوین است که به لحاظ پیشینه تاریخی، نوع معماری و تزئینات به کار رفته در آن همواره از اهمیت و جایگاه ویژهای در میان مردم شهر و گردشگران برخوردار است.
وی اظهار داشت: با توجه به افزایش آمار گردشگران و بازدیدکنندگان این بنای تاریخی، ساماندهی و بهسازی بخشهایی از بنا که در معرض آسیبهای جدیتری قرار داشت، در دستور کار تیم فنی و کارشناسان مرمت این اداره کل قرار گرفت.
مدیر کل میراث فرهنگی قزوین در خصوص روند مرمت قسمت شیروانی کاخ موزه چهلستون ابراز داشت: در بامسازی عمارت کلاه فرنگی از تکنیک و روشهای سنتی بامهای شیروانی و شیبدار استفاده شده که در مرحله اول اجرای طرح مرمت و ساماندهی این بخش از بنا، قسمتهای فرسوده و آسیب دیده برداشته شده و مابقی قسمتها نیز ترمیم گردید. پس از زیرسازی و تعویض برخی از خرپاهای چوبی و سطوح شیروانی، ساماندهی سیمای منظری شامل همرنگ سازی سطوح مختلف آن صورت پذیرفت.
حضرتی در ادامه یادآور شد: امیدواریم با همکاری و مشارکت مردم و مسئولان ذیربط این بناهای ارزشمند حفظ و هویت و پیشینه تاریخی– فرهنگی کشور از خطر تخریب در امان مانده و غبار فراموشی به خود نگیرد.
شایان ذکر است: عمارت چهلستون يا كلاه فرنگي يكي از آثار مهم دوره صفوي در قزوين است كه در سال 1337 با شماره ثبت 389 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این بنا در وسط باغ بزرگي قرار دارد و تنها كوشك باقي مانده از مجموعه كاخهاي سلطنتي روزگار شاه طهماسب است. بنا ساختماني هشت گوش به مساحت تقريبي 500 متر مربع است كه براساس نقشه يك معمار ترك در دو طبقه ساخته شده و داراي تالارها و اتاقهاي كوچكي در هر طبقه میباشد و نقاشيهاي ديواري طبقه اول نمونهاي از هنر نگارگري مكتب قزوين داراي شهرت جهاني است. تالار بزرگ طبقه دوم با ارسيهاي پنج چشمهاي در چهار جهت اصلي به محوطه غلام گردش بالا ميپيوندد كه داراي سقف بلندي از خنچه پوش است. از اين بنا هم اكنون به عنوان موزه خوشنویسی قزوين استفاده ميشود.
انتهای پیام/