معرفی ظرفیت بناهای تاریخی رغبت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری را به دنبال دارد

فرماندار دزفول گفت: وظیفه دستگاه های دولتی در شرایط فعلی در قبال حفظ و بهره برداری از بناهای تاریخی باید این باشد که به معرفی دقیق و درست آنها و ظرفیت های موجود در این بخش بپردازند. 

حبیب الله آصفی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: مدت ها نگاه ما به بافت ها و بناهای تاریخی شهرها یک نگاه به شدت اشتباه و مخرب بود. یعنی نه در سطح جامعه اهمیت این حوزه تبیین شده بود و نه مسئولان ما عموما به پتانسیل آن واقف بودند. به عبارتی شهرهای ما در حالی توسعه پیدا کردند که درک مشخصی از مفهوم هویت و کارکرد بافت تاریخی نداشتیم.
وی ادامه داد: در همین مدت پدیده های استثناء هم در کشور ما وجود داشتند که راه دیگری را رفتند که نمونه های برجسته آن شهرهایی امثال یزد و کاشان هستند. اینها حوزه بناها و بافت های تاریخی را نه با تصور رایج بلکه به عنوان یک فرصت شناسایی کردند و آن را در مسیر سرمایه گذاری قرار دادند و اکنون می بینیم که همین بناها و بافت های تاریخی چقدر برای این شهرها تشخص فرهنگی و بهره وری اقتصادی به همراه داشته است.
فرماندار دزفول افزود: این اتفاقی است که معتقدم باید در هر شهری که دارای موقعیت بافت تاریخی است بیفتد. از جمله در شهری مانند دزفول که واقعا این بخش در آن نادیده گرفته شده است. ما در این شهر 200 هکتار بافت تاریخی داریم که در آن می توان نمونه های متعددی از بناهای تاریخی فاخر و ارزشمند را دید که ظرفیت فوق العاده مناسبی برای جذب گردشگر هستند و هم می توانند به توسعه فرهنگی شهر و هم توسعه اقتصادی آن کمک کنند.
آصفی با اشاره به کمبود اعتبار در بخش میراث فرهنگی توضیح داد: متاسفانه مشکلات مالی باعث شده تا قسمت زیادی از بافت تاریخی دزفول در معرض نابودی کامل قرار بگیرد و پروژه نجات بخشی آن از هیچ مسیری جز جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی امکان پذیر نخواهد بود. یعنی همان تجربه ای که در شهرهای مقصد گردشگری مثل یزد و کاشان آزموده شده است.
وی گفت: در منطقه دزفول سرمایه گذاران قابل توجهی وجود دارند که برای جلب توجه آنها نیاز است تا موقعیت و ظرفیت بناهای تاریخی و آینده رو به رشد صنعت گردشگری برای آنها توضیح داده شود. چرا که فعالان اقتصادی ما عموما تصور جدی از فعالیت در بخش گردشگری و خصوصا احیاء بناهای تاریخی ندارند و به نظر من وظیفه دستگاه های دولتی در شرایط فعلی در قبال حفظ و بهره برداری از بناهای تاریخی باید این باشد که به معرفی دقیق و درست آنها و ظرفیت های موجود در این بخش بپردازند. چرا که اگر این معرفی به شیوه درست انجام شود، بخش خصوصی به شکل طبیعی برای سرمایه گذاری در آن رغبت پیدا خواهد کرد.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139503186