ایران شیعی و یکپارچه مدیون عشایر مغان است

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل در آئین برگزاری ششمین جشنواره ملی کوچ عشایر، ایران شیعی و یکپارچه را مدیون عشایر دشت مغان عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، ششمین جشنواره ملی کوچ عشایر با حضور آیت الله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان، مجید خدابخش استاندار اردبیل، کریم حاجی زاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، آرام حلیم فرماندار بیله سوار، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان استانی و محلی و طوایف و قبایل مختلف عشایر استان روز چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه سال جاری در روستای روح کندی بخش جعفر آباد بیله سوار مغان با استقبال پرشور مردم برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در استان ضمن قدردانی و سپاس از بانیان برگزاری این جشنواره، عشایر مغان را جزء معدود عشایری معرفی کرد که به لحاظ امنیتی از خصوصیت نفوذناپذیری برخوردارند و از این جهت شایسته و درخور تقدیر و تحسین هستند چراکه دشمنان با آن امپراطوری رسانه ای و سرمایه گذاری بزرگ خود نتوانستند این عزیزان را از حرکت در خط ولایت و پاسداری از وطن باز دارند.

آیت الله سیدحسن عاملی با اشاره به جایگاه تاریخی عشایر در زمان شاه اسماعیل صفوی و یکپارچه کردن کشور توسط ایشان با کمک دو طایفه مغان و طالشی ها، گفت: ایران شیعی و یکپارچه امروز، مدیون عشایر دشت مغان است که بر گردن فرد فرد ایرانیان حق دارند، امید است با حضور خود در این محفل بتوانیم بخش کوچکی از دین خود را به این جامعه ادا کنیم.

وی علاوه بر جایگاه تاریخی عشایر، بخش های مختلف این طوایف از جمله مدنیت و فرهنگ کوچ عشایر را یادآور شد و افزود: عشایر از سر غیرت و تعصب ییلاق و قشلاق می کنند چراکه در شرایط کنونی هیچ سودی عایدشان نمی شود و بازده بخش های دیگر برایشان بیشتر است.
امام جمعه اردبیل با اشاره به اینکه 60 درصد تولیدات دامی کشور به دست عشایر است و نقش اول را به عنوان ارباب تولید بازی می کنند، بیان داشت: براین اساس بارها در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته ام که اولویت نخست باید با ارباب تولید باشد و بسیار تأسف بار است که در مجلس تاکنون به این نکته حساس توجه نشده است.

وی در ادامه از مسولان، خواستار توجه ویژه به قشر تاثیرگذار عشایر در چرخه اقتصادی و بخش فرهنگی و مدنیت استان شد و گفت: اگر جامعه عشایر صدمه ببینند، کشور نیز آسیب خواهد دید.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه تصویب منطقه آزاد تجاری در استان با جدیت پیگیری می شود، یادآور شد: ان شاء الله با تصویب منطقه آزاد و ایجاد راه آهن اردبیل مغان شاهد تحولی چشمگیر و قابل توجه در استان باشیم.
استاندار اردبیل نیز برگزاری جشنواره ملی کوچ عشایر را نماد احترام و سپاس گذاری از غیورمردان و شیرزنان عشایر برای برقراری امنیت در مرزها عنوان کرد و افزود: عشایر علاوه بر اینکه مظهر صدق، صفا، غیرت، صمیمیت و مودت هستند مظهر تولید نیز هستند چرا که این جامعه بیش از مصرف، تولیدکننده هستند.

مجید خدابخش از تداوم برگزاری جشنواره ملی کوچ عشایر در دشت مغان طبق برنامه ریزی های اتخاذ شده با هدف معرفی توانمندی ها، آداب و رسوم، نوع معیشیت و دستاوردهای طوایف و قبایل عشایر استان خبر داد و گفت: درحال حاضر دولت، پنج برنامه ویژه اقتصادی را در منطقه مغان از جمله تصویب منطقه آزاد تجاری، نفت مغان، اراضی پایاب سد خداآفرین، راه اندازی صنایع تبدیلی فرآورده های عشایر، ایجاد راه آهن اردبیل مغان در دستور کار دارد که منجر به تحولی چشمگیر و قابل توجه در شمال استان خواهد شد.
در ادامه این آئین، فرماندار بیله سوار مغان نیز با بیان اینکه عشایر غیور به عنوان مرزداران فعال در طول تاریخ رشادت های بسیاری را نشان داده و تاآخرین قطره خون از ایران دفاع کرده اند، اظهار داشت: بیله سوار مغان، مقام نخست پشتیبانی دفاع مقدس جهت جنگ علیه باطل در استان را داراست و 110 شهید گلگون کفن، 283 جانباز و پنج آزاده را به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است.

آرام حلیم، عشایر را مصداق عینی اقتصاد مقاومتی معرفی و تصریح کرد: عشایر مغان دارای 15 هزار نفر جمعیت و هفت هزار رأس دام با تولید 13 هزار تن فرآورده های لبنی و یک هزار و 700 تن محصولات دامی در قالب گوشت، دو هزار میلیارد ریال در سال به چرخه اقتصاد کشور وارد می کنند.

گفتنی است؛ در ادامه برگزاری جشنواره ملی عشایر استان اردبیل، برنامه های مختلف فرهنگی و هنری از جمله شعرخوانی، موسیقی محلی، تیراندازی با کمان روی اسب، مراسم نمادین عروسی و حنابندان عشایر و و آئین نمادین کوچ عشایر برگزار شد که با استقبال پرشور مردم و میهمانان روبه رو شد و در پایان از غرفه و آلاچیق های برتر و لباس های نمونه عشایر، نفرات اول، دوم و سوم تیراندازی با کمان و تفنگ عشایری و ادریس دژم تنها بازمانده آلاچیق ساز استان با اهدای هدیه ای تجلیل به عمل آمد.
یادآور می شود: در ابتدای این مراسم، نماینده ولی فقیه در استان به همراه استاندار اردبیل و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، مدیرکل امور عشایری استان و جمعی از مسوولان و علاقمندان از آلاچیق طوایف مختلف عشایر استان و غرفه های صنایع دستی شهرستان های پارس آباد، نمین، خلخال و مشکین شهر، لباس محلی، عکس عشایر، خوراک دام و طیور، دامپزشکی، عرضه غذاهای سنتی، یادمان شهدای عشایر، جهاد دانشگاهی، گیاهان دارویی و ... بازدید کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1395022537