رسول خضري در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني صندوق احياء (صابتا)، افزود: در واگذاري بناهاي تاريخي طي سال گذشته حركت خوبي انجام شد اما نكته اينجاست كه نبايد به اين حركت ها اكتفا كنيم. چرا كه ظرفيت ما در حوزه بهره برداري از بناهاي تاريخي بسيار بيشتر از اين است و قطعا بايد در سال جاري شاهد يك شتاب جدي در واگذاري بناهاي تاريخي به بخش خصوصي باشيم .
نماينده مجلس دهم تصریح کرد: بناهاي تاريخي در كشور ما جزو ظرفيت هاي پنهان و بلا استفاده محسوب مي شوند كه با توجه به سياست هاي اقتصاد مقاومتي، نگه داشتن آنها در حالت فعلي كاملا مغاير با خواسته رهبري معظم از دولت و فعالان بخش خصوصي است .
وي ادامه داد: يكي از مشكلات اصلي اقتصاد كشور ما اين است كه هنوز براي ساماندهي سرمايههاي خرد يا ميان دستي فكر خاصي نداريم و ظرفيتي براي آنها در نظر گرفته نشده است. بنابراين قسمت اعظم اين سرمايه ها در سال هاي گذشته به جاي آنكه وارد حوزه هاي مولد اقتصادي شود، به سمت فعاليت هايي نظير حضور در بازار موبايل و لوازم الكترونيكي و امثال اينها يا واسطه گري در برخي بازارهاي ديگر شده است. حال آنكه اين بازارها نيز به شدت اشباع هستند و جدا از اينكه يك فعاليت مولد اقتصادي محسوب نمي شوند، سود تضمين شده قابل توجهي نيز ندارند. كما اينكه در سال هاي گذشته نمونه بسيار فراواني از ورشكستگي در اين بازارها را شاهد بوديم .
خضري با تايد به اينكه «احياء و بهره برداري از بناهاي تاريخي يك فعاليت مولد در حوزه خدمات و گردشگري محسوب مي شود، گفت: ما در اين بخش با موارد متعددي مواجه هستيم كه بخش خصوصي مي تواند با يك سرمايه گذاري نه چندان بزرگ ميزان سود قابل توجهي را براي خود تضمين كند و در كنار آن كمكي براي اشتغال داخلي باشد. مخصوصا اينكه حوزه گردشگري از حوزه هايي است كه علاوه بر اشتغال مستقيم، ظرفيت بالايي براي اشتغال غير مستقيم در بخش هاي ديگر خدماتي مثل حمل و نقل دارد .
نماينده پيرانشهر تصريح كرد: صندوق احياء با توجه به حجم بالقوه اين بخش هنوز در ابتداي راه قرار دارد و بايد گفت كه واگذاري هاي انجام شده را بايد به مثابه استارت اين كار در كشور دانست. چرا كه توسعه دادن افق ديد اين مجموعه و بالابردن توقعات از آن مي تواند منجر به جهش بزرگي در اين بخش شود.
انتهای پیام/