فرش متاع اقتصادی نیست، سفیر فرهنگی ایران است

مدیر کل اداره موزه های کشور با اشاره به اینکه به فرش نباید صرفا به عنوان متاع و کالای اقتصادی نگاه شود در جمع کارشناسان و مسئولان حوزه فرش اعلام کرد: فرش ایرانی سفیر فرهنگی کشور است. اگر این هنر ایرانی دچاررکود شود ایران سفرای فرهنگی خود را از دست داده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ صبح امروز (10 خردادماه) آیین بزرگداشت و مراسم رونمایی از ثبت سند فرش عمواوغلی با حضور مدیران ارشد میراث فرهنگی و کارشناسان و تولیدکنندگان حوزه فرش برگزار شد.
«محمدرضا کارگر» مدیرکل اداره موزه های کشور با اشاره به شعار امسال ایکوم جهانی، موزه ها و چشم اندازهای فرهنگی گفت: با توجه به اینکه شعار امسال ایکوم جهانی موزه ها و منظرهای فرهنگی است لازم است که به این شعار در ابعاد وسیعتر نگاه شود و هنر فرش را در قالب فرش عمواوغلی بشناسیم.
او گفت: امروز دیگر ما شاهد خلق اثار هنری چون گنبد شیخ لطف الله، سفال های زرین فام و دیگر آثار هنری نیستیم. این درحالی است که ارتباطات و رشد علم و دانش کار هنرمند را سهل تر کرده است.
کارگر با بیان این مطلب که جامعه امروز دیگر زایش ندارد و دچار ناباروری شده است ادامه داد: در مقایسه با دوره های گذشته هنر دیگر زایش ندارد. بنابراین لازم است شرایط اجتماعی در دوره های مختلف تاریخی، نگاه به هنر هنرمند و تجلیل از هنرمند مورد بررسی قرار بگیرد. در این میان نیز میراث فرهنگی رسالت سنگینی را به عهده دارد.
به گفته وی، فرش عمواوغلی ثروت های اجتماعی ما به شمار می روند و لازم است که ما از آن ها و هنری که خلق کرده اند تجلیل کنیم چراکه تجلیل از گذشته و تاریخ است.
او همچنین به تصدی گری دولت در حوزه فرش اشاره کرد و گفت: یکی از عواملی که سبب شد که فرش از حرکت و ریلی که بر آن سوار بود خارج شود تصدی دولت بود. عاملی که موجب آشفتگی در بازار هنر و تولید فرش شد.
کارگر با بیان اینکه فرش ها بزرگترین پشتیبان و سفرای فرهنگی کشور هستند ادامه داد: درحال حاضر فرش بزرگترین پشتیبان کشور به شمار می روند و باید به آن به چشم سفیر فرهنگی نگاه شود. در غیراینصورت اگر به فرش صرفا به عنوان یک متاع اقتصادی بنگریم سفرای فرهنگی خود را از دست داده ایم.

انتهای پیام/

کد خبر 139503106