علی البرزی- برگ های تقویم سال 1370 را نشان می دهد که وارد باجه زرد رنگ تلفن عمومی می شود، صفحه آگهی روزنامه در دست دارد و با  انداختن سکه و گرفتن شماره، پس از چند ثانیه می گوید: « سلام، وقت شما بخیر آقا، درباره آگهی که داده بودید تماس گرفتم، من کارهای هنری گوناگون بلدم، قلاب دوزی و گل آرایی هم انجام می دهم، چند سال است که در کار هنری و صنایع دستی مشغولم، خوشحال می شوم بتوانم با شما همکاری داشته باشم .»

 سال های دهه 60 و اوایل دهه 70 پیش از گسترش تکنولوژی ارتباطات در کشور، هنرمندان صنایع دستی هم مانند بسیاری از اقشار گوناگون جامعه ناگزیر به استفاده از تکنولوژی زمان خود بودند. 
یک هنرمند صنایع دستی اگر قصد فروش محصول و حاصل دست رنج خودش را داشت و یا به دنبال کار و آشنایی با هنرمندان دیگر بود، برای ارتباط و پیگیری تنها تلفن در اختیار داشت، اگر هم در خانه تلفن نداشت، باید به سراغ همان باجه تلفن های زرد رنگ می رفت، تلفن هایی که در آن دوران به \" تلفن های عمومی\" شهرت داشتند. در آن سال ها خبری از اینترنت و تلفن همراه نبود و تلفن عمومی همانطور که از اسمش پیداست متعلق به همه بود.
اما در دهه 90 ماجرا به کل متفاوت شده است، هنرمندی که در آن سال ها در صف انتظار برای ورود به باجه زرد رنگ تلفن عمومی می ایستاد، این روزها بین تعداد زیادی از کاربران آنلاین قرار دارد و می خواهد با هم صنف و همکار هنرمندش ارتباط کاری و دوستانه برقرار کند.
هنرمندی هم که برای فروش محصول خود و یا پیدا کردن کار، تلفن پشت تلفن می زد و از این باجه به باجه دیگر می رفت، این روزها با یک ایمیل ارتباط برقرار می کند و یا از صفحه شخصی خودش در شبکه اجتماعی به صفحات هنرمندان دیگر می رود تا با آنها ارتباط آنلاین برقرار کند.
* کرکره  بازار اینترنتی صنایع دستی بالا است
مصداق بارز این موضوع اقدام ابتکاری چند جوان متخصص ایرانی است که در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه ملی و پنجمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی در قالب برپایی غرفه ای معرفی شد.  
طراحان این فعالیت با استفاده از تکنولوژی ارتباطات آنلاین تلاش کرده اند سایتی را راه اندازی کنند تا هنرمندان فعال در حوزه صنایع دستی بتوانند به راحتی در این سایت محصولات و حاصل دست رنج هنرمندانه خود را به کاربران دیگر معرفی و به فروش برسانند. این سایت در حال حاضر با نشانی www.artzy.ir  \" آرتزی ، بازار اینترنتی صنایع دستی\" در دسترس کاربران قرار دارد.
همچنین این سایت، قابلیت های کامل یک شبکه اجتماعی را هم دارا است و هنرمندان می توانند رزومه، شرح فعالیت و تصاویر مرتبط را بارگزاری کنند و با هم از طریق این شبکه اجتماعی در ارتباط مستمر باشند.
*سایتی نو پا اما فعال
 \"میثم دهقانی \" بنیان گذار و مدیر عامل این سایت با بیان اینکه این سایت تنها 6 ماه است فعالیت خود را به صورت گسترده آغاز کرده است به خبرنگار \"میراث آریا\" می گوید: در این مدت شاهد استقبال هنرمندان صنایع دستی برای ثبت نام و استفاده از بخش های گوناگون سایت بوده ایم.
\" دهقانی\" با تشریح چگونگی فعالیت بخش های گوناگون سایت می افزاید: در بخش  معرفی و  خرید و فروش محصولات مرتبط با صنایع دستی ، تمامی هنرمندانی که از طرف نهادهای ذیربط تایید شده باشند و یا هویت آنها با عضویت در انجمن های رسمی قابل تایید و شناسایی باشد، می توانند با ثبت نام در سایت برای خود صفحه شخصی فعال و در بخش خرید و فروش ،  مشخصات کامل محصول را با تصاویر مرتبط بارگزاری کنند. 
به گفته مدیر عامل سایت آرتزی، مشخصات کامل محصول و کالای مورد نظر در اختیار تمامی اعضای سایت و همچنین کاربران دیگر قرار می گیرد. در صورت تمایل هریک از اعضا و یا کاربران خارج از سایت، می توانند محصول مورد نظر را پس از واریز مبلغ درج شده در سایت توسط پیک به نشانی دلخواه دریافت کنند. 
همچینین تمامي مراحل عکاسي، تصويرسازي، انبارداري، بسته‌بندي و ارسال به صورت رايگان توسط «آرت زي» صورت مي‌گيرد تا هنرمند با خاطري آسوده تنها روي توليد آثار فاخر و ارزشمند تمرکز کند.
بنابر اظهارات وی، در این سایت قانون تجارت الکترونیک رعایت می شود و طبق این قانون خریدار تا مدت زمان 7 روز این امکان و فرصت را دارد تا بتواند محصول خریداری شده را باز پس دهد و مبلغ واریزی را دوباره دریافت کند، اما پس از 7 روز محصول خریداری شده به نشانی درج شده در سایت توسط خریدار ارسال می شود.
دهقانی تاکید کرد:  این سایت بنا دارد با ارائه محصولات و محتواي سايت به زبان‌هاي انگليسي و عربي و ايجاد زيرساخت‌هاي مناسب براي پرداخت، در زمينه صادرات صنايع دستي نيز فعاليت کند و در حال حاضر بازرگاناني از کشورهاي ايتاليا، فرانسه، کانادا و استراليا در زمينه صادرات صنايع دستي با «آرت زي» همکاري مي‌کنند.
*ثبت نام 260 هنرمند در نمایشگاه صنایع دستی
جالب اینجاست که در مدت زمان برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه ملی و پنجمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی، 260 هنرمند هم با حضور در غرفه این سایت نسبت به ثبت نام و ارائه مشخصات برای برقراری ارتباط در شبکه اجتماعی هنرمندان صنایع دستی اقدام کرده اند.  سایت « آرت زي» با هدف حمايت از توليدکنندگان صنايع دستي و فروش اين محصولات در عرصه بين‌المللي فعاليت خود را از چندی پیش آغاز کرده است. علاقه‌مندان مي‌توانند براي کسب اطلاعات بيشتر به وب‌سايت www.artzy.ir    مراجعه کنند. / انتهای مطلب

انتهای پیام/

کد خبر 1395031139