معاون حقوقي صندوق احيا و بهره برداري از بناهاي تاريخي و فرهنگي به همراه كارشناس فني اين صندوق از بناهاي قابل واگذاري استان مركزي بازديد كردند.
به گزارش صابتا، عباس پالیزبان، معاون حقوقي صندوق احيا و بهره برداري از بناهاي تاريخي و فرهنگي در سفر به استان مرکزی به همراه كارشناسان صندوق احياء و ميراث فرهنگي استان از بناهاي حمام چهار فصل اراک، منزل امیرکبیر در هزاوه، قلعه سالار محتشم خمین و عمارت امیر مفخم بختیاری بازدید کرد.
حمام چهار فصل
حمام چهار فصل از آثار تاریخی شهر اراک و مربوط به اواخر دوره قاجار است. وجود نقاشی ها و نگاره هایی از چهار فصل سال که در چهار گوشه این حمام وجود دارد علت نامگذاری این حمام بوده است.این حمام تنها حمام کشور است که در آن قسمتی مجزا برای اقلیت های مذهبی وجود دارد. علت ساخت این قسمت توسط بانی بنا ، دیدن شستشوی طفلی کوچک توسط مادری یهودی در فصل زمستان بوده است. وی وقتی علت را جویا شد دریافت که یهودیان حق استفاده از حمام عمومی را ندارند ، بنابراین تصمیم به ساخت حمامی برای اقلیت ها در مجاورت حمام عمومی شهر گرفت. کاربری فعلی این بنا در حال حاضر، موزه است.
منزل امیرکبیر هزاوه
این خانه محل تولد امیر کبیر است که تا چهارسالگی وی در آن زندگی کرده است. روستاى هزاوه با داشتن تاریخ پربار یکى از زیباترین روستاهاى استان مرکزى محسوب شده و داراى زیرساخت هاى مناسب گردشگرى بوده و شرایط لازم را براى تبدیل شدن به دهکده توریستى تاریخى دارا می باشد.
قلعه سالار محتشم خمین
قلعه سالار محتشم مربوط به دوره قاجار است و در خمین، داخل بافت قدیمی شهر، بلوار منتظری شمالی، کوچه حکمت واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۵۸۰۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قلعه سالار مأمن و پناهگاه مردم هنگام هجوم دزدان و اشرار به شهر بوده و از نظر سبک معماری تلفیقی از معماری کلاسیک اروپا و معماری ایرانی است. این بنا هم اکنون با کاربری موزه در حال بهره برداری می باشد.
عمارت امیر مفخم بختیاری
امیر مفخم بختیاری اگر چه از سران ایل بختیاری بوده و پایگاه اصلی حکمرانی وی هیچگاه در خمین مستقر نبوده است ولی وی به علت گستره جغرافیایی ثروت، در روستای شهابیه خمین علاوه بر مالکیت بر روستاهای متعدد و زمینهای وسیع کشاورزی ، دارای عمارتی باشکوه بوده است. این عمارت بعد از امیر مفخم به مالکیت شهاب الدین خسروانی ( آخرین خان مستقر در شهابیه قبل از انقلاب اسلامی) درآمد که در واقع محل استراحت های تابستانه خسروانی و نیز سرکشی به روستا بوده است. این عمارت که بسان نگینی در ضلع شمالی باغ موسوم به خسروانی واقع شده است پس از انقلاب اسلامی مصادره گردید که متاسفانه مورد بی توجهی قرار گرفت و در حال حاضر علاوه براینکه باغ زیبای جنوبی آن کاملآ نابوده شده است و خود عمارت نیز بشدت آسیب دیده است.
انتهای پیام/