دهکده گردشگری خمس خلخال از دریچه نگاه خبرنگاران و عکاسان گذشت

‎در راستای تأکید استاندار اردبیل، تور خبری تخصصی برای خبرنگاران و عکاسان از دهکده گردشگری خمس خلخال و هتل پرنیان به عنوان چهارمین طرح برتر کشوری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، در راستای مصوبه جلسه شورای اطلاع رسانی دولت و تأکید استاندار اردبیل مبنی بر برگزاری تور خبری تخصصی رسانه های مختلف به منظور کمک به تولید محتوا و اطلاع رسانی مناسب از آخرین وضعیت اجرایی پروژه ها و معرفی جاذبه های گردشگری استان، نخستین تور خبری از دهکده گردشگری خمس خلخال و هتل پرنیان به عنوان الگوی موفق سرمایه گذاری برگزار شد.

خبرنگاران و عکاسانی از خبرگزاری های مهر، ایسنا، ایرنا و فارس و نشریات محلی و سراسری از جمله همشهری و جام جم و باشگاه خبرنگاران جوان و ... در این تور خبری شرکت کردند تا از نزدیک طبیعت بکر و ظرفیت‌ های میراثی و گردشگری روستای خمس را به تماشا بنشينند.

اصحاب رسانه، زبان گویای جاذبه های گردشگری استان

معاون سرمایه گذاری و تأمین منابع که به منظور بازدید از وضعیت زیباسازی دهکده گردشگری خمس به این روستا سفر کرده بود در جمع خبرنگاران گفت: تعداد موافقت اصولی های صادر شده در بخش گردشگری از سال گذشته تاکنون روند صعودی داشته و دو برابر افزایش یافته است.

عسگر سنگی با اشاره به صدور 150 فقره موافقت اصولی برای هتل ها، هتل آپارتمان ها، مراکز اقامتی، مجتمع های آبدرمانی، مراکز خرید صنایع دستی و سایر تأسیسات گردشگری در سال 94، افزود: پس از موافقت اصولی های صادره، مجوز احداث و تکمیل صادر می شود که تاکنون در زمینه صدور مجوز احداث و تکمیل نیز بیش از 50 درصد با رشد روبه رو هستیم.

وی با بیان اینکه شمار موافقت اصولی های صادر شده در دو ماه سال جاری نیز به نصف تعداد سال گذشته میرسد که نشان از گرایش سرمایه گذاران به بخش گردشگری می دهد، اظهار داشت: با افزایش تعداد متقاضیان سرمایه گذاری در شهرستان های سرعین، مشکین شهر و خلخال تلاش شد مجوزی که سنوات گذشته در عرض یک ماه صادر می شد در عرض 10 روز کاری برای سرمایه گذاران صادر شود.

این مقام مسئول با اشاره به تبدیل شهرستان سرعین به عنوان قطب گردشگری استان و متمرکز شدن خیل عظیم گردشگران در این شهر در سال های گذشته، تصریح کرد: براین اساس سیاست کلی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان در توزیع گردشگران به دیگر شهرهای استان به گونه ای تعیین شد تا با احداث مجموعه های اقامتی، تفریحی و گردشگری در شهرهای جنوبی و شمالی استان، مسافران و گردشگران علاوه بر هدایت به شهر توریستی سرعین به دیگر شهرهای جنوبی و شمالی استان نیز جذب شوند.

وی در ادامه اضافه کرد: با اجرای این سیاست، اکنون شاهد رونق زیاد گردشگری در شهرستان خلخال، محورهای خلخال به اسالم و خلخال به ماسوله و همچنین در شمال استان محور مشکین شهر هستیم.

سنگی از اقامت یک و نیم روزه هر گردشگر در استان طبق آمار بدست آمده در سال خبر داد و خاطر نشان کرد: امیداست اقامت گردشگران از یک و نیم روز در سال، به دو روز در سال 95 برسد و در سال های آینده نیز بیش از دو شبانه روز شود.

وی نقش رسانه ها را بستر بسیار موفق در معرفی و شناساندن جاذبه های گردشگری، آثار باستانی، اکوتوریسم، سوغات و آداب و رسوم هر منطقه توصیف کرد و گفت: اصحاب رسانه می توانند معرف و زبان گویای جاذبه های گردشگری و آثار تاریخی هر منطقه ای باشند و گردشگران را از اقصی نقاط کشور به دیدن شهرها و روستاهای این استان جذب کنند.


