مراحل 8 و 9 موزه میراث روستایی  گیلان افتتاح شد

مراحل 8 و 9 بزرگترین اکو موزه روباز خاورمیانه در چهارمین روز از هفته میراث فرهنگی در گیلان با حضور معاون میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور افتتاح شد.

معاون میراث فرهنگی ، سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور در مراسم افتتاح این مرحله از موزه روستایی گیلان گفت: موزه میراث روستایی گیلان به عنوان بزرگ ترین موزه روباز خاورمیانه آداب و رسوم ، شیوه کار و زندگی و مسکن زندگی روستایی گیلان را به  نمایش درآورده و به عنوان تجربه ای ملی برای صیانت از  فرهنگ  و  معماری روستایی  و  بومی کشور طراحی شده است.
طالبیان در گفتگو با روابط عمومی معاونت میراث گفت: در مرحله هشتم این اکو موزه مرداب بی جان و کوچک واقع در محوطه به صورت تالاب همراه با  الگوهاي ساحلی در مجاورت آن و در  مرحله  نهم آن نیز  دو خانه واقع در روستاهای ساحل غربی و ساحل شرقی  به عنوان نمادی از معماری روستایی احیا شده است. 
وی با تاکید بر  جذابیت های این موزه برای گردشگران خارجی و داخلی و لزوم معرفی هرچه بیشتر آن گفت: این اکوموزه علاوه بر اینکه یک مقصد گردشگری است در توسعه اقتصادی نیز موثر بوده و برای 120 نفر اشتغالزایی داشته است. 
موزه های روستایی، تصاویری ملموس از زندگی سنتی‌اند که در آنها می توان معماری، آداب و رسوم، صنایع دستی و هنرهای بومی را از نزدیک مشاهده و زندگی روستایی را تجربه کرد؛ این موزه ها فضایی را فراهم می‌کنند تا مردمان هر سرزمین با گذشته نزدیک پدران و مادران خود آشنا شوند.
 موزه میراث روستایی گیلان تنها تجربه ملی در زمینه صیانت از فرهنگ و معماری روستایی با مفهوم موزه فضای باز در ایران می باشد. این موزه که در نوع خود در خاور میانه و آسیای مرکزی منحصر بفرد است، با هدف پاسداشت و حفظ میراث مادی و معنوی مردم سرزمین گیلان طراحی شده است. فکر برپایی این موزه پس از زمین لرزه 1369رودبار، توسط دکتر محمود طالقانی مطرح و از اوایل سال 1381 مطالعات مقدماتی ایجاد  این موزه زیر نظر نامبرده آغاز شد. 
عمليات ساختماني موزه نیز از سال 1383 آغاز و در اردیبهشت 1384 وارد فاز اجرایی شد. تاکنون 27 مجموعه مسکونی- شامل خانه ها و بناهای جانبی- متعلق به 7 روستا مربوط به زیر حوزه های فرهنگی- معماری جلگه شرق، غرب و مرکز، کوهپایه شرق و غرب و کوهستان شرق و غرب در موزه دوباره چینی شده اند. 
بجز این مجموعه ها بناهایی مانند مسجد، ساختمان ورودی، خانه پژوهشگران، بازارچه، قهوه خانه های سنتی، کارگاه آهنگری و مدرسه نیز در موزه ساخته شده اند. در مجموع بناهای دوباره چینی و ساخته شده در سایت موزه 80 سازه را شامل می شود. تاکنون 35 بنای موزه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، همچنین عرصه و حرایم موزه ثبت شده است.
موزه میراث روستای گیلان در پارک جنگلی سراوان رشت در زمینی به مساحت حدود 260 هکتار قرار دارد و یکی از جاذبه های کم نظیر گردشگری خاورمیانه و ایران است. /م

انتهای پیام/

کد خبر 139503019