آمار صنایع دستی اصفهان به 199 رشته افزایش یافت

مدیرکل میراث فرهنگی استان در همایش تجلیل از خادمان صنایع دستی استان اصفهان و با بیان سخنانی در جمع مسئولین، هنرمندان و پژوهشگران صنایع دستی و هنرهای سنتی استان تأکید کرد بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان میراث فرهنگی، رشته های صنایع دستی اصفهان به 199 رشته افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، فریدون اله یاری در ابتدای این مراسم ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان و همچنین فرارسیدن روز جهانی صنایع دستی  به حضار تصریح کرد:

امروز روز جهانی صنایع دستی است و بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده همگی ما میهمان هنرمندان عزیز اصفهانی هستیم و در حقیقتاً آنها میزبان ما هستند.

وی همچنین ضمن تشکر از حضور مسئولین و هنرمندان و فرهیختگان استاندار اصفهان در این همایش تأکید کرد: امروز در این گردهمایی باشکوه همگی مسئولین، هنرمندان و فرهیختگاتن استان اصفهان گردهم جمع آمده ایم تا با هم اندیشی با یکدیگر به توسعه این فعالیت ارزشمند بپردازیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همچنین تصریح کرد در آخرین طبقه بندی رشته های صنایع دستی که از طریق سازمان میراث فرهنگی کشور انجام شده و با عنایت به آمار موجود به این نتیجه دست یافته ایم، که رشته های صنایع دستی استان از 196 رشته به 199 رشته افزایش یافته و این در حالی است که با توجه به وجود 45000 هنرمند فعال استان اصفهان، بیش از یک سوم صنایع دستی و هنرهای سنتی جهان در این استان قرار دارد، لذا این نکته وظیفه همگی ما را در رونق و ترویج رشته های صنایع دستی بیش از گذشته سنگین می نماید.

اله یاری در ادامه سخنانش به حمایت های اداره کل از هنرمندان صنایع دستی اشاره کرد و افزود: تمامی تلاش ما توسعه همه جانبه

صنایع دستی به عنوان یکی از محور های توسعه استان است، لذا در همین راستا تلاش داریم تا از یک سو با تحت پوشش قرار دادن هنرمندان و حل مشکلات بیمه آنان به کمک آنها مبادرت ورزیم و از سوی دیگر با توجه به تنگناهای دولت در حوزه اقتصادی موفق شدیم در سال گذشته بیش از 80 میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان واجد شرایط در پهنه استان پرداخت کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی استان در ادامه سخنانش ضمن اشاره به ثبت جهانی اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی به فلسفه پیدایش شورای جهانی صنایع دستی پرداخت و اظهار داشت، شورای جهانی صنایع دستی پس از پایان جنگ جهانی دوم به دلیلی ایجاد شد که فرهیختگان جهان دریافتند، پیشرفت صنعتی انسان به تخریب و نابودی بشریت منجر شده لذا در دهه 1960 میلادی این سازمان به عنوان بخشی از سازمان بین المللی یونسکو (بخشی از سازمان مل متحد) در راستای احیاء ارزشهای انسانی، بشر ایجاد شده است.

وی در همین راستا افزود: امروز نگاه دولت به صنایع دستی در دوحوزه فرهنگ و تمدن و اقتصاد معطوف شده است، لذا با این تدبیر جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را در حوزه دیپلماسی فرهنگی افزایش داده و توانست پس از این که 50 سال از عضویت ایران در در این سازمان می گذشت، اصفهان را به عنوان دومین شهر جهانی در حوزه صنایع دستی به ثبت جهانی برساند، با این وصف امروز مسئولیت ما در حوزه حفظ و حراست از صنایع دستی در ابعاد بین المللی سنجیده خواهد شد.

وی در همین راستا تأکید کرد: در راستای دیپلماسی فرهنگی جهت افزایش شأن ملت ایران در مهرماه سال جاری نشست بین المللی شورای جهانی صنایع دستی با عضویت بیش از 90 کشور و با حضور 200 شخصیت علمی، فرهنگی و هنری عضو این شورا در اصفهان شهر جهانی صنایع دستی برگزار خواهد شد.

شایان ذکر است همایش تجلیل از خادمان صنایع دستی استان اصفهان با حضور بیش از 400 نفر از هنرمندان صنایع دستی و با حضور استاندار اصفهان، معاون امور عمرانی استانداری، شهردار اصفهان، رئیس دانشگاه اصفهان و تنی چند از مدیران ارشد استان برگزار شد.

گفتنی است در این همایش با حضور استاندار و هنرمندان استان از بیش از 30 نفر از پژوهشگران و فعالان عرصه صنایع دستی استان تقدیر به عمل آمد.

 

انتهای پیام/

کد خبر 139503231