در سایه حمایت مسئولان استانی از سرمایه گذار هرگز به دری بسته نخورده ام 

سرمایه گذار هتل پرنیان نیز به خبرنگاران در مورد موفقیت هتل پرنیان به عنوان چهارمین طرح برتر کشوری و تبدیل آن به الگوی موفق سرمایه گذاری در بخش گردشگری به خبرنگاران گفت و اظهار داشت: روستای خمس با منطقه کوهستانی و طبیعت سرسخت خود ما را با چالش های فراوانی در زیرساخت های گردشگری روبه رو کرد اما اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استانداری اردبیل و فرماندار شهرستان خلخال ما را در تأمین این زیرساخت ها یاری و حمایت کردند و از صمیم قلب در کنار ما بودند به طوری که در استان به دری بسته بر نخورده ایم.

نادر رئوف با بیان اینکه در تأمین زیرساخت های گردشگری روستای خمس، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با هماهنگی بنیاد مسکن پل روی رودخانه را برای تردد خودروها تعمیر کرد، افزود: همچنین مسیر بیش از 400 متری هتل پرنیان توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سنگ فرش شده است.

این ‌بار، جاذبه‌ ها، آثار تاریخی و چشم‌اندازهاي طبيعي و بکر روستای خمس، دهکده گردشگری کوچک از نگاه خبرنگاران و عكاسان سخن می‌ گویند.

از سربالایی های روستا که دیوارهای کاهگلی آن را دوره کرده بالا می‌رویم. دست هایمان در ستیغ آفتاب سایه‌ بان چشمانمان شده‌اند. به بالا رسیده‌ ايم، بالای روستای خمس؛ به پشت سر که نگاه می کنی خانه های کاهگلی روستایی با چشم انداز طبیعت بکر كه دور از شلوغی شهر در اینجا آرام گرفته است را یک جا می بینی.

اینجا همه پیاده اند، خبری از سرو صدا و بوق ماشین نیست اینجا هرچه هست صدای طبیعت است و بادی که نسیم خنک صبحگاهی را مشتاقانه به صورتت می پاشد .... بهار در جای جای این روستا جاری است، گل های شقایق، نم نم باران، هوای گاه گاه ابری و آفتابی، نسیم ملایم، سبزه های نورسته همه از بهار و روزهای پایانی اردیبهشت ماه در این بهشت کوچک خبر می دهند.

با گشت و گذار در کوچه پس کوچه های این دهکده گردشگری کوچک، خیال خبرنگاران و عكاسان از زیبایی سحرانگیز آن سرشار می‌شود و فکر می‌کنیم كه گویی ساعتی چند از تولد اين ‌همه زيبائي‌ها نمی‌گذرد. پیش چشمانمان گلهای شقایق و درختاني سر به فلك كشيده هم‌پاي خانه های کاه گلی ساده با تمام زيبائي‌ها گرداگردهم جمع شده‌اند تا زیبایی ها و جاذبه های عظيم و پرفريبي در مقابل ديدگان ما بيافرينند.

خبرنگار خبرگزاری مهر در توصیف این روستا می نویسد؛ شاید چند سال قبل هیچ کس باور نمی‌کرد که روستایی که به واسطه مهاجرت‌های گسترده بیش از نیمی از جمعیت خود را از دست داده و از چهار هزار نفر جمعیت به هزار و ۲۰۰ نفر با ۲۸۰ خانوار رسیده است، روی گردشگر خارجی به خود ببیند. خمس بیش از آنکه با طرح‌های هادی روستایی و به ید کشیدن عنوان منطقه نمونه گردشگری بتواند ورد زبان‌ها شود، به واسطه ساخت یک هتل و مرکز اقامتی تیتر روزنامه‌ها شد. هتلی که بانی احداث آن خود را متعلق به جغرافیای خاصی در ایران نمی‌داند و معتقد است اگر کسی عرق ملی داشته باشد، می‌تواند در هر گوشه‌ای از کشور خود به دنبال توسعه و آبادانی باشد. مقدمه حرکتی که رئوف و خانواده وی آغاز کردند، موجب شد یکی از روستاهای دورافتاده اردبیل در طرح گردشگری جزو طرح‌های برتر کشور محسوب شود، در ادامه البته با شکوفایی طرحی که موفقیت آن حتی برای مسئولان دور از ذهن بود، حمایت‌ها نیز شنیده شد و استاندار اردبیل بارها مجموعه اقامتی خمس را الگوی موفق برای مشارکت بخش خصوصی در حوزه گردشگری عنوان کرد.
ونوس بهنود خمس را روستای راز آلودی توصیف می کند که می‌توان اسرار مگوی آن را در سکوت و تحرک زندگی‌اش تواما دید و لمس کرد.

خبرنگار خبرگزاری ایسنا نیز روستای خمس در شهرستان خلخال را گنجینه کم‌‎نظیری از گردشگری تاریخی و طبیعی معرفی می کند که در سال‌ های اخیر با احداث تنها یک مجموعه اقامتی پای گردشگران به آن باز شده است.

