نمایش 110 قلم اشیای تاریخی قم با قدمت هفت هزار ساله‎

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، از نمایش 110 قلم اشیای تاریخی با قدمت هفت هزار ساله در خانه زند قم خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عمار کاوسی با اشاره به اینکه این نمایشگاه تا نهم خرداد ماه برپا است گفت: در این نمایشگاه 110 قلم اشیای تاریخی به نمایش گذاشته شده است که این آثار شامل کوزه، زیور آلات، ابزارآلات جنگی، وسایل شخصی و سایر اشیای تاریخی است.
وی افزود: همچنین بخشی از این نمایشگاه اشیاهای تاریخی است که از قاچاقچیان کشف شده است که مربوط به دوره اسلامی است.
وی ادامه داد:  بیشترین تعداد اشیای تاریخی مربوط به تپه قلی درویش و صرم است که با قدمت هفت هزار ساله از جمله هزاره چهارم و پنجم و عصرآهن به نمایش گذاشته شده است که از حفاری و کاوش های تپه قلی درویش و صرم به دست آمده است.
کاوسی با بیان اینکه این اشیا از کاوش های تپه قلی درویش و صرم به دست آمده است گفت: طی مطالعات باستان شناسی و فصل های کاوش این آثار کشف شده است که به جمع آوری اطلاعات از فعالیت های اجتماعی و فرهنگی مردمان  در زمینه بازرگانی ، اقتصادی ، سیاسی، نظامی و مذهبی  کمک شایانی می کند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، بیان داشت: فصل های مختلف کاوش در اماکن تاریخی قم جهت تکمیل اطلاعات در خصوص شیوه های تدفین، گونه های مختلف گورها، ارتباط و تداوم سنت های عصر آهن و شناخت اعتقادات مردم دوره عصر صورت می گیرد.
کاوسی اشاره به دفن های مختلف در تپه صرم  گفت: طبق کاوش در تپه صرم، در این گورستان تدفین های متعددی به دست آمده است که طبق سنت زمان خویش و بنا به اعتقاد زندگی پس از مرگ، اشیا و هدایایی را به همراه فرد متوفی قرار می دادند.
 
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: این هدایا و میزان آن تا حدودی به وضعیت اقتصادی و جنسیت فرد متوفی بر می گردد که کاوش ها به جمع آوری اطلاعات مختلف از نوع وضعیت اجتماعی و باورهای این دوران کمک شایانی می کند.
تپه قلی درویش واقع در شهر قم بلوار جمکران از ابتدای ریل راه آهن تا70متری جاده کاشان مربوط به دوره پس از تاریخ عصرآهن است که در اواخر سال 1382 با شماره 10173 به ثبت ملی رسیده است.
تپه تاریخی«صرم» مربوط به روستای صرم از بخش کهک در سال 1378 با شماره ثبت 2344 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395030823