به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عیسی رضایی به فرصت های گردشگری در این اشاره کرد و گفت: تنوع ویژگیهای طبیعی، کویرنوردی و کویرگردی استان قم باعث شده است تا گردشگران به این شهر سفر کرده و از ظرفیت های آن در زیست محیطی و میراث فرهنگی بهره مند شوند.
وی ادامه داد: دفاتر مسافرتی و تورهای قم گردی باید از این موقعیت به عنوان یکی از فرصت های گردشگری در کشور استفاده کنند.
وی افزود: مهمترین عامل موثر بر وضع اقتصادی استان، صنعت گردشگری و به ویژه توریسم مذهبی است وجود حرم فاطمه معصومه(س) ، مسجد جمکران ، تعداد زیادی از مزار امامزادگان و علویان ، وجود مراجع معظم تقلید و حوزه های علمیه وثبت ملی بیش از 350 اثر تاریخی مهمترین جاذبه های استان به شمار می روند که سبب جذب میلیونها زایر وگردشگر از نقاط مختلف ایران و سایر کشورها است.
رضایی با اشاره گردشگری زیارتی در این شهر مقدس گفت: امکان استفاده از ظرفیت وجود زایران شیعه کشور های همسایه و جهان از این مکان مقدس به عنوان گردشگری مذهبی، ارتباط مستمر آسان با کشورهای اسلامی و ایجاد بستر مناسب جهت ورود گردشگر از جمله ظرفیت های گردشگری زیارتی و مذهبی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: این استان در صنعت گردشگری چالش هایی از جمله عوارض سنگین صدور پروانه ساخت و ساز، عدم تأمین و تاخیر در واگذاری زمین مورد نیاز برای سرمایه گذاران، فرسوده شدن تاسیسات و تجهیزات گردشگری بخاطر عدم سرمایه گذاری مستمر، ضعف تبلیغات رسانه ای در خصوص جاذبه های گردشگری استان در سطح کشور و جهان، عدم وجود نظام جامع آماری در خصوص شاخص های اصلی گردشگری و عدم شکل گیری بازار شبکه ای گردشگری دارد.
رضایی به نقاط ضعف صنعت گردشگری در قم اشاره کرد و گفت: کم توجهی به ساماندهی زایران عراقی ورودی به استان توسط دستگاه های استان، عدم هماهنگی دستگاه های استان در بحث قوانین حمایتی، عدم تبلیغات کافی دستگاه های مختلف و بخشهای مختلف در اطلاع رسانی به زایران، و نبود اطلاع رسانی مناسب در خصوص جاذبه های طبیعی و اکو توریسم استان و موازی کاری دستگاههای استان در خصوص گردشگران تهدیداتی است که صنعت گردشگری را دنبال می کند.
وی خاطر نشان کرد: استان قم در بخش گردشگری نقاط قوتی از جمله گسترش شبکه جاده ای و قرار گیری در شاه راه مواصلاتی کشور و وجود پتانسیل و نیروی انسانی جهت استفاده در بخش گردشگری را دارد که باید با همکاری نهادهای مربوطه تقویت شود.
انتهای پیام/