به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان ، محمد حسن طالبیان بعد از ظهر جمعه در حاشیه گشایش نمایشگاه اسناد تخصصی در رودبار اظهار کرد : از این تعداد 280 بنای تاریخی مسکونی بوده که 50 درصد از هزینه های مرمت آنها توسط دولت و مابقی هزینه ها توسط مردم تامین شده است .
وی با اشاره به فرارسیدن یکصدمین سال ایجاد گنجینه ملی در ایران افزود : بیش از 500 موزه در کشور وجود دارد که 250مورد آن درحوزه های مردم شناسی، اسناد و غیره در اختیار این سازمان قرار داشته و مابقی دراختیار دستگاه های دولتی و بخش خصوصی است.
طالبیان خاطرنشان کرد: استفاده از بخش مردمی و خصوصی و دخالت دادن آنها در موضوعات مربوط به حفاظت از میراث و توسعه موزه از اولویت های سازمان میراث فرهنگی در سال جاری است.
معاون سازمان میراث فرهنگی یادآوردشد: 70 بنای تاریخی نیز با اخذ مجوز با کاربری هتل ، رستوران سنتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه بهره برداری و کاربری درست از بناها موجب حفظ آثار خواهد شد خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از 600 اثر در فهرست آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده و تعدادی از آثار نیز در فهرست آثار تاریخی جهانی ثبت خواهند شد.
طالبیان با اشاره به ثبت حدود 32 هزار اثر تاریخی در فهرست آثار ملی بیان کرد: حدود 70 پایگاه ثبت اثر ملی و 19 پایگاه ثبت آثار تاریخی جهانی در کشور وجود دارد.
وی به وجود 12 موزه منطقه ای در سطح کشور اشاره و خاطرنشان کرد : علاوه بر تبدیل مجموعه هتل ایران رشت به مرکز فرهنگی فاخر، پرونده شهرک تاریخی ماسوله و برخی قلعه های تاریخی گیلان در دست بررسی و در مرحله آماده سازی و نگارش است .
طالبیان تاکید کرد: می بایست سازهای ناهمگون و غیر قانونی در شهرک تاریخی ماسوله جمع آوری شده تا شرایط لازم برای تبدیل آن به مقصد گردشگری جهانی فراهم شود.
وی با اشاره به آمادگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای اجرای طرح هر خانواده ایرانی یک موزه، خاطر نشان کرد: 80 درصد از موارد احیاء و مرمت بناهای تاریخی به مشارکت های مردمی و بخش خصوصی برمی گردد و تنها 20 درصد از تحقق اهداف میراث فرهنگی مربوط به تخصیص بودجه است.
\n
انتهای پیام/