به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان سمنان،«حسين خواجه بيدختي» افزود: این بناها در مراسمی با حضور نمایندگان صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن فرهنگی و تاریخی و ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان واگذار شدند.
وي هدف از واگذاري اين خانههاي تاريخي را مرمت، ساماندهی، باز زنده سازی و احیاء بناها بهعنوان اقامتگاه سنتی و مجموعه پذیرایی – خدماتی سنتی عنوان كرد و گفت: پس از تصویب طرح و انجام اقدامات مرمتی، اين خانهها زير نظر ناظران فنی میراث فرهنگی و صندوق احیاء در ماههای آتی بازگشایی شده و مورد بهرهبرداری قرار ميگيرند.
بيدختي افزود: بناهای خانه رجبی و طاهری سمنان با نشر آگهی در اسفند ماه سال گذشته به مزایده گذاشته شدند که پس از بررسی اسناد و مدارک مالی، فنی و اهلیت حرفهای اشخاص متقاضی، برنده تعیین و عقد قرارداد شد.
وي تاكيد كرد: سرمایهگذار بايد پس از مرمت، ساماندهی و تجهیز، بنا را در کاربریهای متناسب با کالبد بنای تاریخی مورد بهرهبرداری قرار دهد.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان گفت:کاروانسرای شاه عباسی دامغان و کاروانسرای میاندشت نیز در هفتههای آتی پس از عقد قرارداد به سرمایهگذار بخش خصوصی واگذار ميشوند.
خانه رجبي مربوط به اواسط دوره قاجار است و در قسمت جنوبی سمنان در محله اسفنجان و در نبش میدان ابوذر (پاچنار) واقع شده است. بنا متعلق به خانواده رجبی (کلانتر وقت سمنان ) بوده و دارای یک حیاط مرکزی، باغچه و یک راهرو طولانی که از هشتی به حیاط متصل است، می باشد. ویژگی این بنا، بادگیر منحصر به فرد آن است که از یک معماری و شمایل متفاوت نسبت به بادگیرهای معمول برخوردار است. اين خانه به شماره 1787 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
خانه طاهري نيز درمحله اسفنجان درجنوب غربي شهر سمنان قرار دارد. اين محله با مركزيت تكـــيه پهنه با قـدمت بيـش از سه هـزار سال، بناهائي چون مـسجد امام، مـسجد جامع، بازار، حمام پهنه و تكيه پهـنه را در خود جاي داده است .
خانه طاهري در سال 1346هـجري قـمري ساخته شده است. سبك و سـياق اين بنا يادآور معمــاري اواخر دوره قاجار و اوايل پهلوي است كه به نوعي از الگوهـاي قـديم خود پـيروي كرده است. اين خانه تاريخي به شماره 3109 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
انتهای پیام/