استرکوئیش لاروش در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: در تمام دنیا اینکه دولت ها بخواهند از بناهای تاریخی حفاظت کنند، امکان پذیر نیست. بنابراین رویکرد در این زمینه باید به سمت بخش خصوصی باشد و تمام دنیا نیز به همین سمت می روند.
وی افزود: من بسسیار خوشحالم که این رویکرد را در صندوق احیاء می بینم و باید از آن قدردانی کنم.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران با بیان اینکه «رویکرد صندوق احیاء برای واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی رویکرد بسیار موفقی است»، ادامه داد: ما جایزه هایی را برای بهر ه برداران موفق بخش خصوصی که توانسته اند در احیاء بناهای تاریخی به موفقیت هایی برسند، تعریف کرده ایم. تا کنون از ایران نیز چندین نفر برنده این جایزه شده اند. ما این موضوع را بسیار قدر می نهیم و بر همین اساس تمایل زیادی برای معرفی صندوق احیاء به همتایان خود در کشورها و مناطق دیگر داریم.
خانم لاروش گفت: رویکرد صندوق احیاء تا کنون مورد تائید یونسکو است و امیدواریم که در آینده شاهد اتفاقات بهتر و فعالیت های بیشتری در این حوزه باشیم.
وی درباره فرآیند احیاء بناهای تاریخی تاکید کرد: آن چیزی که برای یونسکو مهم است و باید به ان توجه شود این است که در راستای مرمت این بناها کنترل قایبل قبولی از طرف صندوق احیاء و کارشناسان حوزه معماری و مرمت انجام شود تا در فرآیند این کار ارزش بناها حفظ شود.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران خاطر نشان کرد: احیاء بناها و بهره برداری از آنها نباید به هیچ عنوان باعث خدشه وارد کردن به ارزش های میراثی آن شود و این کار باید با حفظ کلیت تاریخ یک اثر انجام گیرد.
\n
انتهای پیام/