به گزارش میراث آریا(chtn) وی ادامه داد: کتاب حاضر شامل بیش از 90 یادداشت و مقاله به قلم: میریام بروسیوس، نوربرت بنکه، یودیت تومالسکی، مایک تویفر، پاتریسیا رحیمیپور، باگوآن سونگ، سوزانه سیگلر، هارلد شولتز، بهرنگ صمصامی، یورگ فاسبیندر، حمید فهیمی، ینس کروگر، اولاف ماتیس، سوزانه مارچاند، الکساندر ناگل، گئورگ ناومان، هانس ناومان، رایندر نیف، ماری وینگنر، بارابارا هلوینگ و دیتریش هوف است که از سوی حمید فهیمی به فارسی برگردانده و از سوی موزة ملی ایران منتشر شد.
حسنزاده افزود: از ویژگیهای این کتاب باید به این نکته اشاره کرد که در کنار اینکه محوطههای کاوش شده از سوی باستانشناسان آلمانی در ایران معرفی شده و یافتهها و نتایج علمی آنها به بحث گذاشته شده است، به معرفی کاوشگران این محوطهها نیز پرداخته و حواشی و داستانهایی که منجر به پیوستن آنها به فعالیتهای میدانی در ایران شده نیز بررسی شده است. نکتة دوم اینکه بسترهای سیاسی ـ اجتماعی کشورهای ایران و آلمان در طول یک سدة اخیر نیز بررسی شده است و روال شکلگیری ارتباطات کنونی جامعة علمی ایران و آلمان در بستر تحولات سیاسی ـ اجتماعی نیز به خوبی نشان داده شده است. اینگونه حواشی و گاهی خاطرات [که در قالب مصاحبه ارائه شده است] در کنار بحثهای علمی و منبعشناسی مفصل، کتاب را به دانشنامهای جامع تبدیل کرده است که در مستند کردن سرگذشت باستانشناسی در ایران بسیار مفید خواهد بود.
وی در پایان گفت: علیرغم اینکه 5 سال از تدوین این کتاب گذشته بود و نمایشگاه کنونی تهران 55 نام گرفته بود، اما به جهت رعایت امانتداری در چاپ ترجمة فارسی، عنوان اصلی [تهران 50] بر کتاب باقی ماند.
انتهای پیام/