عدم استفاده از گنجینه ارزشمند ارزش های معماری ایرانی اسلامی، راز قطع حلقه اتصال نسل امروز با داشته های علمی، فنی و هنری دیروز است.

به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، معاون این اداره کل به عنوان یکی از اساتید مرمت بناهای تاریخی دانشگاه در همایش بین المللی \"معاصرسازی سنت های معماری اسلامی – ایرانی\" و نخستین کنگره استانی معماری و شهرسازی که با حضور میهمانان داخلی و اساتید اوکراینی در سالن اجتماعات دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد در مورد تعاریف مختلف واژه معماری صحبت کرد و گفت: معماری واژه ای بسیار پیچیده و بسیط است که دانشمندان هنوز در تعریف کامل آن چندان توفیقی نداشته اند.

علیرضا دباغ عبداللهی با بیان اینکه معماری، معرفی فضا برای یک عملکرد خاص با استفاده از تمام علوم و فنون و هنرها بر اساس مبانی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقلیمی و مذهبی است، گفت: در صورتی که تمام نیازمندی های معنایی و مادی مخاطب را در آن عملکرد پاسخگو باشد می توان گفت آن معماری، معماری شایسته ای است. 

وی فرار از تاثیرات معماری را غیر ممکن و تمام لحظات زندگی را متاثر از معماری دانست و گفت: کفایت، درایت و نهایت هنرمندی معماران مسلمان ایرانی، معماری ایرانی اسلامی را بی نقص و کامل کرده است.

به گفته این مقام مسئول؛ اگر معمار مسلمان ایرانی به بابت هر الزامی، محدودیتی برای مخاطب فراهم می کرده بلافاصله با طرحی، مزیتی جایگزین برای جبران محدودیت در نظر می گرفته است.

عبداللهی، ویژگی بارز معماری ایرانی اسلامی را رعایت اصل هم طرازی در آن عنوان کرد و گفت: معمار مسلمان، متعهد به تمام ابعاد ماهیت مادی و معنایی معماری است.

وی عدم استفاده از گنجینه ارزشمند ارزش های معماری ایرانی اسلامی را قطع حلقه اتصال نسل امروز با داشته های علمی، فنی و هنری دیروز و ضعف و نبود منابع شناخت و تحلیل مکتوب معماری گذشته را مشکلی اساسی دانست و تصریح کرد: امید است برگزاری چنین کنگره هایی بتواند راه را برای رفع این ضعف هموار کند. 

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز معماری را یک علم جهانی معرفی کرد که ضمن برخورداری از هنر، می تواند از فرهنگ هر کشور نیز سخن بگوید که در ایران این فرهنگ به صورت معماری اسلامی – ایرانی نمود پیدا کرده است.

 عبدالحمید نقره کار، تلفیق فرهنگ اسلامی در معماری و شهرسازی را در گرو رعایت چهار رکن شامل قوانین اسلامی حاکم بر جامعه و شهر، وجود مدیران متخصص و متعهد و مراکز آموزشی ایرانی اسلامی و برخورداری شهروندان از سلوک اسلامی عنوان کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران هدف از برگزاری این همایش را کشف اصول معماری و شهرسازی با استفاده از روش معماری اسلامی به منظور دستیابی خانواده های ایرانی به آرامش روانی بیان کرد.
دکتر مهدی حمزه نژاد در مورد کاربرد مهندسی باد در شهرسازی و معماری سنتی سخن گفت و یادآور شد: معماری هر منطقه ای باید بر اساس ویژگی ها و جهات وزش باد آن منطقه طراحی شود.

پروفسور یوسف عباسپور مدیر پژوهشی دانشگاه محقق اردبیلی به ضرورت حرکت در جریان فرهنگ معماری اسلامی- ایرانی و نهادینه و پایدار کردن آن به منظور ایجاد آرامش بیشتر در خانواده های ایرانی تأکید کرد و گفت: تحقق این مهم باید ضمن حفظ محیط زیست با کاهش اتلاف انرژی همراه باشد.

در ادامه بهروز میرزایی رئیس دانشکده فنی و مهندسی، معماری را یکی از مهمترین علوم مهندسی در مباحث طراحی و زیباسازی بناها و فضاهای شهری و روستایی توصیف کرد و افزود: اهمیت و جایگاه ویژه این علم، زمانی بیشتر نمود پیدا می کند که از دیدگاه اسلامی– ایرانی به موضوع پرداخته شود.

وحید وزیری دبیر اجرایی همایش با اشاره به اینکه خانه های قدیمی با اتاق های مختلف و حیاط های بزرگ دوران کودکی مان در دنیای امروز جایگاه واقعی خود را از دست داده است، اظهار داشت: امید است برگزاری چنین همایش هایی پلی بین داشته ها و انباشته هایمان باشد.

در پایان این همایش اعضای هیات علمی دانشگاه خارکوف اوکراین، مقاله های مربوطه خود را ارائه کردند.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395031729