ايران در اجراي طرح هاي صنايع دستي در كشورهاي آسيايي مشاركت مي كند

 معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي گفت : ايران در اجراي طرح هاي توسعه ،تقويت و احيا صنايع دستي در كشورهاي آسيايي مشاركت مي كند .

بهمن نامور مطلق روز چهارشنبه در خصوص دستاورد نشست امروز در هفتمين اجلاس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي، اظهار كرد: با توجه به تجربيات ايران و تنوع رشته هاي صنايع دستي مقرر شد كشورمان در احيا رشته هايي همچون رنگرزي سنتي كه در جهان در معرض تهديد قرار دارد همكاري كند كه در اين مورد با اعضاي اين شورا گفتگو شد. 
وي افزود: برخي از طرح هاي علمي مثل تدوين دانشنامه صنايع دستي آسيا و اقيانوسيه نيز در اين اجلاس بررسي شد . 
نامور مطلق اظهار كرد : در جهاني كه جنگ و چالش حاكم است فردا در تبريز همايش صلح، خلاقيت و صنايع دستي برگزار و در خصوص راه هاي ارتقاي صنعت گردشگري كشورهاي عضو اين شورا كه از راه هاي تقويت صلح است، بحث و گفتگو مي شود . 
وي همچنين با اشاره به اينكه ظرفيت هاي صنايع دستي ايران به خصوص آذربايجان شرقي بسيار بالاست ، گفت : شهرستان اسكو قطب چاپ باتيك ايران و خاورميانه است و بازديد از كارگاه هاي هنري استان و اسكو از جمله برنامه هاي اين اجلاس است. 
نامور با بيان اينكه مالزي،هند و اندونزي در خصوص صنعت باتيك اقدامات خوبي انجام داده اند، افزود : تبادل و انتقال تجربيات بين كشورها نيز از اهداف بازديد از كارگاه هاي هنري استان است . 
وي خاطر نشان كرد : بازاريابي در حوزه صنايع دستي و آشنايي هنرمندان و تجار ايران با سليقه هاي جهاني و بررسي تدوين دانشنامه صنايع دستي عضو شورا از محورهاي اصلي اجلاس بين المللي تبريز است . 
معاون صنايع دستي كشور گفت : دانشنامه هاي عمان و قرقيزستان چاپ شده و دانشنامه ايران نيز به صورت نسخه الكترونيكي در حال آماده سازي است . 
نامور اضافه كرد : براي تكميل دانشنامه ايران نياز به اعتبار مناسب است كه البته در سطح استاني اقدامات مناسبي شده ولي در سطح ملي كافي نبوده است . 
وي ميزان اعتبار مورد نياز تدوين دانشنامه صنايع دستي ايران را سالانه 10 ميليارد ريال اعلام كرد و بيان داشت : براي تكميل اين دانشنامه بيش از 10 سال زمان لازم است تا به صورت كامل تدوين شود . 
وي همچنين با تاكيد بر ضرورت ارتقاي سطح روابط در حوزه صنايع دستي كشورهاي همسايه، گفت : آذربايجان شرقي ماموريت يافته است تا طرح جامع صنايع دستي جمهوري آذربايجان و آذربايجان شرقي را براي توسعه صادرات بين دو كشور ايران و جمهوري آذربايجان آماده كند .
نامور بيان داشت : با به وجود آمدن ثبات كامل در منطقه برنامه ريزي ثابت در حوزه صنايع دستي به ويژه در خصوص جمهوري آذربايجان انجام مي شود . 
وي افزود : ما به دنبال برنامه جامع ،كامل و پايدار هستيم كه فعلا با برنامه هاي مقطعي مثل شركت در نمايشگاه و صادرات نسبي چشم اندازي جدي به آينده داريم . 
هفتمين اجلاس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي روز چهارشنبه در تبريز در شرايطي آغاز به كار كرد كه اعضاي شوراي جهاني صنايع دستي پشت درهاي بسته و بدون حضور خبرنگاران در حال مذاكره و گفت و گو با يكديگر بودند . 
به گزارش خبرنگار ايرنا از محل برگزارش اجلاس، علاوه بر اعضاي شوراي جهاني صنايع دستي، اعضاي عضو شوراي صنايع دستي آسيا و اقيانوسيه از كشورهاي ايران، كويت، استراليا، مالزي، عمان، قرقيزستان و هند نيز در هفتمين اجلاس منطقه آسيا و اقيانوسيه اين شورا در تبريز حضور دارند.
در نخستين روز اين اجلاس ( امروز) نشست داخلي شورا برگزار و در دومين روز / پنجشنبه / نيز همايش صنايع دستي، صلح و خلاقيت برگزار مي شود.
شركت كنندگان در اجلاس آسيا و اقيانوسيه در چهار روز اقامت در تبريز از بازار فرش مظفريه، دانشگاه هنر اسلامي، كارگاه هاي قالي بافي تبريز و روستاي كندوان بازديد خواهند كرد. 
اجلاس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي براي نخستين بار در ايران برگزار مي شود و اين ميزباني از آثار معرفي شهر تبريز به عنوان شهر جهاني فرش است.
نمايشگاه آثار فاخر صنايع دستي و فرش آذربايجان‌شرقي به منظور حفظ و ارتقاي عنوان تبريز، شهر جهاني فرش دستباف از سوي شوراي جهاني صنايع دستي با حضور ميهمانان داخلي و خارجي حاضر در اجلاس آسيا و اقيانوسيه روزهاي نهم و دهم ارديبهشت ماه برگزار مي‌شود. 
در همايش صنايع دستي، صلح و خلاقيت كه پنجشنبه/ 9 ارديبهشت/ در هتل پارس تبريز برگزار مي‌شود، غدا هيجاوي رئيس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع دستي به سخنراني مي پردازند.

انتهای پیام/

کد خبر 139502081