بیست و ششمین نمایشگاه ملی و پنجمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی ، با شعار« صنایع دستی تبلورعینی اقتصاد مقاومتی» و با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مصلی تهران آغاز بکار کرد.
به گزارش میراث آریا(chtn) بیست و ششمین نمایشگاه ملی و پنجمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی عصر امروز 5 خرداد ماه با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی کشور، مجیدرضا حریری رییس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی ، اسدالله عسگراولادی رییس اتاق بازرگانی ایران و چین، رجبعلی خسروآبادی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران ، سمیعالله حسینی مکارم معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و مرتضی رحمانیموحد معاون گردشگری افتتاح شد.
در این نمایشگاه 600 غرفه و هفت چادر عشایری در محوطه شبستان 5 و 4 مصلی برپاست و آثار صنایع دستی شهرستان های مختلف را در معرض دید علاقه مندان گذاشته شده است.
بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی در این باره گفت: در نمایشگاه سال جاری 600 غرفه از تمام استانهای کشور حضور دارند و این نمایشگاه به نوع خود بزرگترین نمایشگاه صنایع دستی کشور در سالهای اخیر محسوب میشود.
وی ادامه داد: نمایشگاه امسال بیش از سایر نمایشگاهها تجاریسازی شده است و عمدتاً غرفهها با مشارکت هنرمندان گرفته شده است.
نامورمطلق افزود: باید بگویم که برندهای ایرانی صنایع دستی کمکم در حال متولد شدن هستند و در این نمایشگاه بروز و ظهور آنها را به وضوح میتوان دید.
وی در خصوص بخش بینالملل این نمایشگاه گفت: در سال جاری از بخش بینالملل در بخش فروش استقبال نشد چرا که در سالهای گذشته غرفهها و ایاب و ذهاب آنها رایگان بود اما امسال اینگونه در نظر گرفته نشد. ما تلاش کردیم امسال نمایشگاه را به صورت حرفهای و تخصصی برگزار کنیم و هرگونه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی را جدا کردیم. میتوان گفت این نمایشگاه کاملاً تجاری است و برای اینکه بسیاری از استانهای محروم حذف نشوند غرفههایی را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار دادیم.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی افزود: 10 استان محروم شناسایی شدند که به هر کدام از این استانها 5 غرفه به صورت رایگان اختصاص داده شد.
نامورمطلق ادامه داد: در بخش بینالملل غرفههایی که داریم عمدتاً از سوی صنعتگران افغانستانی است و بیشتر تلاش ما این بود که خودمان به عنوان یک قطب صنعتگری در جهان معرفی کرده و بیشتر مهمانانی که به این نمایشگاه دعوت میشوند تاجر باشند تا ارتباط میان تولیدکننده و صادرکنندگان برقرار شود.
وی افزود: این نمایشگاه در حقیقت نمایش زیباییشناسی کشور است و حتی میتواند یک نمایشگاه مردمشناسی از سراسر کشور باشد چرا که در این نمایشگاه مردمی از سراسر کشور با آیین خواست خود صنایع و پوشاک مختص خودشان حاضر شدهاند و اگر خانوادهها میخواهند در یک نمایشگاه ایران را به فرزندان خود نشان دهند میتوانند از غرفهها و چادرهای دایر شده در این نمایشگاه بازدید کنند و با هویت فرهنگی و هنری ما از نزدیک آشنا شوند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی گفت: نماینده تجاری هیأت هلند نیز در این نمایشگاه حضور یافته است تا زمینه واردات صنایع دستی کشورمان به اتحادیه اروپا فراهم شود.
پنجمین نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی کشور از امروز تا دهم خرداد در محل مصلی امام خمینی (ره) دایر است و علاقهمندان میتوانند از ساعت 10 الی 20 برای بازدید به نمایشگاه مراجعه کنند.
انتهای پیام/