حبیب الله دهمرده در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: گره احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی تاریخی کشور، گره ای است که عوامل مختلفی در آن دخیل هستند. ما از یک سو درگیر مشکلات حقوقی در این حوزه هستیم و قوانین موجود انطباق لازم را با نیازهای واقعی ما ندارند و از سوی دیگر کمبود منابع مالی اجازه نمی دهد تا دولت بتواند به صورت گسترده وارد این کار شود. همچنین می توانیم بگوییم که مشکل شناخت و معرفی ظرفیت این حوزه در سطوح مختلف مدیران دولتی و بخش خصوصی نیز یک مشکل پر رنگ و جدی است.
استاندار سابق سیستان و بلوچستان، کرمان و لرستان افزود: اما همه این مسایل ریشه در یک مشکل بزرگ تر و اساسی تر دارد و آن این است که ما اصولا برای مدیریت حوزه میراث فرهنگی و بناهای تاریخی کشور دارای یک استراتژی کلان که مسیر ما را در طولانی مدت مشخص کند نیستیم. سیاست گذاری ما در این حوزه محدود به بازه های زمانی کوتاه مدت است که بر اساس تغییر سلیقه ها دچار تحول می شود و به همین دلیل ما با مسیرهای مختلفی مواجه هستیم که هیچکدام منتهی به مقصد خاصی نشده است. نهایتا هم در طول این مسیرهای متقاطع چیزی که از دست می رود خود بستر میراث فرهنگی.
وی ادامه داد: واگذاری حوزه های اقتصادی به بخش خصوصی استراتژی آزموده شده و موفقی در دنیا است که در مورد بناهای تاریخی نیز موفق بوده است. اینکه ما این روش را برای پر کردن خلا منابع مالی دولت در بخش احیاء بناهای تاریخی به کار بگیریم، کاملا منطقی و درست است. اما مهم است که در کنار به کار گرفتن این روش، استراتژی کلانی هم معطوف به مسیر بهره برداری ها تهیه و تدوین شود تا آن وقت سود دهی این کار در سطحی باشد که بتواند تمایل بخش خصوصی را متوجه خود کند.
نماینده زابل در مجلس اضافه کرد: طراحی استراتژی کلان برای احیاء بناهای تاریخی، تصور واقعی تری از حال و آینده این حوزه نشان ما خواهد داد و باعث می شود تا مجموعه های ذی ربط مانند صندوق احیاء در یک ریل صاف و هموار و از پیش طراحی شده حرکت کنند. به عبارتی بدون این دست استراتژی ها ما بیتر گرفتار مسایل و مشکلات روزمره هستیم و طراحی حرکت ما در حوزه بناهای تاریخی یک طراحی معطوف به لحظه خواهد بود که دید کلان نگر و بلند مدت در آن جای قابل توجهی ندارد. بنا براین اکنون و در شرایطی که کشور ما منتظر جهش صنعت گردشگری است، لزوم طراحی و تدوین استراتژی کلان برای احیاء و بهره برداری از بناها و بافت های تاریخی کشور به شدت احساس می شود تا بدین ترتیب بدانیم از نظر فنی قرار است چه کنیم و بهره برداری ما با چه افقی در چه مسیری قرار خواهد گرفت.
\n
انتهای پیام/