تخت جمشید ، میزبان شرکت کنندگان در  پنجمین همایش فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های مغز و اعصاب بود

روز یکشنبه پنجم اردیبهشت ماه 95، مجموعه جهانی تخت جمشید، میزبان جهانی ترین جراح مغز و اعصاب \" پروفسور سمیعی \"و جمع بیشماری از متخصصان ایرانی و خارجی بود.

به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، پنجمین همایش فدراسیون بین المللی مغز و اعصاب در تهران، در حالی به کار خود پایان داد که بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی توسط متخصصان، دانشمندان و سیاستمداران برجسته ای که از نقاط مختلف جهان به ایران آمده بودند، توانمندیهای این کشور را نه تنها در حال حاضر و در حوزه پزشکی، که از زمانهای بسیار دور تا کنون معرفی کرد. 
به اعتقاد پروفسور سمیعی ، در این بازدید دانشمندان، پژوهشگران و اساتید برجسته دانشگاهی که از سراسر جهان جهت شرکت در همایش بین المللی مغز و اعصاب به ایران آمده بودند، تنها به خاطر مشاهده بی واسطه ی یک واقعیت که همانا شگفتی تبلور اندیشه و فکر ایرانی بود، در تخت جمشید حضور یافتند.
وی در پاسخ به چرایی اهمیت بازدید مهمانان این همایش از اماکن تاریخی و فرهنگی شاخص، به ویژه تخت جمشید، اظهار داشت : ابتکار عملی که امروز شاهد آن هستیم، حضور بیشمار متخصصانی است که ضمن شرکت در همایش بین المللی علمی- پزشکی در تهران،  با بازدید از تخت جمشید و دیگر امکن تاریخی، به نوعی اشاعه دهنده فرهنگ و توانمندیهای ایرانیان و راهی برای شناساندن بیشتر تاریخ ایران زمین است. 
سمیعی \"جراح برتر جهان \"، متخصصان و دانشمندان، را در این بازدید، سفیرانی خواند که با دیدن بنای شکوهمند تخت جمشید، آوازه ایران را در تمامی ابعاد، به گوش مردم کشور خود، خواهد رساند. 
وی گفت، جراحان و پژوهشگرانی که امروز در تخت جمشید، حضور یافته اند، تخت جمشید را تنها، نه از آن جهت که بنایی عظیم است، قابل تحسین می دانند، بلکه به توانمندی فکر و مغز ایرانیان ، در 2500 سال پیش در طراحی، معماری، سیستم مدیریتی و خلق چنین آثار و نقوشی، پی خواهند برد.
پروفسور سمیعی، همچنین با ابراز خرسندی از حضور خود در تخت جمشید، عزم همگانی برای حفظ و پاسداشت و اشاعه فرهنگ و تاریخ و توانمندیهای ایرانیان، لازم و ضروری دانست و گفت: اکنون همه نگاه‌ها معطوف بر ایرانیان و توانمندیهایشان است و من امیدوارم با تأسیس مراکز تحقیقاتی برای تربیت زبده ترین نیروی های مغز و اعصاب ، ایران به یک مقصد عالی گردشگری پزشکی تبدیل شود که به یقین، این انتظار دور از ذهن نیست.
او همچنین ادامه داد: آنچه که امروز در تخت جمشید دیدم و همیشه بر آن تأکید دارم، توجه داشتن به اصل کیفیت در انجام امور و خلق آثار است، به عقیده وی،تخت جمشید بارزترین نمونه ای است که نشان می دهد ، ایرانیان از گذشته دور تا کنون، ماندگاری آثار و عملکرد خود را با تکیه بر اصل کیفیت و توجه به آن کار، به اثبات رسانده اند. 
در پایان این بازدید، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید ضمن گرامیداشت حضور پروفسور سمیعی و هیأت همراه در مجموعه تخت جمشید، گزارش مختصری از روند حفاظت و مرمت در مجموعه تخت جمشید، استفاده از فنون و روشهای جدید به کار رفته در مستند نگاری و حفظ آثار جهانی تخت جمشید، مجموعه پزوهش های انجام شده در حوزه های مرتبط، کاوش های اخیر شهر پارسه، سلسله انتشارات پایگاه جهانی تخت جمشید با موضوع طرح های بازسازی تخت جمشید و ... ارائه کرد که مورد استقبال پروفسور سمیعی و همراهان واقع شد.

 بدانیم : 
مجید سمیعی (زاده ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در شهر تهران،  پزشک و جراح مغز و اعصاب سرشناس ایرانی است. او در حال حاضر ریاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی هانوفر در آلمان را بر عهده دارد که خود بنیان‌گذار آن بوده است.
وی در زمینه تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی دستگاه عصبی محیطی مطالعات مهمی انجام داده‌و بیشترین اعمال جراحی روی تومورهای موسوم به «نورینوم آکوستیک» را داشته است. سمیعی شاگردان زیادی تربیت کرده‌است که در کشورهای مختلف جهان به فعالیت در زمینه جراحی مغز و اعصاب مشغول هستند و هر ساله کنفرانسی را به افتخار سمیعی در یکی از کشورها برگزار می‌کنند. او در حال حاضر نیز بسیار فعال بوده، عمل‌های جراحی سنگین در قاعده مغز را انجام می‌دهد و در اغلب کنگره‌های جراحی مغز و اعصاب جهان بعنوان سخنران مدعو شرکت می‌کند.
سمیعی در ۱۰ مهر ۱۳۹۰ به دریافت عنوان استاد افتخاری دانشگاه تهران نائل شداو همچنین در سال ۲۰۱۴ از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب عنوان برترین جراح مغز جهان را به خود اختصاص داد.
\"فدراسیون بین المللی انجمن های مغز و اعصاب\" نهادی غیر دولتی است که حدود 30 هزار جراح مغز و اعصاب نقاط مختلف جهان در آن عضویت دارند.
به یمن تلاش دکتر سمیعی و برخی از همکارانش، ایران در 1965 رسما به عضویت دائمی فدراسیون بین‌المللی مزبور که نهادی غیر دولتی است درآمد. ایران در حال حاضر 700 جراح مغز و اعصاب دارد که بسیاری از آنان توسط مجید سمیعی آموزش دیده‌اند.
منبع : روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید 5/2/95
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395020624