معاون ميراث فرهنگي، اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي فت: به منظور بررسي هرچه بيشتر ظرفيت هاي روستاهاي جزين و مزار در حوزه ميراث فرهنگي، تعدادي از مديران و پژوهشگران پژوهشكده ميراث فرهنگي و گردشگري با حضور در اين دو رستا در شهرستان بجستان از اين دو روستا بازديد كردند.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، محمد ركني با اعلام اين خبر افزود: روستاهای جزین و مزار از توابع شهرستان بجستان دارای بافت های روستایی باارزشی هستند که این بافتهای روستایی از تنیده شدن معماری خاص تک بناهای روستا تشکیل گردیده اند.
وي گفت: معماری بومی که با بهره گیری از روش های ساخت وساز سنتی بهترین پاسخ را به اقلیم کویری منطقه داده است در مقایسه با نمونه های مشابه در خور توجه و نیازمند مطالعه، حفظ ، احیا و مرمت میباشد. علاوه بر وجود معماری و بافت روستایی ، وجود دستکندهای تاریخی با پیشینه و سبقه ای طولانی از نقاط حائز اهمیت این روستاها بر شمرده میشود.
ركني افزود: به سبب اهمیت منطقه از نظر سبک معماری تک بناها ، بافتهای ارزشمند روستایی و همچنین دستکندهای تاریخی ، با پیگیریهای حوزه بافت های تاریخی روستایی معاونت میراث فرهنگی اداره کل استان و با مشارکت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، تیمی متشکل از اساتید موضوع، در مورخ 16 خرداد ماه از منطقه بازدید به عمل آوردند.
وي اضافه كرد: دکتر مهناز اشرفی، رییس پژوهشکده ابنیه و بافتهای فرهنگی تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و مدیرمیراث جهانی منظر فرهنگی میمند، دكتر ذات الله نیک زاد مدیر گروه بافتهای تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و مهندس امین کیوانلو مدیر گروه معماری دستکندهای تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با حضور در اين دو روستا از نزديك به بررسي ظرفيت ها و قابليت هاي اين روستاها پرداختند.
معاون ميراث فرهنگي، اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي ادامه داد: پس از بازدید کامل و بررسی همه جوانب منطقه ، خانم دکتر اشرفی گفت: جذابیت منطقه بخصوص بکر بودن دستکندهای تاریخی جزین، همکاری مشترک اداره کل استان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را بیش از پیش الزام آور می نماید.
وي گفت: اين پژوهشگر برجسته در صحبت هاي خود گفت: روستای باستانی میمند با شماره ۴۱۳۵ در سال 1380 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید که با برنامه ریزیهای کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت که در طی 14 سال به مرحله اجرا رسید ، زیرساختهای مورد نیاز این روستا ایجاد شد و در نهایت در تیرماه سال 1394 پرونده منظر فرهنگی میمند شهربابک با کسب اکثریت آراء به عنوان نوزدهمین اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو به ثبت جهانی رسید .
ركني يادآور شد: در روز بعد از بازدید ، پس از بحث و بررسی موضوعات مربوطه در جلسه ای با حضور مدیر کل و معاون میراث فرهنگی ، تعیین نحوه مشارکت اداره کل با پژوهشگاه ، تعریف ساختار برنامه های مطالعاتی و اجرایی در حوزه های مربوطه و غیره و غیره ، در دستور کار جلسات آتی قرار گرفت .

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395031910