در نشستی که با حضور معاونین سه حوزه سازمان با اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم پروین اعتصامی برگزار شد، زمینه های تولید فیلم در بخش های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش میراث آریا(chtn) پس دیدار اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره پروین اعتصامی با مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نشست معاونین سه حوزه سازمان با اعضای این شورا برای بررسی زمینه های همکاری و تولید فیلم در سه بخش ماموریت سازمان برگزار شد.
در این نشست بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی با بیان اینکه 200 هزار نفر از افرادی که در سامانه این معاونت ثبت شده اند را زنان تشکیل می دهند، یادآور شد: آمار واقعی زنان فعال در حوزه صنایع دستی بسیار بیشتر از این تعداد است.
وی تصریح کرد: در حوزه صنایع دستی روایت های بسیاری وجود دارد که می توان از آنها برای تولید فیلم بهره برد، کار در حوزه صنایع دستی بیشتر زنانه است و این موضوع، اهمیت ارتباط جشنواره پروین با صنایع دستی را بیشتر آشکار می کند.
نامورمطلق با بیان اینکه صنایع دستی می تواند به سینما کمک کند، تصریح کرد: گفتمان سازی، آسیب شناسی تحلیلی، مستندسازی و ارتقاء جایگاه زنان، 4 محور و موضوع مناسب برای تهیه و تولید فیلم در حوزه صنایع دستی است.
در ادامه این نشست محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه حضور زنان از دوره پیش از تاریخ و ادوار مختلف، سوژه ها و موضوعات متنوعی برای فیلمسازی را در بر می گیرد، اضافه کرد: وجود آثار منحصربفرد مرتبط با زنان در موزه ملی ایران هم از جمله مواردی است که نباید از آن غافل شد، هر شی و اثری برای خود قصه ای دارد که می توان آن را در فیلم روایت کرد.
وی اضافه کرد: میراث ناملموس، بخشی از میراث فرهنگی کشور ما است که بخش اعظمی از آن توسط زنان صانجام می شود، ما امروز هم شاهد برگزاری بسیاری از آئین ها و رسم هایی هستیم که زنان، محور اصلی آن هستند.
طالبیان تهیه و تولید فیلم در حوزه میراث فرهنگی در آگاهی بخشی به جامعه تاثیر بسزایی دارد، چراکه مردم باید بدانند که باید از مواریث فرهنگی و تاریخی کشور خود حفاظت کنند.
مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری نیز در این نشست با اشاره به اینکه، ظرفیتها و پتانسیلهای بسیاری برای تهیه فیلم در این حوزه وجود دارد، تاکید کرد: زنان در حوزه زیرساختهای گردشگری نقش پررنگی دارند که می توان از این نقش آفرینی موثر در تهیه و تولید فیلم استفاده کرد.
وی ادامه داد: معرفی و شناساندن گردشگری مسئولانه به مخاطبان از دیگر مواردی است که باید در تهیه و تولید فیلم به آن توجه کرد.
معاون گردشگری افزود: معرفی جاذبه های گردشگری استانها و مناطق کمتر شناخته شده هم به عنوان موضوعی برای ترهه فیلم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین در این جلسه اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره پروین اعتصامی با استقبال از موارد و پیشنهادات مطرح شده توسط معاونین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ساخت 5 فیلم در هر یک از سه بخش را برای اولین سال حضور در این جشنواره مناسب دانستند.
حمید ضیایی پرور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این جلسه به برگزاری نشست های کارشناسی با حضور متخصصین سه معاونت با اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره پروین تاکید کرد و گفت: تهیه و تولید فیلم در هر سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به پویایی هرچه بیشتر در این بخش ها و آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان با ماموریت های سه گاه سازمان کمک شایانی می کند.
انتهای پیام/