علی انوار در ادامه می نویسد؛ این روستا با طبیعت زیبا جزو روستاهای مورد توجه گردشگران است که از نقاط مختلف ایران و حتی از کشورهای خارجی به این منطقه از استان می‌آیند. از این روستا می‌توان به عنوان اولین روستای استان اردبیل نام برد که طرح جامع گردشگری با افتتاح هتل در آن رونق گرفت و اخیرا نیز طرح تبدیل مدرسه متروک به هتل به عنوان 6 طرح برتر در میان دهیاری‌های کشور انتخاب شده است. آنچه که از اهالی روستا شنیده می‌شود این است که روستای خمس مجموع 5 روستا به نام‌های «تیکیلی داش»، «اویسی»، «دیا» (کامانایی)، «ارمنی کندی» (که هنوز هم تپه ارمنی کندی و گورستان آنها باقی است) و «دورد اولر» است که به خمس معروف است. برخی معتقدند اصطلاح روستای خمس به معنای 5 به علت جمع شدن این تعداد روستاست.

مرادخانی خبرنگار فارس در توصیف دهکده گردشگری خمس می نویسد که مهمترین چیزی که در اولین نگاه و ورود به روستا توجه همه خبرنگاران را جلب کرد آب و هوای مطبوع و وجود چنین هتل دو ستاره در محل روستا بود که با صرف صبحانه، گردش در روستا، تهیه مصاحبه از مسؤولان و مردم و مسافران و عکاسی از مناظر طبیعی و استعداد و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری آغاز شد.

نگاه مشتاقمان را در طبیعت این بهشت کوچک جا مي‌گذاريم، شايد ديگر فرصت دوباره ديدن نباشد و به سراغ آثار باستاني، پيشينه تاريخي مي‌رويم تا از حال آنچه كه گذشتگانمان در اين روستا برجاي گذاشته‌اند جويا شويم .

ونوس بهنود خبرنگار خبرگزاری مهر در توصیف بنای تاریخی این روستا می گوید؛ مواریث باستانی خمس به جاذبه های تاریخی آن گره خورده است. اثر فرهنگی تاریخی مسجد علیا(حاج عبدالغنی رزاقی خمسی) متعلق به دوران قاجار یکی از زیباترین معماری‌هایی است که دور از چشم میراث فرهنگی نیز نماند و به شماره ۲۷۶۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. مسجدی که صدای اذان آن به وقت ظهر با نوای حزن‌انگیز مؤذن جوان روستا حال و هوای روستا را دگرگون می‌کند.

علی انوار خبرنگار ایسنا نیز نوشته است؛ مقبره امامزاده آقاسید ابراهیم(ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) و امامزاده آقامیر زمان(ع)، مسجد علیای حاج عبدالغنی رزاقی خمسی، مسجد جامع از آثار دوره قاجاریه از مکان‌های تاریخی – مذهبی این روستاست.

وی در مورد جایگاه گردشگری در دهکده گردشگری خمس در چهار فصل سال می گوید؛ رونق این روستا در فصل گرم نشان می‌دهد اگر جاذبه‌های این روستا در فصل زمستان نیز به خوبی معرفی شود می‌تواند یک مکان گردشگری چهارفصل برای گردشگران باشد. امید می‌رود با همت والای مسئولان استان اردبیل شاهد رشد و توسعه دهکده‌های گردشگری از شمال تا جنوب و شرق تا غرب استان باشیم.

مرادخانی از خبرگزاری فارس می نویسد؛ خبرنگاران با راه‌ افتادن در داخل روستا با دیدار با اهالی و بازدید از آلاچیق‌ های باغی و خانه باغ‌ های اقامتی برای گردشگران به عکاسی از زیبایی ‌های این روستا پرداختند. یکی از بناهای زیبای تاریخی روستای خمس که مورد بازدید خبرنگاران جراید و رسانه استان قرار گرفت مسجد عبدالرزاق روستای خمس بود که قدمت این مسجد به بیش از 200 سال می‌رسد و مصالح به کار گرفته در ساخت این مسجد، پنجره‌ ها و ارسی‌ های مشبک و ریزه‌ کاری های انجام شده از سوژه‌‌های عکاسی خبرنگاران بود. خبرنگاران از میزبانی ویژه مسؤولان هتل دو ستاره پرنیان خلخال تقدیر کردند. از سوغات روستای خمس می توان از لبنیات ارگانیک، صنایع دستی، گلیم، جاجیم، جوراب‌های پشمی، لحاف‌‌های زیبای گلدوزی شده برای نو عروسان را یاد کرد. تور خبری خبرنگاران با رضایت خبرنگاران جراید و نشریات استان روبرو شد و خبرنگاران مهمان هتل گردشگری دو ستاره پرنیان روستای خمس خلخال بودند.

انتهای پیام/

کد خبر 1395030420