سومین همایش فرهنگ، هنر و رسانه با تجلیل از خبرنگاران و عکاسان فعال در حوزه های هنری و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، سومین همایش فرهنگ، هنر و رسانه با حضور مدیران و مسئولان استانی و جمعی از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با هدف تجلیل و تقدیر از خبرنگاران و عکاسان فعال در دو حوزه هنری و میراث فرهنگی ظهر امروز هشتم خرداد ماه در سالن سوره حوزه هنری استان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در این همایش، فرهنگ را به عنوان ساز و کار تنظیم کننده رابطه انسان با محیط خود تعریف کرد و گفت: تعاریف مختلفی از واژه پرمصرف فرهنگ شده اما ماهیت آن، به درستی تعریف نشده است.

کریم حاجی زاده با بیان اینکه نگاه به مقوله فرهنگ باید به صورت اندام وار و سیستمی باشد، افزود: نگاه تک بعدی و غیرسیستمی به فرهنگ منجر به بروز چهره ای ناهمگون و بدون تناسب و فهم غلط می شود که رفع آن مستلزم رعایت تناسبات و تقویت تمامی ابعاد آن است.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار در تاریخ بشر، سلسله هخامنشیان توانست هنر را به عنوان ابزار رسانه به دنیا معرفی و از آن بهره برداری کند، تصریح کرد: نخستین گواه و نشانه این موضوع را می توان در معماری و هنر فاخر هخامنشیان به وضوح دید.

این مقام مسئول استراتژی هخامنشیان در پیروزی بر مادها بدون خونریزی را توسعه جغرافیایی با تکیه بر اقتصاد دریاپایه عنوان کرد و اظهار داشت: در تاریخ دنیا هر نهاد قدرتی که بخواهد حکومت خود را به امپراطوری تبدیل کند و جهانی شود باید دارای اقتصاد دریاپایه باشد. 

وی اضافه کرد: امپراطوری تاریخ بشر هرگز با اقتصادهای خشکی پایه برقرار نشد و به همین دلیل دوره پرقدرت ماد که محصور در خشکی بود برای تبدیل حکومت پرقدرت خود به امپراطوری، باید به آب های آزاد جهان همانند مدیترانه و دریای سیاه راه می یافت. 

حاجی زاده با اشاره به اینکه هخامنشیان برای کاهش هزینه های توسعه جغرافیایی از هنر به عنوان رسانه بهره بردند و تخت جمشید را به عنوان نشان اقتدار و قدرت کشورمان برای ما به جا گذاشتند، افزود: بر این اساس، رسانه ضمن مطرح کردن کوروش به عنوان مصلح جهانی در دنیا، هخامنشیان رابه عنوان نخستین تدوین گران مفهوم اقتصادی قدرت در تاریخ بشر معرفی کرد.

رئیس حوزه هنری استان اربیل نیز در این همایش ضمن اظهار گله مندی از حضور کمرنگ اصحاب رسانه و خبرنگاران در همایشی که مربوط به خود آن ها می شود، از اصحاب رسانه که خود از جنس فرهنگ و هنر هستند، خواستار شد تا در پوشش اخبار و رویدادهای فرهنگی و هنری استان بیشترین همکاری و یاری را داشته باشند.

امیر رجبی با بیان اینکه اخبار حوزه‌ های سیاسی گویی بیشتر از حوزه فرهنگ موردتوجه و علاقه اصحاب رسانه قرار گرفته است حتی اگر ارزش و بار خبری چندانی هم نداشته باشد اما به دلیل جذبه سیاسی آن تیتر خبری می شود، یادآور شد: در صورتی که خبرنگاران به رسالت ذاتی خود در تحلیل و اطلاع رسانی دقیق به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر درست عمل کنند به طور قطع نارسایی‌ها و مشکلات موجود در جامعه رفع خواهد شد.

در پایان از خبرنگاران و عکاسان فعال در حوزه های هنری و فرهنگی شامل ونوس بهنود خبرنگار خبرگزاری مهر، شهرام جباری خبرنگار خبرگزاری فارس، موسی تقوی نمین عکاس و علی انوار عکاس و خبرنگار خبرگزاری ایسنا، اکبر رزمی و محمدرضا فرض اللهی خبرنگاران و محسن زارع عکاس خبرگزاری تسنیم، مهران محمدی از نشریه اربیل نوین، سولماز نعمتی، مهدی مرادی، ساناز لطیفی، کامل روحی از روزنامه همشهری، عسگر گنجه و علی اعتباری از باشگاه خبرنگاران جوان، یاشار فرجی و اصغر تقایی از رادیو اردبیل، مینا میرقاسمی به عنوان خبرنگار و رضا زارع عکاس از خبرگزاری ایرنا، پروین حسینی از نشریه اردبیل امروز و ندای مغان ، هنگامه محرم نژاد از نشریه شور و خبر اردبیل و علی دادخواه از گفتگوی ویژه صداو سیمای مرکز اردبیل با اهدای لوح سپاس و هدیه ای تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

گفتنی است: از پوپک قاسمی سردبیر روزنامه همشهری به عنوان روزنامه برگزیده که بیشترین اخبار فرهنگی و هنری استان را پوشش داده بود تقدیر و تشکر شد.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395031041