به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ،منیژه هادیان دهکردی دبیر علمی همایش \"علم مواد و حفاظت آثار فرهنگی –تاریخی \"با اعلام این خبر تصریح کرد: دومین همایش\" علم مواد و حفاظت آثار فرهنگی –تاریخی \"با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و پژوهشگاه مواد و انرژی 13 و 14 اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات موزه ملی ایران برگزار می شود.
او گفت: این همایش از پشتیبانی و حمایت مراکزی همچون معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، موزه ملی ایران، کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم)، بنیاد ملی نخبگان بهره برده است.
هادیان دهکردی گفت:با توجه به ماهیت میان رشتهای بودن موضوع حفاظت و مرمت آثار تاریخی – فرهنگی که استفاده از تمامی رشتههای مختلف علوم و فنون را در زمینههای مختلف مواد طبیعی و مصنوعی، روشها و دستگاههای آنالیز، مطالعات ساختاری آثار و غیره میطلبد اعضا کمیته علمی همایش از میان تمامی متخصصان رشتههای مختلف علوم تجربی، فنی و مهندسی، حفاظت و مرمت و باستانشناسی در مراکز علمی و دانشگاهی متعدد برگزیده شدند که داوری مقالات را نیز به عهده داشتهاند.
وی افزود: این امر با هدف آشنایی هر چه بیشتر این متخصصان با دغدغههای حوزه میراث فرهنگی و همکاریهای آتی بوده است.
هادیان دهکردی با اشاره به ارائه مقالات توسط مراکز وابسته به میراث فرهنگی و متخصصان و پژوهشگران از 12 دانشگاه و 7 موسسه و مرکز تحقیقاتی دیگر افزود: از میان مقالات دریافتی کمیته علمی همایش، 23 مقاله را برای ارایه شفاهی و 20 مقاله را برای بخش پوستر انتخاب کرد.
او موضوعات این مقالات را در زمینههای استفاده از مواد و فناوریهای نوین مانند نانوذرات و کاربرد آنها در حفاظت و مرمت آثار، روشهای غیرتخریبی مطالعه ساختاری آثار نظیر رادیگرافی و ترموگرافی مادون قرمز، مطالعه بر روی مواد و فناوریهای کهن همچون آثار فلزی، لعاب و چوب، همچنین استفاده از روشها و مواد دفع عوامل بیولوژیک و باستان سنجی دستهبندی کرد.
به گفته عضو هیأت علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی ، همزمان با نشستهای تخصصی همایش 6 سخنران کلیدی نیز در زمینههای مرتبط با هر یک از نشستها سخنرانی خواهند کرد.
او گفت: چکیده مقالات پذیرفته شده در این همایش در یک مجلد آماده و منتشر شده که روز همایش در اختیار شرکتکنندگان قرار می گیرد و طی تعامل انجام شده با تعدادی از مجلات علمی- ترویجی و علمی-پژوهشی مقالاتی که از سطح علمی لازم برخوردار باشند در آن مجلات به چاپ خواهند رسید.
به گفته دبیر علمی همایش علم و مواد و حفاظت آثار فرهنگی –تاریخی، در این همایش کارگاه آموزشی \" کاربرد روشهای XRF و XRD در آنالیز غیر مخرب آثار باستانی\" با تدریس محمد رضا روستا به مدت دو ساعت در روزهای 13 و 14 اردیبهشت از ساعت 17-19 در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می شود .
همچنین کارگاه \" کاربرد روش های بازرسی فنی پیشرفته در میراث فرهنگی \" با تدریس امیر قاسمی مدرس بین المللی دوره های فنی مهندسی 15 اردیبهشت به مدت 8 ساعت از ساعت 9در سالن آمفی تئاتر پژوهشگاه برگزار خواهد شد.
او خاطرنشان ساخت این کارگاه ها قابل استفاده برای متخصصان مرتبط با میراث فرهنگی، حفاظت و مرمت آثار، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی، موزهداری و باستانشناسی،همچنین سایر متخصصان در رشتههای شیمی، فیزیک و کلیه رشتههای فنی و مهندسی است.
وی با بیان اینکه علاقمندان میتوانند حد اکثر تا روز 13 اردیبهشت برای شرکت در کارگاه های یاد شده ثبت نام کنند افزود: درپایان کارگاهها گواهینامه معتبر به شرکت کنندگان اعطا خواهد شد.
انتهای پیام/