مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان در آئین افتتاح نخستین همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایران اسلامی با بیان مطالبی عنوان کرد: دائرة المعارف صنایع دستی ایران با فرهنگی جهانی با مشارکت سازمان میراث فرهنگی و دانشگاههای معتبر ایران تدوین خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، فریدون اله یاری با ایراد سخنانی در این همایش ضمن تبریک اعیاد خجسته شعبانیه خطاب به حضار عنوان کرد: خرسندم که اصفهان در شهر تاریخ، فرهنگ و هنر میزبان همایشی در راستای شناخت صنایع دستی اصفهان که ریشه در تاریخ کهن فلات مرکزی ایران دارد هستیم.

وی همچنین افزود: امروز همگان می دانند ایران از کشور هایی است که از پیشینه تاریخی کهنی برخوردار است، به گونه ای که محققین ایران را یکی از مهمترین پایگاههای تمدن بشری میدانند و در این میان اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی جایگاه ویژه ای دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان در همین راستا افزود: با توجه به تاریخ کهن فلات مرکزی ایران، باستان شناسان معتقدند تولد هنر در مرکز ایران از بیش از 40000 سال قبل آغاز شد و پس از آن با تکوین زندگی اجتماعی بشر هنرهایی همچون سفال و اشیاء فلزی توسط انسان در مرکز ایران پدید آمد.

وی تأکید کرد: هنر در اصفهان با ظهور اسلام و دمیدن روح تازه ای در تمدن ایرانی جهش جدی یافت، به گونه ای که سده پنجم هجری و عصر سلاجقه اوج شکوفایی هنر ایرانی به شمار رفته و پس از آن در عصر صفوی و سده یازدهم هجری قمری با گسترش روابط خارجی شاهد هستیم که دست آوردهای هنری ایران در سراسر گیتی ارائه شد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان در ادامه سخنانش به نقش صنایع دستی و هنرهای سنتی در تکوین تمدن ایرنی اشاره کرد و افزود: متأسفانه این شاخصه های زندگی تمدنی ایران در سده نوزدهم میلادی و پس از نفوذ فرهنگ غرب به ایران از رقابت با صنعت باز ماند و در حالی که صنایع دستی در سده های متعدد در متن زندگی انسان قرار داشت، به تدریج جایگاه خود را از دست داده و به کالایی زینتی تبدیل شد.

وی در همین راستا افزود: امروز با عنایت به اینکه این صنایع بخش لاینفکی از هویت ایرانی به شمار رفته و در عین حال نقش آن در توسعه اقتصاد ملی و به ویژه در مقوله اقتصاد مقاومتی بر کسی پوشیده نیست لازم است به عنوان یک میراث بی بدیل فرهنگی در حفظ آن بکوشیم، لذا مفتخرم تا عنوان نمایم این همایش یک ابتکار بزرگ در راستای حفاظت از این میراث بی بدیل به شمار میرود که با حمایت مسئولین محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی رقم خورده است.

اله یاری همچنین اظهار داشت: این همایش پیوند میمون و مبارک دانشگاه و حوزه های تولید و فروش صنایع دستی بشمار می رود که با حضور اساتید و صاحبنظران و هنرمندان رقم خورده، لذا معتقدم صنایع دستی به هر قیمت ممکن باید از حاشیه خارج شود، بنابراین در این راستا پیشنهاد می کنم تا با همت سازمان میراث فرهنگی و دانشگاه، دائرةالمعارف صنایع دستی ایرانی و به ویژه صنایع دستی اصفهان با مشارکت اساتید و هنرمندان تدوین شود و در این راستا تمامی هنرهای سنتی فعلی و حتی هنرهای فراموش شده که شاید امروز فقط نامی از آن باقی مانده است را از لابلای سطور تاریخ بیرون کشیده و از یکسو در احیاء آنها و از سوی دیگر در حفظ هنرهای موجود بکوشیم.

اله یاری همچنین در پایان سخنانش پیشنهاد دیگری را نیز مطرح رد وافزود: جهت بهره برداری از همایش هایی از این دست و عملی شده این مباحث عملی این همایش ها پیشنهاد می کنم تا عملکرد سازمان صنایع دستی از بدو تأسیس در یکصدسال اخیر بررسی و تمامی نقاط قوت و ضعف آن بررسی شود تا در این راستا بتوانیم نهضتی را در راستای احیاء، توسعه و ترویج هنرهای سنتی آغاز کنیم.

شایان ذکر است نخستین همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایران اسلامی به مدت دو روز در تاریخ 22 اردیبهشت ماه سال جاری با مشارکت دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر، سازمان میراث فرهنگی، و فعالان بخش خصوصی در حوزه های صنایع دستی و گردشگری در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.

 

 

انتهای پیام/

کد خبر 139502258