توسعه گردشگری جنگ در استان ایلام به منظور دستیابی به توسعه گردشگری پایدار صورت می گیرد.

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ایلام ، \"امین نظریان\" رئیس گروه تبلیغات و بازاریابی اداره کل گفت :  استان ایلام به علت قرار گرفتن در دامنه های غربی رشته کوههای زاگرس و همچنین توسعه خطی استان در نوار مرزی با کشور عراق در حدود 425 کیلومتر؛ از دو قسمت کاملا متفاوت تشکیل شده است؛ مناطق دشتی استان در نوار غربی و جنوب غربی استان شامل دشت های موجود در شهرستان دهلران و مهران و مناطق کوهستانی که بخش اعظم استان را تشکیل داده است.

وی افزود : به علت همین ویژگی¬های توپوگرافی استان، مناطق دشتی به صورت گسترده مورد تهاجم سیستماتیک دشمن قرار گرفته و وجود پهنه¬های عملیاتی بسیار وسیع و عملیاتهای مختلف در این استان شاهدی بر این مدعاست.

نظریان یادآور شد : دو منطقه مهران و دهلران که در طول دوران دفاع مقدس مورد تعرض نیروهای دشمن قرار گرفتند از یک نوع گسستگی فضایی از سایر قسمت های استان و کشور برخوردار هستند و در واقع دو پهنه با دشت های وسیع بوده که به علت قرارگیری رشته¬کوههای مرتفع زاگرس میان این دشت ها و مناطق داخلی¬تر استان سر حد حملات جنگی نیروهای بعث به داخل استان را شکل می دهند. از این رو این دو منطقه عملیاتی به علت درگیریهای جنگی وسیع از قبیل عملیات محرم، والفجر مقدماتی و فتح المبین در شهرستان دهلران و عملیات والفجر 3 و کربلای 1 در شهرستان مهران و وجود آثار، یادمان های مختلف به¬جامانده از دوران جنگ و همچنین برخورداری از سایر جاذبه های گردشگری از قبیل وجود اماکن متعدد مذهبی، جاذبه¬های طبیعی و تاریخی ـ فرهنگی فراوان و یک دلیل محکمتر که همان توسعه¬نیافتگی این دو منطقه به نسبت مناطق داخلی کشور است، به عنوان دو زون اصلی توسعه گردشگری جنگ در سطح استان ایلام می باشند.

وی اظهار داشت: همان گونه که مشاهده می شود در استان ایلام تعداد گردشگران و تورهایی را که با هدف و انگیزه تفریحی انجام می گیرد بیشتر بوده و تورها و گردشگران با انگیزه زیارتی که گردشگری جنگ جزء این دسته از گردشگری محسوب می شود در رتبه بعدی قرار دارد لذا با توجه به اهداف تعریف شده برای توسعه گردشگری جنگ که آشنایی گردشگران داخلی و بین المللی با ارزش های دوران دفاع مقدس، حفظ و احیای میراث معنوی،آشنایی نسل جوان کشور با دلاورمردیهای رزمندگان و بهکرد وضعیت اقتصادی مناطق آسیب دیده از دوران جنگ در کشور می باشد، می توان مهم ترین معیار جهت تعیین محورها، قطب ها و پهنه های برنامه ریزی را وجود جاذبه ها، مناطق عملیاتی و آثار به جا مانده از دوران جنگ دانسته و بی توجهی به این امر را دور شدن از هدف اصلی توسعه گردشگری جنگ در استان  قلمداد نمود.

قابل ذکر است استان ايلام در جنوب غربي كشور و در همسايگي كشور عراق واقع شده است. مساحت اين استان حدود 20074 كيلومترمربع يعني حدود 4/1% كل مساحت كشور را تشكيل مي دهد. اين استان از شمال با استان كرمانشاه، از شرق با استان لرستان و از جنوب با استان خوزستان همسايه مي‌باشد. هم چنين اين استان در قسمت غربي خود تماماً با كشور عراق همسايه است.


\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395030518